48

Анонимен

преди 9 години

До 54А той като какъв тогава се намесва в нашите животи и професии за да определи кой в какво да вярва и кой какво да празнува? Човек е свободен да вярва в сутрешния корнфлейкс ако иска а Митрополита няма право да му се намеси. Точка.

47

Загрижен

преди 9 години

Аман от знаещи свещеници...Кой каквото си иска това ще празнува - религията е за всички слабоумни и ниско образовани!Останалите могат да си направят сами изводи и да вярват "сляпо" в каквото си поискат!На мен ми вЕрвайте, че съм Наполеон и ще се върна отново с войската да завладея ЕУропата... и да ви направя грешници...

46

неразбрал

преди 9 години

Защо бре, дедо владика? Не си ли чувал, че празника се казва "Вси светии" ? Та, кой от светиите казваш че е сатаната? А и като те гледам с тази брада - няма нужда да се маскираш за празника,

45

NOrd

преди 9 години

Хайде тия брадатите в златните рокли да не ми казват какво да празнувам. Сигурно цяла западна Европа е сатанистка. Само глупости от тая наша църква.

44

Анонимен

преди 9 години

До АнонименТова което очаквам е да предприемат нещо милосърдно и богоугодно, а не да се занимават със неща от който никой няма никаква полза.

43

Анонимен

преди 9 години

"Хелоуин е отворена врата, през която безскрупулни търговци, някои безгрижни родители и учители тласкат малките днес деца да влязат утре като тийнейджъри в сатанински секти, които ще ги унищожат", се посочва в изявлението на митрополита.Единствено силно мозъчно овреден *** може да изръси подобна мегаломанска тъпотия. Просто...животински смях трябва да бъде реакцията на всеки нормален гражданин към тази институция.

42

Emil

преди 9 години

Тези нашите попове, в момента в който не се дърлят за имоти или не правят гей скандали, стоят, стоят, че кажат на магарето "Чуш" :) Понеже в България няма бездомни и гладни, най-големия им проблем са моникините на плажа, концерта на Мадона и Helloween :)

41

Анонимен

преди 9 години

Ако трябва да бъдем честни, Коледа е много по-варварски празник. Отсичането и използването на милиони дръвчета, не прави чест на никого. Това екологично безобразие няма място в 21 век.Преди да сте тръгнали да спорите за някакви смешни маски, погледнете себе си, и се запитайте, дали сте много цивилизовани практикувайки този варварски ритуал и пълнейки джобовете на търговците- унищожители на природата.

40

Анонимен

преди 9 години

Вчера верен служител на ДС, днес верен служител на "Бог".Но иначе раздава и морални шамари към народа.***.

39

Анонимен

преди 9 години

28,02,2008,ВЛАКА СОФИЯ -КАРДАМ,ОСЪДЕНИ СА ДВАМА ДУШИ НА ПО 10 ГОДИНИ ЗАТВОР,ДА ВИЖДАТЕ ВЪВ ДАТАТА ДВЕ ДЕСЕТКИ И ЕДНО 2 ПО СРЕДАТА ???? ПРИСЪДАТА Е ДАДЕНА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ 2010,КРАСОТА НАЛИ ?

38

Redi

преди 9 години

По-скоро това е някакъв вид проява на веселие и смелост ,с които се посрещат страшните истории,които децата обичат да си разказват.Маскираните чудовища са нещо като нашите кукери,те също са страшни и плашат злото в българската традиция.А колкото до тиквените фенери ,у нас те винаги са се правили,правили сме и фенери от дини през лятото.

37

Анонимен

преди 9 години

До гостНикой не е накарал на сила българите да празнуват хелоуин или който е да е друг празник. Ако българинът е толкова ***, че не може сам да избира какво да празнува не са му виновни нито вещиците нито вампирите.

36

28,02,2008

преди 9 години

СОФИЯ- КАРДАМ,ВЛАК НОМЕР 2637,ВЪВ 23,40 ИЗБУХВА ПОЖАР,ИЗГОРЕНИ СА 9 ДУШИ,ПЪТУВАЩИТЕ ВЪВ СПАЛНИЯ ВАГОН СА БИЛИ 27 ДУШИ,9 УБИТИ,27 СА ПЪТУВАЛИ,2 ПЛЮС 7 Е 9,ВЪВ 23,40ЧАСА,2 ПЛЮС 3 ПЛЮС 4 Е РАВНО НА 9,СТАНА 999 ИЛИ ОБЪРНАТИТЕ 666 НА САТАНАТА,ОБРАЗУВАНА Е АНКЕТНА КОМИСИЯ ВЪВ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ОТ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ 13 ДУШИ,ТОВА ДА ВИ НАПОМНЯ ЗА ВЗРИВОВЕТЕ В ГОРНИ ЛОМ,ПАК КОМИСИИ,13 ЖЕРТВИ И ИМИТИРАН ПЕТЪК 13 ЗА ДЕН НА ТРАУР,ЕТО ТАКА РАБОТИ МАСОНСКОТО ЗАДКУЛИСИЕ

35

Анонимен

преди 9 години

До БудителИ кой го е определил като "Божия служител"? Бог ли? Не.

34

До 40

преди 9 години

Моля те, кажи ми кой те кара. Някой ти е опрял пистолет до главата ли? Как така някой те кара да празнуваш друг празник? Няма логика просто.

33

Будител

преди 9 години

До anonimen36 Първо : пиши на български!Второ: поограмоти се малко кога какъв празник е. Трето не ти прилича да обиждаш Божия служител

32

гост

преди 9 години

Какъв е митрополит Йоан ? - не съм аз, който трябва да го съдя, но Хелоуин е наистина натрапен на българите от медиите, наистина е врата на безскрупулни търговци. Народ, който не почита своите традиции е принуден да се покланя пред чужди!

31

8

преди 9 години

Търговците действително печелят най-много от празника, но хората се забавляват, а и никой не ги кара насила да се маскират. Ако гледате финансовата част, си помислете кой печели от религиозните ритуали и дали спорен вас човек с яхта и ролекс на фона на всеобщата мизерия може така да се каже да ви "ходатайства" пред Бога като се моли за вас. С какво този алчен перверзник е нещо повече пред Бог? Дори напротив! Аз също ходя в църква, така съм възпитана, но съзнавам колко нелепо е!

30

демократ

преди 9 години

И дедо Боре и баба Гуси са забранени но са практика в БПЦ.И агентите на ДС са забранени защото убиваха вярващите православни християни ама има 11 комунистически мъченици на КГБ в синода. И защо комунистите които казваха "религията е средство за манипулиране на масите" се нареждат в черквите най-отпред с най-гоолемите свещи?Май те използват религията за"манипулиране не масите".Те и кукерите ще забранят тези килимявка..а имат ли морал за да правят забележки.

29

anonimen

преди 9 години

DEDO POPE PRAZNIKA NANARODNITE BUDITELI E 24 MAI---PII PO MALKO