111

Анонимен

преди 11 години

*** стана ли ти ясно откъде идват палестинците!!! всъщност такива няма ..

110

Анонимен

преди 11 години

Палестина след 1974г. е пропагандно оръжие, насочено против Израел, защото го лишава от ИСТОРИЧЕСКА легитимност над земята. Палестинската нация възниква след 1974г. и не е нищо друго освен пропагандна лъжа. В предишната история никога не е имало палестинска арабска нация.

109

Анонимен

преди 11 години

Интересен е и фактът, че до 1948г. евреите, живеещи в района между река Йордан и Средиземно море, са наричани палестинци британското управление им издава палестински паспорти, палестинско гражданство, институциите, които администратират евреите са палестински, а арабите, живеещи в същия район, наричали себе си просто араби, а след 1948г. йорданци.

108

Анонимен

преди 11 години

Нормално е, когато някой се намери на тясно и е притиснат до стената да търси смяна на темата и да бяга от текущата. И като тръгне в неприятно за него направление.

107

Анонимен

преди 11 години

хаха *** я кажи Палестина каква дума е арабска или еврейска :Името Палестина означава страна на филистимците и произлиза от древната еврейска дума Филистия, която означава скитащ или номадски. С това наименование еврейте обозначавали крайбрежната средиземноморска ивица на земята Ханаан, където днес се намира така наречената ивица Газа.

106

мале 117

преди 11 години

Ами тогава местните какво общо са имали с Израел, 7% население. Според теб историческата логика е изисквала територията да се раздели между Трансйордания и Египет. Израел с жалкия си процент за какви територии претендира. Местните са силно ощетени.

105

до 87

преди 11 години

Забравих да спомена сасипването на БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ по точно изхвърлянето като ненужно всичко СДЕЛАНО В СССР . И за конкурса за нов/стар/ изтребител за ВВС . В смисъл без конкурс копуваме директно летящите чаиници ветерани от Виетнам Ф/16 блок 15 на цената на нови многоцелеви истребители 5 поколение и готово задокеанските другари са щтасливи и нашите също . Още далаверки да ти вадя ли

104

Анонимен

преди 11 години

Тема 2 на еврейската пропаганда Русофобията. Еврейчетата още не могат да го преживеят как ви насолиха. Г.аз пи.ате от злоба.И не съм ти тавариш. Аз нямам нищо общо с вашата еврейска комуна.А какво ще правим с АЕЦ Белене си е наш български въпрос и евреи не засяхга. Поне от него нищо няма да видите. А евреите се гответе за миграция. Препоръчвам САЩ. Ще бъдете издухани от там. Идва ви краят, колко и да се правите на велики.

103

Анонимен

преди 11 години

Териториятата на несъздадената арабска държава попада под контрола на ТРИ държави - Израел, Трансйордания и Египет. Но арабите започват да обвиняват само Израел за окупатор. Всъщност те искат, както завладяването на новата арабска държава, така и на държавата Израел. Обективно погледнато, няма никакви предпоставки да бъде създадена нова арабска държава в Палестина. Aрабското население по тези земи няма териториални, национални, религиозни, исторически различия с околните арабски страни

102

Анонимен

преди 11 години

Първоначално арабска теза. Въведежда се в употреба след войната от 1948г. Историята на конфликта в онези години показва, че Израел - първата държава, родена с решение на ООН, но и първата държава след II световна война, е подложена на въоръжена агресия. Арабските страни, навлезли в Палестина II през 1948г., са обявени в ООН като агресори, а Израел - обект на агресията им. В Съвета за сигурност ООН съветският представител Громико настоява да се изпратят сини каски, които да възпрат завладяването на еврейската държава.

101

Анонимен

преди 11 години

ХАйде по сериозно. Земята не е била ничия, Идват добрите евреи и си я вземат. Нолошите араби, които някак не живеели там решили да ги изгонят. Някакво бълнуване. И ти казаха, че процента евреи е бил 6-7%. И товва е повод тези 7 % да откраднат местната земя от останалите 90%. И това ако не е обир, не знам какво ще е.

100

ДО 87

преди 11 години

Скъпи тавариш , пропусна да споменеш един много голям приятел на евреоамериканците , които ако ти не знаеш жилката му е ЕВРЕИСКА. Този приятел тавариш спря АЕЦ БЕЛЕНЕ по внушение на зад океанските другари . Същият продаде на Грузия едни играчки БМ=21 със които грузинците обстреляха веднага РУСКАТА АРМИЯ . После ходи да виси като цифка пред портите на Кремъл да се извинява . Путин даже не иска да го погледне. Забравихте ли. Позна ли го ... ДРУГАРЯТ СТАНИШЕВ...

99

Анонимен

преди 11 години

ако го повтаряш като *** истина няма да стане

98

Анонимен

преди 11 години

Безсилието на оръжията да сломят израелската държава влудява управителите в Москва и васалите й. Израел побеждава непобедимото съветско оръжие - дълбоко унижение за една свръхсила. Как тази малка страна, с територия 1/5 от България, с 3 млн население, продължава да прекършва коалицията от социалистическите и мюсюлмански страни ?

97

Анонимен

преди 11 години

Евреи, ти *** ли си. В началото на столетието вие сте се натресли на чужди земи. И сте започнали да ги окупирате. Съвсем нормално е местните да се защитават от вас. Вие ги ограбвате, какво искаш, да ви целуват ли. Много правилно са постъпили.Ти въобще усещаш ли се, че цитираното от теб не е в твой интерес. Макар да си казва истинита за мародерствата ви.

96

Анонимен

преди 11 години

107 имаш територия което се населява от 11% еврей 40% Йорданци и останалата част 50% номадски племена самите йорданци не са повече от 40% .. как ше е тяхна земята .. при това никога не са имали държава.. хайде малко по сериозно то да незнаеш не е грях ама да игнорираш фактите е малоумие ..

95

Анонимен

преди 11 години

Прекрасен еврейски екземпляр!!! Да ви видят всиучки българи какво представлявате. Нагли и алчни. Идва в дом български, обижда и псува. Аз да съм ти дошъл в Израел и да те псувам. Идват времена, дето пак ще ви попилеят. Но този път в България ще има пълна конфискация и национализация на всичко еврейско. На половин цена ще се изкупува. Това ти го казвам от бъдещето. Търсете си следващото място за миграция. От България ще ви изгоним.

94

Анонимен

преди 11 години

През 1929г. арабите искат забрана за евреите да се молят на Стената на плача в Йерусалим. Искане, придружено с насилия само в еврейските колонии Цафад и Хеврон са изклани 130 деца, жени, старци. Английската войска въдворява ред чак след седмица. През април 1936г. арабските въоръжени набези ескалират и продължават до 1939г. Взривяват и разрушават железопътната мрежа, нефтопровода, пътищата, палят нивите... Диверсии, убииства, грабежи и срещу евреите, и срещу англичаните.

93

Анонимен

преди 11 години

Евреи има на много места, но не е повод да окупират местата, където живеят и са били 6-7% по данните, които гледам. А дали на местните жители са им викали йорданци или марсианци, май не е от голямо значение. Тяхната земя е открадната. Земята на местните. За тях се говори. А не за как са ги наричали тогава. А преселението е еврейския план за анексия Алия Бет. Целта му е била открадване на чужда земя. За това са се преселвали. Но идвали с много пари. Грабежа си е грабеж.

92

Анонимен

преди 11 години

104 *** си ти .. кажи кога Палестинскатра държава пада под Осмнанско иго бе *** .. ти *** ли си няма Палестинци .. Палестина е географко понятие .. ако има България има Българи .. само че има Палестина но няма Палестинци бе *** глупава Понятието Палестинец се появява след 1950 година .. до тогава са се определяли като Йорданци разбираш ли разликата глупава *** .. А след като Англичаните предефинират територията на Палестина като Палестина 2 Арабите я искат за себе си ..