54

Васко Кръпката

преди 11 години

Пък аз си направих един ескперимент.Налях два съда с вода за котката. Единият с вода от чешмата, другият с вода от Панчаревското езеро. На себе си налях бира и седнах да гледам коя вода ще изпие котката.... изпи бирата!

53

От село

преди 11 години

Който е ходил в планинските села, знае, че водата там, няма нищо общо с тази която тече вкъщи или се продава по магазините :) Само в малките планински села, може да пиете истинска вода

52

44 до 50

преди 11 години

+ това, което казвате, но само дестилираната вода замръзва при 0 С. а пък и ми се дълго за обясняване

51

NM

преди 11 години

Зеолит е решението

50

до 28

преди 11 години

Флуорида е токсичен ***, основна съставка на отровата за плъхове и един от най-големите замърсители на околната среда след студената война. Но според правителствената и корпоративна пропаганда флуорида е много полезен за зъбите и костите на хората, затова ни го слагат във водата и пастите за зъби. Флуоридите причиняват артрит. Флуоридите са канцерогенни - чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Повече от 10 000 души умират всяка година от рак, дължащ се на флуориди. Проучванията на учени от различни страни показват, че прилагането на флуориди води до намаляване на интелигентността и подтискане волята на човека. При бебета и деца нарушенията са в развитието на мозъка, увреждане на моторната функция, способността за обучение, спадане коефициентът на интелигентност. Високите концентрации флуорид нарушават нормалното протичане на ензимните процеси в тялото, което допринася за нарушения в метаболизма. Това води до риск от редица заболявания (алергии, рак, Алцхаймер). През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания, САЩ) признава, че до 80% от децата в райони с флуорирана вода имат зъбна флуороза - бели, жълти или кафяви петна по зъбите.При дневен прием над 2,5 mg се развива флуороза на зъбите, и има вероятност за остеосклероза.

49

44

преди 11 години

- водата от разтопения лед, годна за пиене е около 2 литра, извинявам се за грешката

48

Анонимен

преди 11 години

Не случайно наричат бутилираната вода "мъртва", защото е застояла и е образувала едри молекулни клъстери, които е трудно да минават през мембраните на клетките. Полимерите, от които се правят бутилките са петролни деривати и изпускат във водата стирол, въглеводороди предшественици на хормоните (естроген). Защо мислите е това ранно съзряване на децата? Акселерация ли. Ха-ха-ха.

47

До Гурбетчия

преди 11 години

Да, вие там в Германия не пиете от чешмата. Не ядете домат със сирене. Хубави дини сте виждали през крив макарон. И като цяло си живуркате много забавно. Моля те, спри да ни съобщаваш за живота ти в Германия, защото живот нямаш :)

46

Анонимен

преди 11 години

чешмяната вода е вредна ас сам съм правил иследвания друг е въпросат колко ще ти струва да пиеш свястна вода за някой

45

ВАЛ

преди 11 години

ДА, ТОВА Е ПЛАТЕНА РЕКЛАМА И НИЩО ДРУГО!ОТ ЕДНА ТРЪБА СЕ ПЪЛНЯТ ТУБИ С МИНЕРАЛНА И ИЗВОРНА ВОДА!КАК ДА ИМА ВЯРВА ЧОВЕК?

44

Лекар до 44

преди 11 години

Не е заради примесите, а заради различната вода. В природата има три изотопа на водорода и три- на кислорода, Заради което водата има различни физико- химични свойства.

43

Анонимен

преди 11 години

важното е че има магистрали

42

Владимир

преди 11 години

Чудесна статия!Колко Ви платиха за нея?

41

Анонимен

преди 11 години

Истината е във ПЛАНИНСКАТА ИЗВОРНА ВОДА! Няма хлор, няма флуор, няма ръжда, тежки метали или каквато и да било химия! Наливаш я ледено студена директно от извора!

40

Анонимен

преди 11 години

всичко е бизнес кой мисли за последствията

39

до 11 замразена вода

преди 11 години

поставяте емайлиран съд с 3 литра преварена вода във фризера. след 4-5 часа изваждате, разбивате заледената повърхност и изливате незамръзналата вода в друг съд, който отново слагате в камерата докато замръзне 2/3 от водата. този път незамръзналата вода (около 2литра) изливате, размразявате леда и пиете.изчистването е до 80% и се обяснява с различните температури на замръзване на водата, когато съдържа примеси

38

Анонимен

преди 11 години

ас си имам такава усановка в къщи боли *** оная работа

37

Лекар

преди 11 години

до 38това е записано на етикетите. Или поне - трябва да е записано.

36

Анонимен

преди 11 години

на кого да вярваме- ама толкова болен народ защо така

35

Анонимен

преди 11 години

1 литър минерална вода е 30 стотинки. 3 литра дневно=30 лева месечно.Всеки работещ може да си позволи левче на ден за минерална вода.А който няма има минерална вода в центъра на София.