153

ФАКИРИ

преди 12 години

Обаче големи майстори са това кумунягите. Истински факири. Всичко обраха и откраднаха, даже и това, дето никога не е съществувало. Например пенсионните фондове. То такива никога не е имало, но.... комунистите и тях успяха до откраднат.

152

Анонимен

преди 12 години

Как да имам доверие на държава, в която управляващите отмъкнаха пенсионния фонд преди 20 години и го раздадоха в куфарчета на разни хора или го укриха по швейцарски банки. И сега ние работим, за да им плащаме пенсиите на пенсионерите, без да имаме никаква гаранция, че след 20 години съпартийците на този другар на снимката пак няма да направят същата врътка... И кво, ние да опъваме каиша, та той да си купува мезонети на синчетата?

151

БоСимеонов

преди 12 години

Президентът направи това, което трябва. Като защитник на социалната държава. За съжаление следващият такъв ще получава нареждания.

150

до 141

преди 12 години

Ами ако съдиш по себе си, сигурно някой ми "плаща", а кретенино комуноиден.... Аз "***" не съм, а и такива хора не познавам, но ти явно имаш доста близки отношения с комуноиди! Т.е. с хора от третия вид! А колкото за съществуването на пенсионен фонд преди 89 г. - хайде поинтересувай се малко. почети, осмисли какво си прочел /ако можеш/ и след това спори дали е имало или нямало! Знам, че на комуноидите мисленето им е чуждо, щото се подчиняват на директиви, но опитай...

149

heh

преди 12 години

За сетен път се уверявам че народът в България е супер *** и ***!Много ясно че това с вдигането на годините за пенсия засяга всички от 18 до 50 годишни,но то е трудно да се мисли особено когато няма нищо между ушите.

148

Боко е еничар

преди 12 години

Малко под 2 млрд. евро трябва да бъде вноската на България в новия механизъм за подпомагане на еврозоната, който ще оперира под шапката на Международния валутен фонд (МВФ). Това показват изчисления на Money.bg съгласно съществуващата квота на страната във фонда.Изчисленията ни са направени на базата на процента на участие на страните от ЕС в МВФ без в него да е включена Великобритания. Съгласно статистиката на официалния сайт на фонда 26-те страни общо разполагат с дял във фонда в размер на 27.41%.Ако приемем, че срещу 27.41% бъдат внесени 200 млрд евро (както е записано в днешния документ след срещата на върха в Брюксел), това означава, че с дял в МВФ от 0.27% България ще трябва да заплати 1.97 млрд евро.Отправихме официално запитване до Министерството на финансите и до Българската народна банка дали сумата е коректна, но отговор до този момент не сме получили.Според разпространения от Еврокомисията документ, това което предстои в рамките на следващите 10 дни е правителствата на всички страни в ЕС без Великобритания трябва да поискат от националните парламенти одобрение за участие, тъй като решението на лидерите предвижда всички държави от ЕС с изключение на Великобритания трябва да преведат общата сума от 200 млрд. евро чрез друстранни споразумения между централните им банки и фонда.Тази сума няма нищо общо със средствата за бъдещия спасителен фонд Европейски механизъм за стабилност (ESM), който трябва да започне работи до юли 2012 г. За него лидерите на ЕС одобриха 500 млрд. евро, които трябва да се набавят от държавите-членки на еврозоната.Пред Money.bg икономистът от Индъстри Уоч Лъчезар Богданов посочи, че ако се създаде такъв фонд, достъпът до него трябва да е изключително труден, за да не може страни с фискални и дългови проблеми да продължат със същата си политика на разхищение. Богданов припомни, че през пролетта на тази година, когато се коментираше работата на Европейския фонд за финансова стабилност, българските икономисти са предупредили правителството да внимава под какви документи се подписва и до каква степен те задължават страната ни.По думите на Богданов тази мярка се прави с цел да успокои пазарите и да даде глътка въздухИнтересното е, че страна като Италия, която в момента е под обстрела на дълговите пазари, трябва да даде в новосформирания фонд с ресурс от 200 млрд. евро, около 26 млрд. евро, които на този етап ще представляват сериозно препятствие пред бюджета на страната.

147

bg

преди 12 години

TOIQ E BITA KARTA ,,,,,,,,,,BARVI NARODE ZABLYDRNI

146

До Бойко Борисов

преди 12 години

Не съм Гоцев фен, но Бойко Борисов е длъжен максимално да се съобрази с много от препоръките, под които Първанов се е подписал ! Противоконституционно, деморализиращо и напълно уязвимо пред Международния съд за правата на човека е обстоятелството, че за една и съща категория и количество труд и при една и съща осигурителна тежест по-старите пенсионери съгласно предложения закон трябва да получават по-малки пенсии от по-новите !

145

Анонимен

преди 12 години

Боко дава 2милиарда евро на гръцките пенсионери.. Ако еврозоната се разпадне се очаква гражданска война във Италия и Гърция.. Те не свикнали като българите да живеят с 70евро пенсии и щели да направят война да издигнат барикади.. Първия генарал на САЩ дори каза че страхувал от гражданска войни във ЕС. Понеже няма от къде да вземе пари Боко е решил да даде на ЕС, за спасението на богатите , резервите на пенсионния фонд.

144

Анонимен

преди 12 години

Вижте какви държави оставят на потомците си германските или френските пенсионери. И после погледнете каква държава ни оставят на нас нашите пенсионери. Ами, заслужават си и стандарта, и пенсиите!

143

Анонимен

преди 12 години

Защо трябва ние младите да внасяме осигуровки, за да плащат пенсиите на хора, които цял живот са си клатили краката на принципа "те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим"?

142

пак се осират

преди 12 години

ГЕРБ позират, манипулират и не спират да се осират. А народа гледа глупав, сърба, сърба тяхната *** супа.

141

Анонимен

преди 12 години

Боко дава 2милиарда евро на гръцките пенсионери дарение . Ако еврозоната се разпадне се очаква гражданска война във Италия и Гърция.. Те не са свикнали като българите да живеят с 70евро пенсии и щели да направят война да издигнат барикади.. Първия генарал на САЩ дори каза че страхувал от гражданска войни във ЕС.

140

Анонимен

преди 12 години

"Ами с този въпрос може да се обърнеш единствено към гоцко, идиоте...."Гейберасте, човекът ти казва, че приказваш глупости, изсмукани от тефтерчето на милиционера дето ти плаща надника.

139

до 134

преди 12 години

абе Гълъбарчо ми почвай да разтваряш кранчето стига си пускал капчици и ще се напълни не се стискай като работодател гербаджия

138

Анонимен

преди 12 години

"Я дайте факти. Коя година, колко милиона и т.н. То даже и да имаше някакъв фонд, вече щеше да е похарчен за асфалт."Преди началото промените фондове не е имало, пенсиите са се изплащали директно от бюджета. Така че е няма как "комунистите да са ограбили пенсионните фондове". После на Костов му хрумна брилянтната мисъл, че много пари могат да се спечелят от "наши хора", ако се набутат посредници между осигуряващите се и държавата и се образуваха фондовете.

137

до 137

преди 12 години

"Я дайте факти. Коя година, колко милиона и т.н...."Ами с този въпрос може да се обърнеш единствено към гоцко, идиоте....

136

Анонимен

преди 12 години

Прави ми впечатление, че ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ПИШЕЩИТЕ СА ПРОСТО ПАПАГАЛИ.Значи, *** ограбили пенсионният фонд. А бре, ***. Аз съм на 56 години и откакто се помня системата е все тая - работещите плащат пенсиите на старите. И през соца и през ..... това сегашното недуразумение. Имам чувството, че го повтарят 20 -30 годишни, дето са почерпили житейска мъдрост от интернет.Я дайте факти. Коя година, колко милиона и т.н. То даже и да имаше някакъв фонд, вече щеше да е похарчен за асфалт.

135

до 128

преди 12 години

"Питаш къде са парите на пенсионния фонд. Много просто, какво става като се празни от такива дето не са отгледали читави деца които сега да го поддържат..."Ами въобще не е толкова "просто", както се опитваш да го представиш и да омаловажиш грандиозния грабеж на БКП хунтата от 80-те години на миналия век.... Ти какво? По този начин и гоце ли се опитваш да оправдаеш, щото е част от хунтата!!!?

134

До Бойко Борисов

преди 12 години

Не съм Гоцев фен, но Бойко Борисов е длъжен максимално да се съобрази с много от препоръките, под които Първанов се е подписал ! Противоконституционно, деморализиращо и напълно уязвимо пред Международния съд за правата на човека е обстоятелството, че за една и съща категория и количество труд по-старите пенсионери съгласно предложения закон трябва да получават по-малки пенсии от по-новите !