180

Savoya

преди 12 години

различни влакна (в нейния случай памук и полиестер). А на това отгоре чичо ми има навика да проклина и псува. Наистина ли е необходимо да събираме целия град да ги убива с камъни както е предписано (Левит 24:10-16), или можем да се съберем и да го свършим в семеен кръг както трябва да правим с членове на семейството, които спят с роднини, с които са свързани чрез брака си (снахи, зетьове и т.н) както е според Левит 20:14? Знам, че сте разучавала тези въпроси интензивно и имате завидна

179

Savoya

преди 12 години

Изход 35:2 ясно казва, че той трябва да бъде убит. Въпроса ми е, мое морално задължение ли е да го убия или е ме съветвате да извикам полицията и да изискам те да го направят?6. Повечето от моите приятели се подстригват и бръснат бакенбардите си, въпреки че е изрично забранено от Левит 19:27. Как би трябвало да бъдат убити за това? 7. Моя чичо има ферма и нарушава Левит 19:19 като сее различни разстения на едно и също поле, неговата жена също нарушава Божия закон, защото носи дрехо направени от

178

Savoya

преди 12 години

3. Знам, че не ми е позволен никакъв контакт с жена, докато е в месечния си цикъл, както е казано в Левит 15:19-24. Проблема е как да разбера? Опитах няколко пъти да ги попитам, но повечето жени стават нападателни. 4. Когато започна да горя теле върху олтара в жертва на Господ, знам, че това е благоуханно за Господ. Проблема ми обаче е в съседите. Защото те твърдят, че аромата не е благоуханен за тях. Необходимо ли е да ги бия до смърт? 5. Имам съсед, който упорито продължава да работи в събота.

177

Savoya

преди 12 години

Но все пак имам нужда от Вашия съвет относно някои други елементи от Божия закон и това как тозно да го следваме в тези случаи. 1. Левит 25:44 казва, че мога да притежавам роби, и мъжки и женски, при условие, че са закупени от съседните народи. Бихте ли могла да поясните? Защо не ми е позволено да притежавам канадци? 2. Бих искал да продам дъщеря си в робство, така както е одобрено в Изход 21:7. В тези времена, каква би била разумната цена, която да поискам за нея?

176

Savoya

преди 12 години

За Томас &Co.: част втораОтговаря и един декан по учебната дейност от някакъв си University of Virginia: Уважаема д-р Лаура, толкова много Ви благодаря за неимоверните Ви усилия да просветите хората за Божия закон! Научих толкова много от Вашето шоу и се опитвам да споделя това знание с толкова много хора с колкото е възможно. Например, ако някой пак се опита да защити хомосексуалното съжителство, аз просто му напомням, че Левит 18:22 много ясно го определя като гнусно....Край на дебата!

175

Savoya

преди 12 години

За Томас &Co.: част първаНе смятах да навлизам така дълбоко в темата, но понеже съм много чуствителна когато някой се позовава на Билията в буквалния и вид, реши да споделя едно прекрасно отворено писмо. Поводът за него е раио предаване в САЩ където една такава като гореописаните професорки по ортодоксален юдеизъм много пламенно цитира Стария завет за да докаже че във всички религии без изключение хомосексуализма е най-смърния гнусен и непростим грях (следва поради липса на място в нов пост)

174

Томас

преди 12 години

189Очевидно пропускаш факта, че хората не са само плът - има и дух, човек не се получава само от чисто физически действия - за всеки нормален човек е ясно, че един индивид става такъв и под влиянието на хората, с които общува - учителите му, работодателите му, колегите му и т.н. - всеки нормален човек може да прецени, че човек не е само месо - а има и духовна страна.

173

Анонимен

преди 12 години

ПОРЕДНАТА простотия в стил днес"бг"

172

Томас

преди 12 години

186Сигурен ли си, че православието не е променили нищо - искаш ли да ти кажа много променени неща в православието?Относно отцепването - нашата православна църква също се е отцепила - от гръцката - макар много православни да заклеймяват, католиците, че се били отцепили - имало е време, когато българската православна църква се е отцепила от гръцката - малко преди или след освобождението от турско робство - не помня точните години - който иска може да провери кога точно е било.Библията е категорична - всички хора в една или друга степен са се отделели от Бог включително и православието ако държиш мога да дам много фрапиращи факти от православието темата, не е такава и ако просто ей така ги дам много православни ще нададат вой но ако държиш бързо ще ги напиша.

171

от 177 о Томас

преди 12 години

Абе главоч хората се Размножават и това е биологичен процес това се нарича БИОЛОГИЯ мноо си *** земи прочети малко и ще разбереш как се съдават хората и животните ! Както *** и бащати са те създали ама ти си падал много на главата си и затова сега си много зле !

170

163 до Томас

преди 12 години

Православието не е променило почти нищо в църковните си служби. За разлика от другите разновидности на християнството също така това е най-първото християнство всички останали са се отцепили от него.

169

Nobody

преди 12 години

Томасе, и ти ли се бориш за званието "британски учен"?

168

до 169

преди 12 години

като спреш да си губиш времето и за удряне на палец, значи си минал още една степен нагоре :)))

167

Томас

преди 12 години

177И какво искаш да кажеш с това - Ако Бог не беше създал слънцето - и теб - ти нямаше да можеш да живееш. Може да си изненадан, но в Библията се говори за кръглата земя и никъде не се споменава за плоска земя - плоската земя е измислица на ватикана - източната римска империя - Византия е имала герб, който е бил двуглав орел, държащ в едната ръка меч, в другата имперско кълбо и някои от Българските владетели са имали имперско кълбо с атрибутите си. Както и днес преди стотици и хиляди години определени хора са имали за задача да заблуждават хората за това и мнозина са мислили, че земята е плоска. А Библията говори, че даже и да идат сред звездите хората Бог ще ги свали.

166

Анонимен

преди 12 години

Всеки който се чуди - абе защо си правят труда тия да набиват на хората такива и ползват горките фанатици - еми ей затова примерно : "...по-скоро трябва да живеем ден за ден и да се стараем да преживеем неблагоприятния период. " Карайте я все така защото така казва положението на земята, пък после се чудете как така ония с тоягите станаха толкос силни

165

Анонимен

преди 12 години

"...се събраха на "кръгла маса" в московския Дом на журналиста..."Всичко е ясно щом се събират в Москва...!!!!!!!!!

164

ЕЛ

преди 12 години

НА 21. 12. 2012 ЩЕ ИМА ПОВСЕМЕСТНИ ИЗБОРИ В ЦЯЛ СВЯТ. И ОЛИГАРСИТЕ И АМЕРИКАНО- НАПАСТ ЩЕ СЕ ИЗПАРИ. ДА БЪДЕ ! АМИН

163

Анонимен

преди 12 години

Инна, да са живи и здрави младите, колко още ще я четат тази новина през следващите си десетилетия, по някое време и втори Томас даже ще се появи да им цитира на грешниците Данаила и Йоана :)а пък за непоправимо наплашените - достатъчно е до 2060 да стоят надалеч и от едните, и от другите, и от третите :)))

162

Томас

преди 12 години

169Благодаря за признанието, че дори не прочиташ - благодаря ти - караш ме да се чувствам блажен.Йоан 15:18-2118 Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил. 19 Ако бяхте от света, светът щеше да люби своето; а понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази. 20 Помнете думата, която ви казах, слугата не е по-горен от господаря си. Ако Мене гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят. 21 Но всичко това ще ви сторят поради Моето име, защото не познават Онзи, Който Ме е пратил.

161

До Томас

преди 12 години

Ей хората отдавна вече живеят в космоса и ЗЕМЯТА е кръгла и се върти около СЛЪНЦЕТО и е доказано , че ако го нямаше СЛЪНЦЕТО такива като тебе нямаше да съществуват както и всичко останало !