43

$?!

преди 9 години

Да, много от това е истина, но всичко се дължи на ембаргото, под което се намира остава и Америка е отговорна.. Страх ги е, че има и друг начин и американската мечта ще отиде по дяволите ако хората се осетят..

42

Анонимен

преди 9 години

Българското село умира още от времената на колективизацията , тоест от средата на 50-те от тогава е със затихващи функции и по време на социализма се вайкаха че се обезлюдяваха ---Чурка, знзеш ли, че 60те, 70те и начлото на 80те България произвеждаще толкова селскостопанска продукция, че можеше да нахрани цяла Европа а сега България внася домати от Дания и Холандия и ябълки от Фрамция и Италия. А във всяко село имаше училище пълно с деца хората се женеха на село и раждаха а сега е мъртвило

41

Анонимен

преди 9 години

До Одисей 1И ТАКА Е "Българското село умира още от времената на колективизацията , тоест от средата на 50-те" ТАКА Е УМИРАЛО, ЧЕ ИМАХМЕ НАД 1 МИЛИОН *** И ОВЦЕ И ИЗНАСЯЙХМЕ МЕСО ЗА ЦЕЛИЯ АРАБСКИ СВЯТ И СОЦА. ТОВА, ЧЕ СЕЛАТА СЕ ОБЕЗЛЮДЯВАЛИ, ЗАЩОТО ХОРАТА ОТИШЛИ ДА ЖИВЕЯТ В ГРАДОВЕТЕ ЛОШО ЛИ Е? АМИ АЙДЕ ДА ВИ ВЪРНЕМ ПО СЕЛАТА ТОГАВА, ДЕТО ТОЛКОВА ХЛЕНЧИТЕ ЗА ТЯХ? АЗ И РОДИТЕЛИТЕ МИ СМЕ ОТ ГОЛЯМ ГРАД. А ВИЕ СЕЛЯНИТЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ, ДЪРВЕНОТО РАЛО НА ДЯДО ВИ ЧАКА!

40

ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТО

преди 9 години

До кога ще ни поднасят подобни статии от БиБиСи ,Ройтерс и др. в които разни западни манипулатори ще ни обясняват ,колко лошо е било при комунизма и в какво светло капиталистическо настояще имаме щастието да живеем сега ? Социализма имаше много недостатъци ,които трябваше да се отстранят , но вместо това беше ликвидиран съзнателно от влечугото Горбачов и никой не споменава че празните магазини се появиха по негово врем.Куба има ВВП на човек по-висок от нашия ,при ембаргото което им е наложено .

39

Анонимен

преди 9 години

Човек има по-значими ценности от колкото едне дрисливо дупе, та му отделяте толкова внимание, НО оказва се че някой обича повечеч да яде и да *** та оттделя толкова голямо внимание на таолетната хартия.Извенявам се за думите.

38

Анонимен

преди 9 години

Спомнeте си липсата на тоалетна хартия,опашките за всичко,излизането зад граница,жителството,чакането 20-25 г.за жигули,москвич и трабант,панелката-отмъщението на социализма,"модерните"заводи със скапана съветска техника и технология,ДС,МВР,партийните секретари,Комсомол,профсъюзи,10 млрд.дълг, Белене,капачките за буркани...до 89 год.Външен дълг от 8 млрд $ за 45 години.Вземания от ирак,либия и други страни 9 млрд $ СЛЕД 89 ПРИВАТИЗИРАНИ.след 89 годДълг за 25 години 10 млрд $Вземания НЯМА

37

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

преди 9 години

Каква е разликата между смахнатите талибани от ИДИЛ дето колят и бесят и отричат всякаква реалност .Вярващи във аллах ама наушким и изсперкалите камунисти и други от не ясен произход кланящи се на сюреалистична русия за която нищо не знаят и никога не са виждали . Измислиният и идол владимир *** и другите хазарски душмани .Разлика няма отричането на реалноста и живеенето във собствен свят си има диагноза ШИЗОФРЕНИЦИ .

36

Анонимен

преди 9 години

До До анонимен 87И какво като си нямал червен паспорт?Тя за това Европа се напълни с арабески,*** и друга ***,щото всеки който иска паспорт взема!

35

Анонимен

преди 9 години

До СпонгиБЯХ УЧЕНИК И АЗ ЛИЧНО ПАЗАРУВАХ. НИКОЙ В МАХЛАТА НИ НЕ ЯДЕШЕ ТИПОВ ХЛЯБ, НИКОЙ. ДЕЦАТА МЕ КАНЕХА И НА ГОСТИ. ПОНЯКОГА ДЪРЖАХА КЛЮЧА ОТ АПАРТАМЕНТА ПОД ИЗТРИВАЛКАТА ПРЕД ВРАТАТА, ЧЕРПЕХА МЕ С НАМАЗАНИ ФИЛИИ. НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ ЯДЕШЕ ТИПОВ ХЛЯБ,НИКОЙ. КВАРТАЛЪТ НИ БРОИ 20 000 ДУШИ. РОДИТЕЛИТЕ ТИ СА СКРЪНДЗИ И КОФТИ ХОРА, ПО ТЯХНА ВИНА СИ ЯЛ ТИПОВ ХЛЯБ, А НЕ ЗАЩОТО СТЕ БИЛИ БЕДНИ. БЕДНИ ЗА 26 СТОТИНКИ ЛИ? СМЕШНО И СРАМНО!

34

Анонимен

преди 9 години

Ама тук пишат глупости някакви двама-трима, които въобще не са живяли при социализма и не мога да разбера защо спорите с тези недорасляци? Пазете си силите за по-достоен противник!

33

70

преди 9 години

До СпонгиНе бъркам драги,трудовата книжка ми е пред очите!Само,че едно уточнение-работил съм в производство,където се изнасяше зад граница-т.нар. второ направление.Имаше и много млади специалисти инжинери,които взимаха поне с около 200 лв. повече от мен.А премиите тримесечия,шестмесечия и в края на годината бяха повече от прилични! Така,че нека да не слагаме всичко в един кюп!

32

Анонимен

преди 9 години

До СпонгиЯ СТИГА СИ ДРЪНКАЛ ВРЕЛИ-НЕКИПЕЛИ! РОДИТЕЛИТЕ МИ БЯХА БЕДНИ СЧЕТОВОДИТЕЛИ. ПЛАЩАХА И НАЕМ ЗА ЖИЛИЩЕТО НИ. НИКОГА НЕ СМЕ ЯЛИ ТИПОВ ХЛЯБ. ОБИКНОВЕНО ДОБРУДЖА,А ПОНЯКОГА И БЪЛГАРИЯ. СТАРА ЗАГОРА, КОГАТО Е ПО-МЕК И ТОПЪЛТИПОВ ХЛЯБ ЯДЯХА ЕДНА ОСОБЕНА КАТЕГОРИЯ ХОРА, ЗЕБЕДИИ, СКРЪНДЗИ, КОИТО КОСЪМА НА ДВЕ ЦЕПЕХА. ВИЖДАЛ СЪМ ХОРА СЪС ЗАПЛАТА НАД 500 ЛЕВА ДА ЯДАТ НА ОБЕД САМО ДОМАТИ И СИРЕНЕ. ОТ ТАКИВА ХОРА СЕ ГНУСЯХМЕ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТАКИВА СА БИЛИ И ТВОИТЕ РОДИТЕЛИ. ЗАТОВА СИ ЯЛ ТИПОВ ХЛЯБ

31

Анонимен

преди 9 години

До СпонгиНекъдърниците и преди и сега пак ядат типов хляб ! Само че тогава имаше живи села и от време на време ядяха домати,домашно сирене и по някоя мръвка !

30

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 42Акъла ти е бил дефицитен пич и още е такъв!

29

st

преди 9 години

До Анонимен Тай ли ми бай рачо по соца бъркаше по кофите бре,домати вкиснали *** пълно беше на пазара хехехехех АЙДЕ У КУБАААА.

28

Анонимен

преди 9 години

Тодор Живков каза:Това което беше изградено през ноето време ВИЕ /ДЕМОКРТИТЕ/ не можете да го боядисате.Не само че мяма да можете да го боядисате, господа демократи, а не искате и да Ви се казва , защото това Ви е финала на присъдата.

27

Анонимен

преди 9 години

През 1984,току-що уволнил се от казармата започнах работа в ОДЗУ-Ст.Загора с основна заплата 480 лв. През 1988 заплатата ми стана около 680 лв.Само,че билетчето за автобус беше 6 ст.,цигарите 80,хляба 34,Столична водка 4 лв,бирата 22 ст.сирене и кашкавал-качествени 3-5 лв.,обувки качествени 15-20лв.,панталон 10 лв.високо качествен костюм 150 лв.

26

Лаик

преди 9 години

Толкова субективно и пристрастно написана статия не бях чел напоследък.Тази г-жа Сара Рейнсфорд само не уточни дали си е намирала в Куба дамски превръзки Always или бонбони тик так с двете калории да се самоуспокоява,че няма да напълнее.Докато Британия е крала от целия свят и си е направила империя с която е експлоатирала всички ***,други са се борили за свободата и желанието им да живеят в мир и социална справедливост.Гледайте филма The Power of Community / Силата на общността (2006).

25

st

преди 9 години

Комунизмът убав убав ааа един не *** у кубата да ..е...а и демагозите ви хехехехехее

24

Анонимен

преди 9 години

По соца никога не съм виждал хора да ровят по кофите за *** и да се хранят от тях.По соца имаше хранителни стоки,облекло,обувки,книги,автомобили и т.н.Разликата с днес е,че сега можеш да си купиш стоките на кредит-в противен случай днес малко хора ще могат да си позволят да си купуват нова техника.По соца имаше БДС,сегае пълно с ментета,ГМО и всякакви заместители в храните,които са изключително вредни.Но соца приравни кадърните с некадърните,и много от вторите станаха после демократи.