48

sante_dog

преди 11 години

На пръв поглед идеята е добра, но я си представете какво се случва в последствие - някой тегли голям кредит и се скатава яко. Те тука елементарни дела се водят по 12-15 години а ако някои дръпне милиони колко му е да отдели 10% за съда. После всички клиенти на банката плащат на тариката... следва яко източване на банки, фалити и срив в икономиката.

47

Анонимен

преди 11 години

Тя в моемта давноста е 3/5 години а абсолютната си е 10 г., така че невиждам какво ще променя :)))) И още нещо давноста по един 20 годишен ипотечен договор започва да тече от датата, в която длъжника е осъден или от крайния срок на договора, така че невиждам какво толкова се радвате :)))

46

патилан

преди 11 години

Поредното предложение за което Дянков или Бойко ще излезнат и ще кажат,че този депутат се е объркал и няма такова нещо.Всички знаем че в ГЕРБ лявата ръка не знае какво прави дясната а камо ли краката.Та ка че СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ само гледайте:))))))

45

p

преди 11 години

А на ZAX и ЛАТИНКА ще им кажа,а бе каква черга бе хора на хората чергата е толкова скъсана че повече няма на къде.А като човек си загуби добре платената работа не по негова вина и тогава ли е виновен при положение че банките даваха на *** и пульо пари и то милиони а тия с по 5000лв. ги натовариха с лихви за да си покриват банките загубите от хората с милиони кредити.

44

Павел

преди 11 години

Ми още един закон , който ще облагодетелства нашите мили и добри братя ***.Нека им е добре на тях...нека си живеят мирно и спокойно ние ще им плащаме сметките да не се притесняват.

43

CrossFire

преди 11 години

Вместо както във всяка нормална държава има закон за защита на частни лица от кредитори и човек да може да обяви банкрут, те гарантират на неизрядните платци пълна свобода. Единственото, което ще постигнат е кредитирането да стане още по-трудно за всички.

42

й

преди 11 години

Това ако стане,"ще започне един живот и само си викам дано,дано ,даноооо!"

41

до 26

преди 11 години

Деца на длъжници се съдтя, ако само са извадили лист за наследници. Ако не извадят- няма как. Банката усвоява неговата част от имота, ако няма имот- няма какво да усвои.

40

До пост № 38

преди 11 години

Прав си само до някъде. Радев е депутат от ***-Варна. Да. Абсолютната давност и днес е 10 г. и задълженията се отписват. Но ! След този срок взискателят винаги има право на "прихващане" без ограничения във времето, от самия длъжник или от неговите наследници. Или, твоите задължения са отписани, няма запори, ти продаваш нещо и първо плащаш "отписаните задължения". Сега стана ли ти ясно какво иска да направи Радев ?

39

p

преди 11 години

В САЩ когато те осъдят за кредит съдията отсъжда-осъдения получава 1000 долара заплата,има за месеца ток,вода и телефон 500 долара,храна 200 долара,разходи по училището на децата си 300 долара- ако започне работа някъде за 1200 долара ще вземете остатъка от 200 долара които са му излишни и край.Сиреч за в момента не могат да го пипат.А в България ти вземат 1/4 от заплатата независимо дали е 200лв. или 1000лв. и това е,ще умираш ли ще живееш ли не ги интересува.

38

milionero

преди 11 години

samo taka razdavash i posle oproshtavash

37

Изборите идат

преди 11 години

Тайно и полека се вдига срока от три години на 10 години за дължими задължения за парно. Идват избори, пък на Бойко му взели топлофикацията като бил кмет, щото комунистите я направили държавна, ама Бойко се върнал от другата страна като министър-председател и пак си върнал топлофикацията, после пък отново я направил общинска, защото от общината е по-лесно да се разпорежда с нея, а няколко обществени поръчки като тази за софтуера на топлофикация и ще има с какво да се платят изборите.

36

ЛАТИНКА

преди 11 години

До ZAX Аз съм на същото мнение!

35

за7

преди 11 години

Прав си, бай Иване. Чл.111 от ЗЗД. В срок от три години ако не са поискали вземането по съдебен ред, ДГД.Нарича се мълчаливо бездействие.Пък и как да заведат дело,като са ми тарифирали разговор/ към номер, с който трябва да говоря безплатно/ като към факс.В тяхната система знаят, че няма регистрирани факс-устройства и в съда увяхват като....

34

Последни грижи

преди 11 години

След като не можеш да изплащаш кредита си, значи си фалирал. Как при 800 хиляди фалирали длъжници-само физически лица (юридическите лица са отделно) държавата ни е отличник на ЕС ? Отделно задълженията между фирмите и между фирмите и държавата са повече от 200 млрд.лв. Струва ми се, че вече държавата е фалирала. Вие как мислите ?

33

с хляб и сол!

преди 11 години

Ако руските войски днес навлязат в България, да ни освобождават от престъпния режим на пожарникаря, ще ги посрещам с хляб и сол!

32

спонсорче на МВР

преди 11 години

10-годишна давност за борчовете на всички гербави, предлага депутат от "герб"

31

Анонимен

преди 11 години

Поредната PR акция на ГЕРБ услужливо раздухвана от журналята. Явно изборите са скоро. Зачестиха "ще увеличим заплатите", "ще увеличим пенсиите" и други подобни.

30

ДПК

преди 11 години

До 123За задълженията на физически лица в момента няма давност

29

онбашията

преди 11 години

кефи обаче това със загробването на наследниците! какво робство, каква мерзост! всъщност наследниците сами решават дали да бъдат загробени или не, доброволно е. отказваш се от наследство и си свободен човек.