316

Анонимен

преди 9 години

До за да знаете462 скъпи ако не знаеш да ти кажа Джон Атанасов пръв е създал концепцията за динамичната памет сиреч това дето сега му викат рам памет в компютъра защото статичната е много енергоемка и консумира доста енергия а кеша на процесора ти е вид статична памет по приципа и на деиствие тази и много други концепции които Джон е създал сега са заложени в ПК от което ти пишеш и твърдиш глупости и знаеш ли каква е разликата м-у статична и динамична рам памет дрънкащ калкулаторе:)

315

Анонимен

преди 9 години

До СТРАНДЖАТАТова с пресмятането на относителността е съществувало и в голяма част играе роля в творенията на Никола Тесла, така че не, Атанасов не е открил топлата вода. Просто я е приложил в създаването на мощен калкулатор(за времето си)

314

аде стига

преди 9 години

Какъв българин е Джон Атанасов след като не знае български! За компютъра - американското военно министерство поръчва на две групи учине да съзнададат бърз електромеханичен калкулатор за нуждите на военните - така че няма нищо за измисляне. Калкулаторът на групата на Джон не е бил особено добре работещ, затова го разглобявят и захвърлят в мазето на университета.

313

Анонимен

преди 9 години

Подпишете Харта 2013 за разграждане на плутократичния модел и възстановяване демокрацията- над 60 юристи, журналисти, университетски преподаватели, граждански активисти, творци и екозащтиници вече се подписаха и все *** и соросчета, според едни сметки 90% от подписалите, според други само 70% са пряко или скрито, люде прехранващи се на Соросовата трапезка.Другите соросчета грухтят:

312

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

Джон Атанасов е изсмислил компютъра, а Айщайн е измислил Теорията на относителността. Айнщайн е описал че всичко е относително, но Атанасов е намерил начин всичко това относително да може да бъде точно пресметнато.

311

Анонимен

преди 9 години

По тази логика Даймлер е направил каруца с двигател, която едва е отишла дори до съседното село, а братя Райт - планер с двигател, прелетял броени метри.Все отнякъде се почва.

310

Анонимен

преди 9 години

До СТРАНДЖАТА за 453МНОООООООООООООООООООГО си далече от истината. Творението на Атанасов е било възможно само благодарение на Хамилтоновата механика, кръстена на Уилиам Роуън Хамилтън - ирландски математик, роден в началото на 19-и век в Дъблин. За капак Майката на Атанасов е била учителка по математика. Заслугата си е лично негова и няма общо с колко процента какъв е. Факт-майка му е ирландка.

309

Анонимен

преди 9 години

До 454Тях не ги мисли. Дават хляб на 55000 души и на най-добрите при това. Е, съкратиха няколко-стотин в Русия като затвориха офиса преди около месец, ама по други причини - не беше рентабилно спрямо ситуацията и изискванията на путинската хунта да му пазят и предават лични данни. Същата причина поради която и създателя на VK се отказа от поста и компанията си.

308

357

преди 9 години

Социализмът е вечна опасност, тлееща в човешката душа, защото обещава постижения без усилия и придобивки, без отговорности. Постоянно изкушение за човешката душа е да търси някой друг, извън себе си, който да поеме тежестта на отговорностите. Така източноевропейските общества, ненаучени нито на усилия, нито на отговорности, периодично се пързаляха назад и встрани от най-прекия път към целта."Маргарет Тачър

307

СТРАНДЖАТА за 453

преди 9 години

До АнонименАко Джон Атанасов не беше българин нямаше да измисли компютъра бе баце. Ирландците също са измислили качествени неща, например тяхното изключително уиски, но компютър не са.

306

Анонимен

преди 9 години

Стига с тоя гугъл бе, щяха да пускат интернет на африканците нищо не стана. По-добре да си бяха останали една добра търсачка.

305

Анонимен

преди 9 години

До СТРАНДЖАТАЕ не си си дочел историята. Джон Атанасов е роден в Хамилтън, щата Ню Йорк. Майката на Джон се казва Purdy. И колкото и безумно да звучи на нашият роден език, това е ирландско име, а именно щата Ню Йорк основно се състои от ирландци(около 3 и половина милиона се заселват там точно по това време, преобладаващо от провинция Корк в Ирландия). И до ден днешен големият процент Ню-Иоркчани са етнически ирландци

304

Анонимен

преди 9 години

Гърците имат много готин туризъм.Иначе, ако някой си мисли, че немците не са измислили как да им затегнат гайките, много се лъже. От много време се знае, че СИРИЗА ще спечели, тка че със сигурност са си написали домашното.

303

ksarax

преди 9 години

явно имало и по-*** от нас

302

СТРАНДЖАТА за 448

преди 9 години

До АнонименПри нас ли? Комунизъм с човешко лице и частна инициатива. 35-то постановление. Още бай Тошо го заложи и така си караме.

301

Анонимен

преди 9 години

.Ще слушаат ли Грците Голема Македони-----Ще я слушават.Не може без да я слушават..

300

Анонимен

преди 9 години

До АнонименВие спечелете толкова европроекти колкото гърците и тогава говорете ***.

299

лало

преди 9 години

Е така се прави евала ви , калимера

298

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

До Анонимен"За миризливи руснаци не говори. Изстреля първия спътник, ама измислен от германци"По твоята логика първият американски спътник също е измислен от германци. Ще посмееш ли да наречеш американците миризливи? Не бих те съветвал да го направиш пред мен!

297

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

"Аре да приключваме с ЕС, че ми писна."Както се казва, това което не ви убие ви прави по-силни. Значи ако не умре ЕС отиваме от Лисабон до Владивосток. И Южен поток :)))