64

Бай Иван

преди 11 години

до 71каква е тази енергийна неефективност на преносната мрежа че ми е много любопитно ?

63

Анонимен

преди 11 години

79Енергийна неефективност е И други неща. Далеч по енергоемки.

62

Анонимен

преди 11 години

75Нямаме никакъв интерес да зависим енергийно от Русия. Дано всичко да е окей с интерконекторните връзки и да се открие газ до Шабла. Тогава Русия ще се превърне в лош спомен :) Не стига, че плащаме най скъпия газ в ЕС заради Гоце, Р.Овч. и други знайни и незнайни комисионери, ами ще се подлагаме и за АЕЦ! НЕ!

61

от 68

преди 11 години

40% енергийна неефктивност е голяма лъжа. Всички загуби по преносната мрежа са от съпротивлението на самите проводници. Това не е водопровод от който да има загубиЗаменянето на тези проводници с медни ще струва на държавата милиарди левове, а едва ли ще се изплатят за 10г.

60

Iuzgiur

преди 11 години

Вижте истината от 56. Вие ваобще не разбирате, че нещата не опират и до това, дали имате нужда от централа или не. Това няма значение. Важно е да има проект и да се описват евтини неща като скъпи. Тогава плащате вие.

59

обективен

преди 11 години

до 70Дреме ми *** .. кво щели да кажат ***. Стига сте заплашвали българите и стига шантажи бе русофили. Ще останеме без електричество на КУКОВО лето. ай сиктир 20 милиарда за тъпата руска централа

58

Анонимен

преди 11 години

Е, какво, да им направим свиркали, за да продължат живота на реакторите? Значи някой ако реши да ни шантажира, трябва и да му се нагъ*им, така ли?

57

Анонимен

преди 11 години

От икономическа гледна точка е много добре, но от екологична ... винаги може да стане нещо и т.н по скоро нека се пазим ние парите *** мама му .. Пък от цялата работа намазват повече Руснаците .. кви сделки имаше с БСП тогава ..

56

Анонимен

преди 11 години

68На първо място, няма да заменяме непостроен АЕЦ.второ, 20 % от произведената енергия в момента се изнася.Трето, загубите по трасето от енергийна неефективност се изчисляват на около 40%.Тоест, имаме достатъчен аванс за следващите 30 години в очакване на следващият технологичен пробив в енергетиката.

55

Анонимен

преди 11 години

щом не искате АЕЦ Белене кажете, кой ще замени тези мощности ?ПС: само не ми казвайте ВЕИ

54

Анонимен

преди 11 години

65Марсианците също.

53

Iuzgiur

преди 11 години

Абе хора защо спорите относно техническите характеристики, позитиви, негативи и т.н. на централите. Всяка минута плащате за "хвърчащи договори" подписвани от някого, в изгода на другиго и никой на никого не търси отговорност, но ето ви манталитета - единия да се докаже пред другия, че неговото мнение важи! Децата ви навън ги експлоатират вие...

52

Анонимен

преди 11 години

до анонимен 64А Литва не отделя!!

51

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 63Да си чувал за лъжичката *** в кацата с мед и как цялата каца не става за ядене ?Чернобил не ти ли е достатъчен ? Беларус все още отделя около 20% от БВП за борба с пораженията и подпомагане на засегнатите!

50

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен60А ти да си чувал за СТОТИЦИТЕ атомни централи, които не са правили аварии?

49

Iuzgiur

преди 11 години

56 единствен осъзнава истинската причина за фактите. Жалко, че броят на негативните гласове е равен на позитивните. Фактите, които е изложил имат историческо доказателство и всеки интелигентен човек е запознат с тях! Вие българи не сте готови да защитите родината си.

48

Анонимен

преди 11 години

омръзнахте ми платени *** да дразкате тука в сайта ! жалки продажници

47

Анонимен

преди 11 години

57Дали си чувал за инцидента Маяк през 1957 г в СССР ? 23 хил. кв.км земя са радиоактивна пустиня. Радияцията МОЖЕ да се разнесе, очевидно е. Радиоактивен прах вдигнат във въздуха от вятъра се разнася като стой та гледай. Пораженията не са еднократни а за поколения. Само *** *** може да смята това за малък недостатък.

46

Iuzgiur

преди 11 години

Може и да съм, но ето го налице и маймунджалъка: аз може и да съм, но реално 40% от сделката представляват проблем, изискващ участието на ядрените техници. Сделката представлява последователности от действия - изпълнителя и клиента уреждат стъпка по стъпка изпълнението и цената на тези действия. Срокове, цени, администрация и координиране. Когато 2-те страни "накъсват" нормалния ред на изпълнение се получава процес на разплащане от страна на некоректните участници.

45

Цвайнщайн

преди 11 години

Атомната енергия няма алтернатива. Единствения й недостатък е, че всичко в района на реактора става радиоактивно и след експлоатацията трябва да се зарови за хиляди години. Забележете, обаче, че тази радиоактивност е концентрирана и не може да се разнесе.Концентрацията й започва още с обогатяването на урана, т.е събира се природна радиоактивност в една точка. ВСИЧКО ДРУГО СА ПРЕДИМСТВА.