91

аз

преди 11 години

До Некой си...Ако на теб 240лв. са ти ок на мен не са ми. Аз се храня с качествена храна и не ям хляб и сол. Не виждам какво мога да дам на детето си за месеца, разчитайки на 240лв от скапаната държава при положение, че цял живот внасям в нея, а тя ме цеди постоянно отвсякъде. Ако вие пазарувате на Женския пазар и ядете филия със свинска мас като премиера, проблемът си е изцяло Ваш!

90

Некой си...

преди 11 години

И преди пак някой да почне да стене - в "шужбинско", където все гледате всички - 3 месеца вкъщи след като се роди детето и после - айде пак на работа иначе те сменят. Тука 2 години не те барат, а си си вкъщи при детето. Първата си зимаш 80% от заплатата, после една година по 240 лв. За какво ламтите още!? Ще сте по-щастливи с децата си, като ви "кихат" повече кинти!? Ще ви радват повече....без извинение. Това да имате деца е дар и отговорност - изцяло ваша, като родители!

89

Анонимен

преди 11 години

Пука им за майките. Нали си пуснаха поръчка за 100-на милиона за нови коли.

88

Некой си...

преди 11 години

Абре...да попитам. Преди 100г, взимали ли са майчински и каквито и да било социално помощи бре м*йка ви д*ба мързелива? Имам 2ма сина на по 12 месеца вече, жената през изминалата година си получаваше 80% от заплатата (което не е малко), а втората година само ще получава по 240лв. Е?! Аз работя и не виждам защо да не се оправим. И? Не мога да видя проблем и не ВИЖДАМ проблем. Най-ме е яд, че половината дето стенат тука и все някой требе да им "осигурява" идея си нямат ни от деца ни от...работа!

87

аз

преди 11 години

До бременнаИ аз съм бременна в 8 - ми месец и ще работя до последно. На 33 г. съм и чак сега се реших да имам дете, работя по 10 часа на ден високоинтелектуален труд и тия ще ми дават 240лв. през втората година. Нямам нищо против да си дам детето на ясла след първата година, но ако ми предлагат условия и грижи за него като в Западна Европа, а и ако ми гарантират място. Относно *** - да намерят форма и начин да ги разграничат от нас.

86

Анонимен

преди 11 години

Бабите ни не взимали детски и майчиство, преди 09.09.1944 година, но не са им удържали осигуровки за бременност и раждане, а сега се удържат осигуровки, за бременост и раждане и на мъжете! Има ли друга държава, в света, където мъжете раждат? Внасяли сме осигуровки - искаме си законното обезщетение! Проблем?

85

Peshko

преди 11 години

Уважаемия гУсин зам. министър за каква минимална заплата говори като майките сега вземат 240 лева(през втората година от майчинството си), а не 290 лева. т.е. те не разчитат на МРЗ. И от кога децата на 1г. могат да ходят на градина? Няма какво да очаквам от човек който каза "На ония свят пари не трябва" На ония не трябват, но на този трябват. А снимките от горе са покъртителни ако съм един депутат ще ме е срам да погледна тези деца и майки!

84

Анонимен

преди 11 години

Миналата година чиновниците са изяли и изпили 9 милиарда лева + парите за служебни коли, телефончета, невзети с години отпуски. Откъде да има за бебета, като трябва да се раздават коледни бонуси по агенциите? Администрацията има нужда от пари за почивка. Нали ще се ходи на ски? Кой се вълнува от някакви бебета?!

83

Анонимен

преди 11 години

Кой ги е карал да раждат ? Да се оправят. Мен пита ли ме някой как се изхранвам всеки ден и търся работа в тази голяма безработица.

82

Истината

преди 11 години

За да се помогне на майките с деца, трябва да се спрат детските и майчинските, а спестените от това пари да отидат за намаление на данъците на работещите.

81

Анонимен

преди 11 години

Средната заплата в администрацията е 1 100 лв, с последното увеличение. На кой му пука за тия *** - да не са раждали! Да живеят чиновниците - смърт за майки и бебета!

80

Анонимен

преди 11 години

Ората немат пари бе ей, нали ги гледам мамите как тичат с картата към банкоматите в началото на месеца. Поговорката , че сит на гладен не вярва, и че здрав на болен не вярва си е истина. Хората дето нямат деца и полово несъзрелите да не коментират тука. Мутресите също.

79

до 88

преди 11 години

Мила бъдеща майко, *** за съжаление са издръжливи и ще се плодят въпреки всичко, ще ги хвърлят на държавата да ги гледа или по контейнери и селски клозети и пак ще останат от тях по много. За разлика от *** - сложните организми се размножават много по-трудно, така че докато ти работиш и си гледкаш едно детенце без каквито и да е било привилегии, други ще се плодят, няма да работят и след време твоето дете ще трябва да издържа по 10 баби и 10 чаавета и от там нататък себе си...

78

Анонимен

преди 11 години

До 99КСО - кодекс за социално осигуряване, прочети и тогава пиши, само с ВинетУ не става

77

до 87

преди 11 години

Като спрем всички помощи за безработни и разните помощи за тия с килийно образование, плюс парите от ергенскя данък и ще закърпим положнието. Пари има , но не се харчат правилно, трябва и добра организация.

76

Анонимен

преди 11 години

Абе к'во да говорим, имаха 60 млн. за WIN 8, а 30 млн за увеличение на майчинските до рамера на МРЗ нямат

75

Анонимен

преди 11 години

Аз затова съм решила никакви деца повече. Имам едно и то добре, че поотрасна. В днешно време не съм доволна нито от задължителните забавачки, нито от учебната програма и учителите, нито от учебните бази, нито от детските, нито от майчинството, нито от здравеопазването, нито от кредитната политика на банките, нито от безхаберието на държавата и политиците (не само управляващи). Така че, решението е много лесно - никакви деца повече!!!

74

Пич на 22

преди 11 години

С две думи...нямам думиКойто смята да остане в Българиятой да му мисли.Аз нямам такива плановеда живея и да работя в тази джунгла.

73

do 91

преди 11 години

Той нарочно е направил да се размножават ромите. Нали са му братя :D

72

Анонимен

преди 11 години

Иван Костов е виновен!