63

Анонимен

преди 11 години

Ауу...ууууу тая артилериска отново е на позиция

62

Към софиянци!

преди 11 години

Столичани,защо не обясните на българския народ,че на тази Атанасова,четвъртия по ред в това правителство здравен министър, псевдонима е КУХАТА ЛЕЙКА,за да имат представа хората за кого става въпрос!

61

За F.O.Z - №72

преди 11 години

Вие дето се щракнали + и - , наистина ли сте го чели т'ва?

60

работещ българин

преди 11 години

тази пределно семпла женица с вид на продавачка в селска бакалия е поредната бърсалка за мръсните и некадърни ръчички на управляващите. На всички е ясно че здравната система не работи. на всички е ясно и какви са решенята, които разко ще повишат качеството на услугата, защото това е вид услуга и като такава не е редно да се осигурява безплатно на всеки. Независимо от мантрите в Конституцията, защото там не е определа примерно разликата между спешна помощ и пълния пакет медицински грижи, достъпни за хората в цивилизованите страни, каквато очевидно не сме. Трябва да има частни здравноосигурителни фондове, на които да се преведе пропорционално на записаните в тях хора съответната част от резерва на НЗОК, и така да стартират, а занапред да се събират вноски по отделни партиди на всеки осигурен. примерно 10% от вноската на всеки осигурен, както и някаква държавна субсидия да отива за спешната помощ, която да е настина спешна, а не фонд за доглеждане на недоносени *** и лечение на наркокомуните. Лечението на пенсионерите да остане държавна грижа, както и до момента. Това е! Не съм съгласен да плащам здравно върху 2000 лева месечно и да се редя пред ДжиПито и пред всеки кабинет по цял ден заедно с бабички и *** с чаааветата им. За всичко да ходя в Токуда и по частни кабинети, които обаче не признават здравната каса или искат направление от Джипито, каквото мога да получа само до 3-то число на месеца, защото му свършват по мистериозен начин. Значи в момента работещите балъци плащаме два пъти - един път за *** и пенсионерите и един път за нас. Първата сума се краде примерно 80% от самата здравна система - от крадливите лекари и мениджъри на здравни заведения, от нагласени търгове за "безплатни лекарства" и т.н. - т.е. самите здравни чиновници. Втората сума е непълно произволна и се плаща изцяло на черно, като идва като бонус на съответния специалист, който обаче не носи никаква отговорност, защото не работи с документи, а ти издава в най-добрия случай хвърчащи бележчици и то на името на някой си. Ако искаш документ при платен прием, започват да те гледат с омраза. Сътветно няма осъден лекар или здравно заведение или фонд за вреди и всичко е за сметка на здравето на хората. Няма таков анещо като финансова ревизия на частна лекарска практика. За зъболекар - недай си боже!Не знам с какво нахалство милиционерското крило на БКП, нарекло се ГЕРБ, продължава да се прави на дясна партия, а да продължава да крепи на изкуствено дишане този порочен комунистически модел на здравеопазване. Там се крадат 10% от БВП на страната - 3 милиарда лева всяка година! Погледнете закона за държавния бюджет и вижте, ако не вярвате!

59

Сметалчето

преди 11 години

Тя представи и изчисления, според които ако единият милион здравно неосигурени българи платят вноските си, в бюджета на Здравната каса ще влязат близо 300 млн. лева, които могат да бъдат дадени за по-голям достъп до лекарства.А аз сметнах, че ако на 1 000 000 безработни българи им дадат работа и заплата в размер на 1 000 лв две-трети от ГЕРБ ще изпаднат в кататония от мисловна затормозеност.Ужас, ужас...

58

Анонимен

преди 11 години

Трябва да спират здравните осигуровки на *** от социалните,Точка.Да се забрани на частните болници да работят със здравната каса,строг контрол от МЗ,но не от чиновници а от кадърни хора-да се премахне здравната каса и парите да отиват директно в болниците-да се вдигнат в пъти заплатите на спешна помощ.точка

57

Анонимен

преди 11 години

Но за фирмите остава и си го има!Ако някой ритне камбаната и има не внесени здравни осигуровки,нищо ,че е умрял,за да се прехвърли собствеността на фирмата му задължително се плащат.И умрел дължиш на касата и нямаш избор да са няколко каси и да се конкурират.Всичко е сулидарност,все едно соца не е свършил!

56

Кондьо

преди 11 години

Здравните осигуровки отиват предимно за лекуване на ***. Така здравната система никога няма да заработи. Аз лично се учудвам как изобщо си мислите, че може да се подобри. Няма смисъл да се спонсорира нещо, което е толкова сбъркано.

55

иво

преди 11 години

Добре. Тази тъпотия мога да я сравне единственно с тъпоията на Милко Ковачев -М-р на Енергетиката от НДСВ ,който след приеманета на Законът по Енергетика , заяви:И сега , който не иска да има ПАРНО да ПРАДАДЕ жилището си?????

54

Мутрофония 2012

преди 11 години

Поправката в Закона за здравното осигуряване, която предвиждаше човек да не може да продава автомобила или недвижимото си имущество, без да са платили здравните вноски, не беше приетa на второ четене в парламента.

53

абв

преди 11 години

то ако почнеш да плащаш трябва за три години назад и кво ако ги платиш три години занапред няма да плащаш да ама не

52

емси Бей Съм

преди 11 години

Бати мръсните милиционерски практики! Много ясно, че е антиконституционно!

51

Анонимен

преди 11 години

Ама защо да се плащат здравни осигуровки?За да могат едни пари да отидат някъде и се размият по разни пътеки,пътища.Защо да плащам лечението на половин милион ***?Аз съм на 30 години и досега съм имал нужда от лекар 1 път в живота си.Работя от 18 годишен.Какво се случва с парите които плащам 12 години?Кой лекуват с тях?Не пускайте лафове от типа"баба ти и дядо ти"щото всичките са мъртви отдавна.Който има пари е ок -който няма му спират тока.Не е ли жестоко да ти спрат тока?."Жунгла е"

50

bezraboten

преди 11 години

Koito e bezraboten ot 5g. nazad, trqbva da si pla6ta zdravnite osigorovki po 16.80lv. na mesec, taka li izliza?

49

Анонимен

преди 11 години

щеше да е смешно, ако не беше страшно

48

FEN

преди 11 години

И тази ми била тежката артилерия на ГРЕБ направо не ми се мисли за леката им артилерия :)

47

:)

преди 11 години

Плащането на осигуровки е задължение на работодателя, нали? И какво заради някой друг дето не си е свършил работата тая иска аз да не мога да си продам имуществото? Тая по такъв начин набърква администивно и гражданско право, че сигурно на всеки юрист му иде да и изиграе танца с рязаната ловна пушка. Нямам думи направо, ама гербери, какво да очакваш от тази ниско образована пасмина екс-***.

46

Анонимен

преди 11 години

Това правителство ми прилича на онзи, който се опитвал да се измъкне от блатото като сам се дърпал за косата.Да се опитваш да пълниш бюджета, като изстискав6 стотинки от хора, които нямат нищо ... е точно това.

45

антиЕС

преди 11 години

ГРОБ са направо цинични,но и откъде да знаят че има хора, които с 16лв карат три дена

44

optimist

преди 11 години

Забележете коментари 28 и 31. Изказаното мнение и в двата коментара е напълно еднакво. Само че единият има рейтинг 5:7, а другия съответно 7:0... Странно!