237

Анонимен

преди 9 години

През миналата година средният доход на американец-пенсионер е бил в размер на $19 400, а на американските жени-пенсионерки - $11 400.

236

Анонимен

преди 9 години

До с.--само че сега рублата не е паднала толкова,че пенсиите да са 3 долара,както беше у нас.А щом в Москва е скъпо,не мислиш ли,че има кой да го купува...или наема за сградите,Аз добре знам това-много пъти съм бил там.Щом искат голям наем--значи има кой да го вземе--пазарна икономика-нали.

235

с.

преди 9 години

До ЖЖЖСпециално в Москва е скъпо!Действително комуналните услуги са евтини,но наеми,дрехи и така нататък са скъпи!Неслучайно се наливат със самогон и ментета да ти кажа!Осен това твърдения,че курса на еди коя си валута нямал значение са меко казано смешни!Искаш ли да ти припомня 1997,когато пенсиите бяха станали 3 долара и покупателната способност беше буквално нула!И в тая връзка сриването на рублата няма значение,ама другия път!Аз за разлика от повечето бантустанци имам памет и мисъл!

234

с.до 316

преди 9 години

Всъщност държави като Мозамбик,Танзания и подобни далеч не са толкова зле и са доста по-добре от нас!Наскоро един приятел беше за няколко месеца в Танзания и се беше хванал за главата!Друг пък побачка 2 години в Колумбия,които сме свикнали да отъждествяваме с наркокартели и мизерия,но всъщност не е точно така и като цяло и те живеят далеч по-добре от бантустанците независимо,че последните го играят членове на клуба на богатите!:)България има потенциал,но е загробена и се живее отврат!

233

ЖЖЖ

преди 9 години

Не ги бърка курса на валутата--както си е взимал своите 15 000 руб така и сега--защо ги превръщате в лева или евро--не е правилно.Комуналните услуги са им евтини-ток,парно,вода и т.н.Бензина и нафтата също са им евтини,а газта е стотинки.Значи единствено е че цените са им по-скъпи с 10-15 %...но имат индикация на пенсиите-демек са им вдигнати.По форумите има много инфо-то е реално,а не нашите джурналя...и стига глупости-даже на сайтовете на хранителните им вериги,цените са по ниски от нашите...

232

с.

преди 9 години

*** на руските ботуши са невероятна ***!Имам чувството,че висят на смени в интернет!:)Пичове,колкото и да лалате няма как да отречете някои прости факти!И те са,че с изключение на малка прослойка руснаците живеят зле и мизерно и точно както повечето българи се чудят в коя бяла държава да се измъкнат!Нормалните хора са наясно,че за да има такива олигарси,значи е крадено яко с благословията на Кремъл и някой все пак плаща масрафа!Точно както и в Бантустана!Мега смешни сте!

231

Анонимен

преди 9 години

Ние ги отвяхме и по качество на живот и по заплати и по пенсии . Тия са по зле и от Мозамбик .Остава и радостта че още не могат да ги сравняват със Куба и Северна Корея . Но на там ги е запътил другаря путин . Да вземе правителството да купи патрулни кораби и да пази морската ни граница че ще ни налазят руски пирати вместо арабски бежанци .

230

Анонимен

преди 9 години

Ние сме за оплакване там май още се пенсионират жените на 55 мъжете на 60 както преди костовата реформа! И на нашите пенсионери парите им ги прибират за ток в Ряшата тока и газта са много евтини така че на руския пенсионер му остава и малко за водка! А и в БГ-то перспективата е да няма песнии в недалечно бъдеще малцина биха събрали 40 години стаж и доживяли до 65 години!!!

229

Анонимен

преди 9 години

отворете ***.ru и вижте какви мизерни заплати се предлага- 12-15 000 рубли, даже в моква 30-40 000. с тия пари в Москва си пълен *** защото това е град с цени като Лондон. в Москва с 500 евро си все едно в софия с 300-400 лева

228

Анонимен

преди 9 години

По руските медии подчинени на хунтата тече облъчване във момента че БЪЛГАРИЯ Е ГОТВИЛА ЗА ВОИНА ЗАЩОТО ИМАЛО МОБИЛИЗАЦИЯ. Та като ги гледам горките каква воина сме щели да водим ние срещу тях и защо те ще си измрат сами от глад и пиене на одеколон .Наи голямото нещастие на този свят е да се родиш крепостен селянин във руската губерня

227

Анонимен

преди 9 години

това че руснаците не *** от глад като през 1917 ли е критерия за добър живот. южна корея през 1955 са били със стандарта на най бедните в Африка. сега бият Холандия и белгия по стандарт.

226

Анонимен

преди 9 години

До умниците дето са загрижили за руските пенсионери (което ако не беше със задни мисли - щеше да е похвално!)Нещата са две :1- Колко получаваш.2 - Колко ти струва.Та отношението е пъти по -добро за тях, сравнвно с нас!Верно ако искат да излизат в чужбина - няма да могат, но като гледам и нашите пенсионери не са се разшетали посвета!

225

Анонимен

преди 9 години

за кремълските бандити народа е бил винаги една долна биомаса. тоя вицепрезидент шувалов,даваха снимки от луксозните му жилища в Лондон и виена,пука му на него,семейството му живее в ракош

224

анонимен

преди 9 години

Така е...И българските пенсионери трябва да се радват , че най после живеят достойно и доволни , след влизането ни в ЕСА руските пенсионери да се пукнат от яд.

223

борса

преди 9 години

до ИВАН 11400 рубли са 285 левчета махни от тях 50 евра и гледай как се живее с 7 лева на ден ТОВА СА ТВОЙ СМЕТКИ кутевче

222

до 335

преди 9 години

Овца загубена ,хора които знаят какъв е бил живота през 1917 година . Маи отдавна не използват ,,чатове,, Ясно е че си *** *** и не си прочел нищо от статията ,а си бързал да си напишеш поредната простотия . Тия твоите руски пенсионери взимат по малко пари и от *** на социално подпомагане тук. Та толкова за прекрасният ти руски живот.

221

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен335 щото е *** на заплата на пример

220

Анонимен

преди 9 години

В руските чатове пише, че руснаците в момента имат най-добрият живот от 1917 г. насам. Това го казват възрастни хора. А и в чата за какво да лъжат. Ясно е, че кризата носи големи проблеми, но не очаквайте някой руски пенсионер да се навие на българската пенсия, която е и с незаконен таван, защото червените откаднаха парите в пенсионният фонд. И няма никой в затвора.

219

Анонимен

преди 9 години

До Гошофакта че има над 100 загинали войници вътре в русия за 2014 явно говори че нещата не са чак такава идилия каквато я описваш

218

Иван

преди 9 години

Моят съсед точно след Нова година се върна от Русия и каза следното - всички комунални разходи - ток, вода, парно, газ = 50 евро. Ходят по ***, навън е -20 и 50 евро сметки:) Там никой не бачка за 600-700лв. Пенсиите са доста по-високи от нашите.