159

Omnia Mea

преди 10 години

До Анонимен 174Да, това е причината, но тя не променя фактът, че там вече не е по-добре от тук. Просто се опитвам да обясня на тръгващите какво да очакват, за да не останат горчиво разочаровани.

158

Бай Димо

преди 10 години

До Omnia Meaзнам много добре за какво говориш. Хийтроу ми прилича на една глобалистична джунгла, слизаш гледаш турбани и чалмосани и си казваш: "Къде съм, в Англия ли? Къде са англичаните?" Няма как да не са настроени англичаните като и те си загубиха държавата. Ама на кого да разправяш - българчетата под хубав живот други неща разбират. Англия и Западът като цяло са финансово и морално изтощени. Ама докато сравнението е бедна БГ винаги на нашите оръфани емигранти ще им се струва там супер.

157

Клатерсон

преди 10 години

А няколко месеца след това , всеки шести се връща, защото там има ред, освен за общ работник за друго не става поради ниска квалификация и не е ларж по кръчмите всяка вечер.

156

komentor

преди 10 години

нямам никакво желание да се продавам на западните империалисти и не бих отишъл да живея на смрадливият им остров.

155

Omnia Mea

преди 10 години

До Бай Димо 160Именно. всеки път като отида в Лондон направо ми се приплаква... Кореняците-лондончани са се променили. Преди бяха възпитани и дружелюбни, непознати в парка си говореха с усмивка за времето, а сега са станали като тук, навъсени и затворени. В метрото е като в индийски вагон 3-та класа. На Лестър Скуер писъци и крясъци в 5 следобед. По улиците банди, въоръжени с ножове. Но явно повечето кандидат-емигранти са икономически, имат други критерии за "добър" живот.

154

Анонимен

преди 10 години

От моите познати никой не е стегнал куфарите и дори не се замисля да ходи където и да било. Бачкат хората здраво, косят се че няма места в яслите и градините (а има демографска криза, ако се повиши раждаемостта какво ли ще бъде?!) Иначе ако тръгнем да емигрираме защо трябва да е във Великобритания? Цяла Европа се отваря и има и по-читави страни. Обединеното кралство стана Гето и за това не са виновни емигрантите от Източна Европа. Там е пълно с всякакви араби, бербери и всякаква друга пасмина

153

АНТИМУТРА

преди 10 години

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е ПРЕПЪЛНЕНА С ТУРЦИ!!1!ТЪЙ, ЧЕ ДА НЕ СЕ ОБАЖДАТ МНОГО ТИЯ!!!1

152

софиянец

преди 10 години

До Герчо с тамбурата "...ВИЕ СЪЩИТЕ,които сега плачите-виехте и псувахте, съботирахте и крадяхте общото.." Не е добра тази генерализация.Докати ТИ гонеше момите и беше на ергенски запои- т.е. си гледаше спокойно младостта, аз учих, докати ТИ се бракуваше за първи път, аз вече започнах второто си висше и учих и работих едновременно, а ТИ се хвалеше с първото си отроче...Е- СЕГА ТИ искаш да имаш моите доходи, но дали си ги заслужил?

151

пловдивчнин

преди 10 години

Понеже и на мен ми беше странно как изведнъж българите и румънците станахме най-лошите, те са си такива британците. Когато се обедини Германия пък паниката е била още по-голяма. "Два пъти ги побеждавахме и сега те се завръщат." Даже не успях да повярвам как Татчър и френският президент са убеждавали Горбачов да не позволява на Германия да се обедини.

150

Бай Димо

преди 10 години

До Анонимен 163,"и не им пука къде и с кого ще живеят".Toва ми хареса! Като са в БГ постоянно крещят: "Писна ми от *** край мен, махам се". Отидат в Ю Кей, край тях пълно с пакита, ***, *** и всякаква ***, там обаче не им пречат ***. Те британските *** са хубави, не са като нашите. Лицемерие до небесата.

149

Kaleko Aleko

преди 10 години

158, ще се махнат лошите герберасти, спокойно.Въпросът е как ще научите после *** да стават лекари, инженери, софтуерни спецове и т.н., че да заместят лошите герберасти.Ей това много ще е забавно да се гледа :)

148

бай Мингил

преди 10 години

КОМЕНТАР 17 Е НАЙ-ДОБЪР!!!ТАКА Е!!!!! ВСЕКИ ПЕТИ([ЦИГАНИНИН, ТУРЧИН, АРМЕНЕЦ, АЛЖИРЕЦ, СИРИЕЦ) се стяга натам и прав му път1!!!

147

Герчо с тамбурата

преди 10 години

Когато у нас имаше работа и условия за живот ВИЕ СЪЩИТЕ,които сега плачите-виехте и псувахте, съботирахте и крадяхте общото, Ха сега да ви видя как ще свързвате двата края, като тези, които тогава ви подстрекаваха,сега не искат и да ви видят камо ли и хлебец да ви дадат,

146

Анонимен

преди 10 години

Живея в Англия от 11 години! На хората които знаят езика,работи им се и не им пука къде и с кого ще живеят,да идват.Тези които не знаят език да помислят добре,защото няма кой да ти обеснява и да се занимава с теб по цял ден.Не работете за други българи там,ще ви експлоатират за жълти стотинки.Гледайте да си намерите работа при англичани,а не при италианци,пакистанци,нигерийци и прочие,защото и те са тарикати като нас.Нещо много важно-търсете си правата винаги,не давайте да ви мачкат.

145

Бай Димо

преди 10 години

До до софиянецне те гледат на кръв да. Усмихват ти се лицемерно и дори ти правят комплимент българките колко добри саламо-лапачки са.

144

Бай Димо

преди 10 години

До Omnia MeaИ аз не бих се върнал. Е, само като туристче или на някой мач на Мангалчестър Юн.

143

Анонимен

преди 10 години

ХА ХА ХА ХА ХАБАШ НАТАМ СА СЕ ОРИЕНТИРАЛИ!!!!!!!!!!!

142

софиянец

преди 10 години

До до софиянец Не съм съгласен. Преди време германски мениджъри от средният им мениджмънт се удивиха, че повечето хора, които срещат на бул. Витоша, не са ***, не са *** и са много добре облечени, чисти, знаят езици...Постарахме се да им обясним нагледно разликите между два етноса в България. Разбраха нещата едва когато им ги показахме.

141

*

преди 10 години

Излиза , че всеки четвърти и пети се срамува от това , че е българин и за това не работи , не се бори и т.н. минус 2 милиона малцинства излиза , че в тая държава ще останат само депутатите и още има-няма половин милион ... Също така излиза , че все за пари иде реч . Пиша ви една пословица и който както иска да я разбира : Парите са добър слуга и лош господар .

140

Kaleko Aleko

преди 10 години

Аз не разбирам що всички са се хванали за Англия.Че в Европа има и по-читави страни.