69

Анонимен

преди 11 години

Софянци...смесица от *** с претенции...Ми откъде ше се насели столицата ? От Марс ли ? Да не би винаги да е била столица ? Просто ено село. Ама благодарение на неколко случайности и на - столица. Бай Тошо много работи за нея - кара цела България само за Софето да бачка и софянци са възгордяха, станаха нагли и вече не моеш им кажеш "копче"***.

68

Анонимен

преди 11 години

От времето когато са набедили едно кално шопско село за столица само тава правите, обирате каймака на нацията и после се мислите за генетични свръхчовеци и правите помен с чужда пита.А другите мислите за ***.Всички хора на изкуството и науката в София не са родени там. Ако видиш интелигентен софиянец, 99% не е кореняк.

67

ебач

преди 11 години

МИ СТОЙ СИ В НЮ ЙОРК БЕ *** ***, В СОФИЯ НЕ СИ ДОБРЕ ДОШЪЛ!

66

Анонимен

преди 11 години

61 селянче и там е така , въпреки че не така ярко изрзено като у нас , личат си парижаните , лондончаните , нюйосркчаните осбено тези от Манхатън сугурно никога не си гледал Уди Алън дори самия термин провинциалист или провансалец идва от френския , така парижани наричат придошлите от област Прованс в южна Франция, така че малко по плека , всеки си обича родния град или село , позволи и ние софиянците да си държиме на София.

65

Анонимен

преди 11 години

DO 44::::::::ИСТИНСКИТЕ "СОФИЯНЦИ" КАТО МЕН,ОТДАВНА НЕ ЖИВЕЯТ В ТАЯ МИРИЗЛИВА КАЛНА ***."СЕЛЯНИТЕ "ЛИ ВИ РАЗКОПАХА УЛИЦИТЕ,НАВОДНИХА С КУЧЕТА,***.КОЙ ВИ ПРИНУДИ ДА ЖИВЕЕТЕ В ЖАЛКИТЕ КОПТОРИ НАРИЧАНИ "ПАНЕЛКИ".?СЕЛЯНИТЕ ЛИ???ЖАЛЪК НАРОД-*** ОСТАНАХТЕ В BG.

64

amonito

преди 11 години

Днес, много сте се постарали - то уикипедия поне ползвайте, как успяхте да напишете статия без нито една вярна цифра? И какви са изводите ви от тази псевдо-стъкмистика? Освен пак да насъскате *** със "синя" кръв от шопски произход да се запопържат във форума ви с *** със "синя" кръв от нешопските региони. Хайде, дербито по надплюване стил Годеч-Опан започна, честито да ви е :)

63

Бургазлия

преди 11 години

Шопи дървени,всички сте ни провинция на нас,какво ревете,най-развития град сме в БГ,всички останали ни дишате праха,по-красиви сме,по-богати,злобейте.Провинциалисти долни.

62

до 52

преди 11 години

Това че с БС плащат по-малко и няма фирми занимаващи се с моята специалност,а в СФ има, незначи че в СФ е по-добре, за разлика от другите спокойни градове. Мисълта ми беше че софиянците само се оплаквате и ревете, но никой не ви е виновен че хората идват да работят тука.Като цяло инфраструктурата е виновна че всички чуждестранни компании са се пренаселили в столицата и искаш неискаш идваш насам, правиш $ и ги харчиш другаде.като цяло по-добре всички да сме навънка, но това е др тема

61

Боб Марли

преди 11 години

Селяните съсипаха хубавият ни град :( Истинската софийска атмосфера може да се усети само, когато има празнични дни и провинциалистите са си отишли по селата да заредят с лютеница и компоти. Тогава е тихо, спокойно и красиво.

60

Анонимен

преди 11 години

Няма нищо вярно в написаното в статията,аман от глупости и грешки

59

Анонимен

преди 11 години

Do 50 остов е софиянец , цял живот е живял в София , отраснал е в Центъра

58

?!?

преди 11 години

Кой си е съчинил това "произведение"? Париж 105 кв. км?!? Хахахаха. Сигурно ама през 16-ти век. София 1.2 млн души- това е преброяване от кога, от 1995-та? Видин какво население имал, 101 000 души? Хахахаха....

57

Анонимен

преди 11 години

Амчи населете я до колкот е необходимо... Ако тряа сички ше се преместим у Софето за да се намъкнем у цифратаНе разбраф изследващите притеснени ли са или кво ?

56

Селянин

преди 11 години

На мен пък ми омръзна да слушам мрънкащи "софиянци". Как пък в някоя световна столица не съм чул някой да се оплаква и да мърмори. Селяните им се бутали по метрото, улиците им били пълни. Ало, София да не държите нотариален акт за София. Като съм си купил апартамент тука имам право да живея, колкото вас! Как като бях в Ню Йорк не чух някой да се бие в гърдите и да крещи "Нюйоркчанин, Нюйоркчанин!", същото важи за Берлин, Париж, Мадрид (там съм бил). А вие като Бай *** в банята във Виена!

55

ебач ебе 46

преди 11 години

ей бургаска ***, ако те набарам някъде из столицата ще те спукам от бой и ще те връщам на парчета до село бургас.ясно?

54

Анонимен

преди 11 години

Все вие сте най-интелигентни и културни, по другите градове няма ли наука и култура, няма ли интелигентни хора.Гадни шопи, не стига че цяла България (презрително наричана от вас "провинциъъъъ") работи за вас, и че всичко само за вас, и всички политици правят всичко само за вас, ами и имате наглостта да обиждате другите, че били по-долу от вас."Каквото е добре за София е добре за България."НИЩО ПОДОБНО!!!

53

Анонимен

преди 11 години

Накъдето и да се завъртиш в София, само селяни. Много са, напаст са. Нахални, дебилни, невъзпитани, разбира се има един малък процент от прекрасни хора. До скоро се бореха и плюваха софиянци, а сега започват да се дразнят от себеподобните. Тези които са дошли около 1989 г. вече се броят за софиянци и ги дразнят другите пришълци от по-скоро, защото те са нахални, нахъсани и абицирани да се доказват, т.е. като тези дошли преди 20 г.. Който е софиянец не парадира с това, той така се е родил.

52

софиянец

преди 11 години

Омръзна ми да слушам мекащи селяци.Зарязали си къщите и дошли тук да живеят в прашни квартири,и да работят за 500-600 лв.Като си платят наема и храната остават на нула! Това,кой нормален човек би го направил? Една овца се похвалила,че ходила на град и стадото тръгнало след нея!

51

буба

преди 11 години

Много ще ми е интересно какво ще стане ако по селата почнат да дават заплати над 10000лв?Тогава всички софиянци ще се втурнат към село, и селата ще се препълнят :)))Тогава селяните ще плюят гражданите които им "крадат хляба".Това е истината - никой не иска да живее в София, ако може да живее нормално там където се е родил !!!

50

до 11

преди 11 години

София е градът на България и скоро ще го видим 3 млн. души. Населението му от всички краища на страната. Ако не бяха те, сега щеше да е грозно провинциално градче с десетина хиляди души население, основно шопи с полувчеловечени лица - както пише за тях Вазов.--Е затова уважавам Вазов, много е точен в описанията си.