194

Анонимен

преди 12 години

Това са пълни глупости.Това ли е независимата енергетика. Няма да купим уран ,ще купуваме газ, ще се ръснем за нов проект и милионите дадени досега ще ги заровим, защото сме много богати.Или най-просто казано отлагай и си карай мандата Боко, след теб и потоп.А за Костов е ясно ,че очаква да бъде отново назначен от Американците за примиер.

193

Васо

преди 12 години

Всичкият интелект, който се изсипа от СДС от 1989 г. та до днес може да се нарече с една единствена дума - РАЗРУХА! Унищожиха селското стопанство. От износители на плодове, зеленчуци, консерви, цигари, алкохол, сега внасяме всичко! От износител на машини, метали, торове, подемна техника, инструментална екипировка, сега внасяме всичко! От износители на учители, лекари и инженери всеки момент ще ни се наложи да внасяме. От износители на еленергия, се готвим за първия клиент на новите АЕЦ на Турция

192

Анонимен

преди 12 години

Модерната и високо ефективна CCGT технология позволява да се намалят значително вредните емисии в околната среда и да се постигне двойно по-висока ефективност на производството. Паро-газовата централа има и технически предимства, като например по-лесното и бързо изграждане на централата в сравнение с класическите въглищни електроцентрали. Срокът за изграждане отнема приблизително 48 месеца. Освен това, газовата мощност е гъвкав източник на енергия мощностите могат бързо да се пускат и спират.

191

Българин

преди 12 години

Вижте го добре тоя на снимката !!! ***, национален предател, *** !!! Заради ей-тоя след 10 годсини ще трябва или да стоим на тъмно, или да внасяме ток от Турция и Румъния !!! Знаете ли, че експлоатационният срок на 5 и 6 блок на Козлодуй изтича? Знаете ли, че от ЕС ни натискат да спрем ТЕЦ-овете си, защото са огромни замърсители? какво ще правим тогава ?!?

190

На 218

преди 12 години

Абе, хахо, ти не си ли разбрал, че почнахме да мрем като мухи, откакто всички европейски *** ги донесоха тук да ги изядем! Цялата работа е заради военната промишленост, защото отпадъкът може и се използва за това.Научете се най-после да измислите нещо свое, стига сте папагалствали! Нали пак ще летят вредни газове из въздуха? Отговори си само защо точно вчера Костов изтърси за този вариант? Някой да е разисквал с гражданите това?Нашата централа е по-нова и не по-лоша от всички по света!

189

вв

преди 12 години

хубаво бе хора, след затварянето на АЕЦ Колзодуй след 8 год. , откъде ток? Тая зима с атомна централа се наложи да спрем износа , щото не стига, ами без???? Откъде ток бе? От Турция ли , от Германия ли, дето и на нея не й стига, от Франция ли , от Австралия ли, откъде?И на какви цени върви износа, поне сега още имаме централа, та знаем...все още

188

дзвер

преди 12 години

Ей, ама са убитаци герберите...Ей го и Никито Младенов по-горе- да си траем за претенциите на власите.Море едно дърво неокастрено ...па бой, бой и после лобут.

187

недоволен

преди 12 години

Аз, ако съм на мястото на Путин, ще ви врътна кранчето на газта и ще отидете на майната си всички гербаджии. Ловки,хитри и алчни гербаджии, гледайте от двата стола да не седнете на земята или на нещо друго. От време "оно", както е казал народът, Русия ни е много по-близка от колкото далечна Америка, да не говорим че още щяхме да ходим с фесове ако не бяхя братята руснаци, от това поне малко имайте срам, когато нагло зящитавате американските интереси.

186

Анонимен

преди 12 години

Да живее безумието на ГЕРБ и ББ, заради едните комисиони ще загробят цял народ. Първо изгонихме немският инвеститор с нашето двумение, съответно сега търсим нов участник, ама вече няма балами, второ решаваме, че ще използваме единият блок за АЕЦ Козлодуй, но за проектиране, разрешителни и т.н. ни трябват едни 10 години, а оборудването ще висне някъде на склад, за който и ще се плаща, после ще строим газотурбинна централа, която ще произвежда по-скъп ток, но с по-кратък живот, кой ще плати за тов

185

Анонимен

преди 12 години

Ако ще се прави нова централа на газ - Варна е най-доброто място за това. Още в началото на 2009 се планираше да се изгради нов енергиен блок с инсталирана мощност 880МВтч на площадката на ТЕЦ Варна. Щеше да се използва технология CCGT bined Cycle Gas Turbine), но тройната коалиция прогони инвеститорите.

184

дзвер

преди 12 години

Цъки, без базови мощности НЯМА енергетика.ВЕИ са само за вкус.ТЕЦ-те от тази година започват да купуват квоти газове.Догодина цената им скача с 30%.Сметни за 2014 к'во ще е чудо.

183

Анонимен

преди 12 години

Мен никой не ме е питал за Белене, така, че не желая да се отговаря от мое име. Същото беше за НАТО и ЕС!И без това крадете парите на хората, защото всички управляващи , не сте такива!И не знаем къде отиват!Задължитерлна застраховка измислила мутрата!Не мислят за икономика! Само ще ни крадат-живота, труда, достойнството, бъдещето!!!

182

дзвер

преди 12 години

Споко бе...Догодина ще плащаме вече 20 ст/кВтч.А има да се връзват още 5-6% ВЕИ.И на убитите ще подскажа инвеститора-Цветелинка, която вече е монополист във ВЕИ.Та на всички-четвъртит...от Боко Вафлата.

181

Анонимен

преди 12 години

Не искам да се сравнявам със сащ, а с нашата страна преди промяната и след нея.Тогава на всичко беше собственик държавата, знаехме къде отиват парите ни и имаше защо. Помня, че парното и тока бяха мини- перо в бюджета на семейството.При"демокрацията" посредниците и монополите облякоха костюми, ушити от съдраните ни кожи. Това е демокрацията, за която някои си насиниха гърдите да се бият.Интересно ми е играе ли вариантът със завода за тежките остатъци в Лукойл-Бургас.Златев,Костов,Гоце знаят.

180

Цъки

преди 12 години

Ше видите колко ще плащате след 8-8 г., когато спрем и 5 и 6 блок на Козлодуй и останеме само на ТЕЦ-овете. Тогава ще се чуди Боцко пари за пенсии и болници ли да търси, или за въглеродни емисии, щото цената им се говори, че ще скача с по 10-80% годишно. Това е правото да гориш ***. Това ще ни остане от американците - кюмурени централи... или гъзотурбинни. Нали си въртиме гъзовете като втърни генератори, може и да си прави секи сам тока, докато се *** с американците... хаха!

179

дзвер

преди 12 години

Та от тая каша с цените за сега излиза 5 ст/кВтч.За не го се плаща и достъп и пренос и разпределение.Така е и с газа-поскъпва два пити и половина от границата до клиента.

178

Распутин

преди 12 години

Путин е обещал 200% увеличение на заплатите в Русия. Затова се налага ние, българите, да купуваме руската газ за около $600/1000куб. С около $200 по-скъпо от "бедните" германци!Поради тази причина е и натиска да се строи Белене с НАШИ, а не руски пари. Та българският данъкоплатец да финансира увеличението на заплатите в Русия! Приемаме АЕЦ Белене, ако Русия го подари - като пробив на руските реактори в ЕС...

177

дзвер

преди 12 години

"Ами прочети истината "...Та на простите бастуни им пиша б-а-в-н-о, та да разберат.НЕК изкупува тока от АЕЦ за 52 лв/МВт; от ТЕЦ- за 145 лв/МВт; от ТЕЦ- за 62 лв/МВт; от ТЕЦ- за 78 лв/МВт; от Бобов дол за 72 лв/Мвт БЕЗ ДДС.ТЕЦ- и са американски бе ***.Мавъра е подписал за 15 г на ТЕЦ-.ВЕЦ продава над 200 лв/МВт.А ВЕИ от 715 до 820 лв/МВт.Разбра ли бе убит...

176

банков експерт

преди 12 години

Дори непотвърден слух, че някоя банка обсъжда да отпусне кредитна линия на АЕЦ Белене ще доведе до нейната несъстоятелност.

175

Газотурбин

преди 12 години

Газотурбинните централи не са ли един вид ТЕЦ-ове?