481

Бивш

преди 11 години

Полицай има полицейски правомощия не само когато е дежурен, а винаги когато установи престъпление или нарушение на обществения ред. Също така не е от значение цивилен или униформен е. Оръжие може да се използва в упоменатите е от ЗМВР случаи които както видях по долу са постнати. Но друг е въпроса, че не се спазва закона от полицаите и не се използва оръжие при всеки упоменат от закона случай. А това е изкривило до голяма степен и разбирането, че полицията е много ограничена в тази си опция.

480

Анонимен

преди 11 години

Не знам в кой арест е задържан този герой,но ако знаех,щях утре,т.е. днес да съм там!За да го защитя и да искам освобождаването му!А ВИЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ?

479

Анонимен

преди 11 години

Аз ако го бях хванал щях да го вържа за кабела и да го дърпам до РУ

478

ЗМВР

преди 11 години

добавката "само когато това е АБСОЛЮТНО необходимо" беше добавена през 2012 г. и до ден днешен, никой не знае как да я тълкува и кога е "абсолютно" и кога "не-абсолютно" необходимо". Предишния текст беше "като крайна мярка" и се тълкуваше, в смисъл - когато целите не са могли да бъдат постигнати с другите полицейски правомощия: разпореждане -> предупреждение -> употреба на физическа сила/пом. средства -> оръжие.

477

сандо

преди 11 години

Медал, парична награда и нов пистолет за полицая!!! Браво!!! Най-после някой да покаже как трябва да се работи с контингента.

476

Анонимен

преди 11 години

чл. 74 ЗМВР (1) Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо:1. при въоръжено нападение или заплаха с огнестрелно оръжие;2. при освобождаване на заложници и отвлечени лица;3. след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга;4. след предупреждение за предотвратяване бягство на лице, задържано по съответния ред за извършено престъпление от общ характер.

475

Анонимен

преди 11 години

Никой не знае какво е станало там и в колата.

474

Анонимен

преди 11 години

Не е застрелял "бягащ ранен човек", а е застрелял престъпник, оказал съпротива при задържане, извършил опит за убийство на длъжностно лице от състава на МВР при и по повод изпълнение на служебните му задължения, с брадва. Дали е бил "цивилен" или униформен полицаят, няма никакво значение, при положение че въпросният РОМ, твърде добре е разбрал, че срещу него е служител на МВР. А дали е бил "дежурен" или не, засяга само и единствено правото на полицая да получи възнаграждение за извънр.труд

473

Анонимен

преди 11 години

Абе, какво сте се разпенили, полицаят не е бил дежурен, най-вероятно е бил цивилен и е застрелял бягащ ранен човек. Това се води умишлено убийство, па ако ще убитият да е откраднал цял влак. Естествено, че ще го съдят.

472

Анонимен

преди 11 години

Поздравявам ченгето с парчето Ю бе ра СТОП-от Саун Браун !

471

Анонимен

преди 11 години

още един който направил добро , убил е *** криминално проявен , това е похвално , трябва да се награди с орден Стара планина , а *** имал 3 *** бъдещи престъпници , на какво щеше да ги научи и тях , да работят или да крадат , а познайте

470

Анонимен

преди 11 години

А Цветанов го заплашвали таман 20 пъти,най-малко!

469

Edin BG tur4in

преди 11 години

I za vsi4ko tova sa vinovni upravlyava6tite ot 23 godini do sega(DPS-SDS-BSP-GERB....)Dano sled izborite ne6to se podobri ta pove4eto kadirni BG grajdani se zavirnat v rodinata si za neyniya prosperitet.Bilgariya si be6e ray v sravnenie s stranite po koito sme na gurbet.Dano se izpravi na kraka i pak bide si6tata.AMIN.

468

Анонимен

преди 11 години

ако не беше стрелял за да се защити -утре щяхме да четем новина че някакъв полицай е намерен заклан с брадва и познайте дали медиите щяха да вдигнат същия шум както за ***? И утре ако се запитате защо все по малко полицаи имат смелостта да се опълчат срещу *** престъпност и повечето предпочитат да си затворят очите и да не им пука за безобразията и кражбите --се сетете за този прокурор който с цялата си дебилност обвинява полицай за умишлено убийство когато е отишъл за залови крадец

467

Анонимен

преди 11 години

Теа стоп патрони са доста опасни според опитите.

466

La Guardia Civil

преди 11 години

Законите в BG са писани и приемани основно от депутати с професия адвокати. Основна презумпция е вменяване вина на жертавите на престъпление и оневиняне на извършителите чрез прочутите адвокатски врътки и шикалкавения , а това както е всеизвестно става срещу тлъсти хонарари. Нека гражданите организираме чрез социалните мрежи движение в защита на доблестния полицай, който незабавно трябва да бъде освободен, оневинен и награден!Да спрем *** безобразия и наглост НЕЗБАВНО с мощен отпор!

465

калоферка

преди 11 години

На полицая - да се освободи, поощрение и медал!! Ако бяха всички като него, ред щеше да има в АБСУРДАНИЯ!!

464

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 584ВЪВ ВСЕКИ ГРАД И ПОЛОВИНАТА СЕЛА ИМА *** ГЕТА.

463

Анонимен

преди 11 години

Само в държава като ***, Ако застреляш извършител на терористичен акт, който се опитва да те убие с брадва след това ще те съдят.

462

Анонимен

преди 11 години

Колко махали има в БГ населени с ***?