32

Ердоган

преди 12 години

Ако прочетем историята на който и да е народ, ще видим, че е имало предателства и предатели. Само в България има един известен предател един поп, и няколко загатнати. Всичко друго се покрива с булото на героизма и величието. Така ли се възпитават поколенията в любов към род и родина? Затова Захари Стоянов подчертава: За всичко ние заплатихме на говедарите. Какъв грандиозен патриотизъм!И още за героизма и за предаността към делото: Както ни се види, братя, вие ще останите, заедно с окръга си, да дигате въстание идущата пролет, явяваше първият апостол Стоян Заимов, от lll окръг; а когато се яви Ботев при Враца, когато пушките загърмяха не на шега, то благоразумният Заимов се намери на тавана, облечен в женски сукман. ... Нашите войводи бяха станали цели барони. Панайот Хитов се отнесе, все по това време, още по-унизително. Той докопчил от комитета около 250 жълтици, уж да събира чета, с които избяга в Сърбия, като си купи от Румъния лозови пръчки, да си сади лозе в Белград!

31

Анонимен

преди 12 години

Москва, Москва!Ти ярко пак пламтиш, ти пак туптиш!Ти пак си огнено сърцеи с ясна пурпурна усмивка бдишнад братски стиснати ръце.Че блясъкът на твоята зорараздра световната тъма,че ти като възторжена сестрасъбра на цялата земяи радостта, и бурната печал!...Москва, Москва!сърце от разтопен метал!Москва, Москва!Пред твоите стоманени вратиразби се вражата вълна;звездата ти с рубинен лъч трептинад всяка горестна страна,където робът цял живот оре,а мре лишен от късче хлeб,където пролетарското море,възвре от пламъка свирепна петгодишна демонска война.Москва, Москва! звезда на нови времена!Москва, Москва!От своите площади днес мълвишприсъда над вековен гнет.Сред теб са Лондон, Рим, Берлин, Париж,сред теб и целий пролетарски свет.И горда в своя блясък и гърмеж,с копнеж за сетната борба,пламтиш чрез всеки старец и младеж,зовеш кат бронзова тръбаи твоя зов веригите руши!...Москва, Москва!вулкан от пламнали души!"

30

Ердоган

преди 12 години

И така Заарското въстание се свърши, без да замирише на барут. Необясними неща стават, когато някои търсят нещо там, където го няма... Да се спрем и на темата за предателството: Във всеки случай работата не се е свършила без предателство и, по общо начало, предателят не е бил никой друг освен българин, защото турчинът, който е турил на кръста си нож и пищови, никой път няма да отиде да послушва и подлизнича, неща, необходими в зачатието на всяко предателство. ... Правителството усетило и изпратило потери, които успели да изловят по разни места нашите борци за свободата, които също така не успели, както и ние в Стара Загора, да изпразнят по една пушка. ... На няколко места се задоволили само да изпеят по една народна песен гръмогласно, поахкали и поохкали за майка България и нищо повече. Във Велико Търново намерили войводата с обръсната глава, скрит в кюмюрлука; а в хайдушкия Сливен... юнаците направили един гювеч и се оттеглили на Бармукбаир, гдето се сражили с черната папаска. ... Българите не постъпяха така. Освен предателството, ако някой между тях се намереше по-добър, той питаше най-напред колко пари ще му заплатим за труда!! ... При разказа на двамата приятели аз ще да прибавя това, че не познавам ни едного бунтовника, който да не е бил издаден от българи.

29

Ердоган

преди 12 години

Нека видим какво пише за опита за въстание в Стара Загора: Турската полиция или се преструваше, че не вижда нищо, или пък гледаше на предстоящето движение с точка зрения на турско равнодушие. По за вярване е последното предположение... Градският час удари единадесят, а числото на нашите бунтовници 20 души, - наместо да се увеличи, от час на час се смаляваше... Уви! Напусто подсвирвахме на хайдушки маниер, напусто паролата орел се повтаряше от мнозина, напусто лягахме на земята да гледаме не иде ли някой жива душа нямаше!... ...който е бивал български въстаник, който пред един ден е мислил, че неговата постъпка да вземе пушката на рамо е желанието на всичкия народ, а после две минути е бил предаван от своите собствени братя, от тоя същия народ... ще да се съгласи с нас, че лековерието играе твърде важна рол между хора, които са излезли да *** за известна цел.... Селяни, пристигнали откъм Ханието, казаха, че и там така също нямало нищо. Напразно ние питахме: познават ли някого си дядо Никола, т. е. страшния войвода, който имаше на разположението си 700 души... Похлопахме на къщната врата. Войводата на седемстотин юнаци българи и турци не беше се събудил още; той си отспиваше на хладината... след малко войводата стоеше напреде ни, отвътре, като държеше с едната си ръка вратата. Той беше по бели ***, със син месал на главата и бос... Бре, къщата ми изгорихте! ... извика дядо Никола, щом ни позна кои сме, и натисна да затвори вратата. ... Само войводите в Румъния и Сърбия можеха да лъжат така безнаказано. ... Както виждате, ние срещахме на всяка стъпка препяствия и хладно приемане... Името българин нищо не чинеше по това време. ... И така Заарското въстание се свърши, без да замирише на барут.Това е то, т. нар. Старозагорско въстание, превърнало се като една от героичните страници в историята, чествано с доклади, речи, фанфари, илюминации...

28

Анонимен

преди 12 години

do nomer 26-taka se e za nishto ne stava

27

анонимен

преди 12 години

Лошото е, че ближем ***.Ние сме Бълтария,и трябва да си я пазим.

26

Alkoholik

преди 12 години

да не пипат ракията иначе..... да праят квото искат :D

25

Анонимен

преди 12 години

Христо Ботев "Паситесь, добрые народы! Вас не разбудит чести клыч; Начто стадам дары свободы? Их должно резать или стричь..." ЯзыковЛикуй, народе! Старо и младохвалете и днес бога и царят!Днес е Гергьовден. От овце стадотъй блейше вчера подир овчарят,когато тоз цар, безгрижен, глупав,както и сички царьове земни,поведе стадо с кривакът хубави с умни *** - министри верни,без портфейли, но не и без заплата,на кои същ цар и да погледне,"Блазе и - би казал - живей овцатаи от народът мой по-честито!"И тръгна стадо с агнета дребни,върви и крета от път убито,та сичко младо под нож да легнеза свети Гергя - божи разбойник...Бездушен, глуп, изгнил покойник.Жертви ли иска? Иска овчарят,гладното гърло, попът пиени,както от тебе, народе, царятиска за свойте гнусни харемии за тез, що те мъчат, обират;а ти им даваш потът, кръвта сии играйш даже, кога те бият!На - днес богати и сиромаси,пиени там - те песни пеяти хвалят с попът бога и царят...Ликуй, народе! Тъй овце блеяти вървят с *** подир овчарят.

24

Анонимен

преди 12 години

Ами не, че няма да ядем хляб, но то пък и един хляб... Аз предпочитам да си купувам хляб от малки квартални пекарни със собствено производство. Качеството е много по-добро и поне знам за какво си давам парите. Иначе - домашна машинка за хляб и пак знаеш какво ядеш ;)

23

ГЕРБераст

преди 12 години

Боли ме ... Щом се вдигат цените,ще си вдигна БОНУСИТЕ.Да живеят ГЕРБ и бонусите !

22

Анонимен

преди 12 години

По времето, когато Вапцаров пише това глупаво стихотворение в СССР е тотална мизерия...Та затова гладните , измиращи , мизерстващи руснаци набиха канчетата на уж охранените европейци през войната...Иланкоолу, през това време Русия става най-мощната държава в света! Има дори хора като колхозника Ферапонт Головатий, който купува с лични средства изтребител за червената армия...Миньорите по това време взимат по-високи заплати от членовете на Политбюро.

21

Ердоган

преди 12 години

В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, *** са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем.

20

Ердоган

преди 12 години

Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.

19

Ердоган

преди 12 години

Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.

18

Ердоган

преди 12 години

Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на прощадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.

17

БоСимеонов

преди 12 години

О. Не се притеснявайте. Това е само началото. Просто нама как държавата да е на автопилот 3 години и всичко да бъде наред. Рано или късно хладилника ще победи телевизора. Каквото и да говорят премиера и слугите му, резултатите се виждат. Лекарства, храни, горива, електроенергия...Колкото и да бъркат в касичката за предишните управления на страната, вече и на най върлите ГЕРБери им става ясно накъде вървим.

16

Анонимен

преди 12 години

Да живее Евросвинският Съюз.

15

varg

преди 12 години

ОСТАВКА НА ГЕРБ

14

Ердоган

преди 12 години

В Свинския Съюз само свинете са щастливи.

13

Анонимен

преди 12 години

Мачкай Мутро,мачкай гадната рая където ти се кланя..........