1302

Иво

преди 13 години

Трябва да се бутне тая пародия, грози София! Не може да има паметник на войници които са ни обявили война, третирали са ни като врагове, откъснали са беломорието и доброджа от България, взели са ни всички архиви с обяснението че е трофей от победена държава. Та се питам, какво точно символизира тоя паметник, какво иска да ни напомня?

1301

Оги

преди 13 години

Браво на графитите!!! Много яко !!!!

1300

Има ли българи в БГ

преди 13 години

Като гледам колко хора пишат в защита на този паметник ми става лошо.Как може да се радвате на паметник поставен в чест на армия обявила ни война , ограбила ни , сложила ни *** от селата и прочие да ни управляват кажи речи 66 години.Не ви ли писна да сме пионки и кукли на конци и друг да ни казва как да живеем ? Не ви ли писна да живеете зле ? Докога ще обичате да сте РАЯ ? В БГ няма място за "паметници" олицетворяващи убиици на интелигенцията ни и обикновенните хора ! Сталин терорист !

1299

Tina

преди 13 години

Не изкривявай думите ми.*** са само тези "творци".Но народът ми е добър.Просто е като изоставено дете, което няма кой да окуражи и защити.

1298

val

преди 13 години

Всичко това, което се случва с този паметник и с други подобни в България, показва неглижиране на историята. Напъните на цяла плеада "политици" и "културтрегери" да се даде нова визия на паметника, ново внушение, да му се намери ново място и др.подобни "новаторства" са и ще си останат безплодни, защото не бива да се цапардосва с лека ръка по историята. Само един пример ще посоча и смятам, че коментарите са излишни-погледнете всички как се отнася Германия със съветския монумент в Трептов парк!!!

1297

Анонимен

преди 13 години

Така е, Tina! За съжаление в тази страна бояджиите и *** са все по-голям процент.... и *** разбира се. Тази държава си заслужава съдбата ! *** народ , ***! Не го харесвам ББ, но за 'материала' беше прав!

1296

Tina

преди 13 години

Това е пошлост, гротеска, помиярщина...И най-лошото - подигравка с историята на България.Може би следващият "колосален" акт на изкуство от страна на тези бояджии ще е нарисуван ореол на паметника на американските летци бомбардирали София...

1295

Анонимен

преди 13 години

Паметника отразява соц. реализма от миналото, новите дрехи на паметника - днескашния реализъм. Спрете да ревете.

1294

Анонимен

преди 13 години

Паметникът затова се казва паметник - защото трябва да напомня на хората за нещо. Дали това нещо е добро или лошо зависи от моментното тълкуване на историята. Но каквото и да е то - ПАМЕТНИКЪТ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОСКВЕРНЯВА !!! Той трябва да си остане такъв, какъвто са го направили създателите му !

1293

Compos Mentis

преди 13 години

1398 Дори да се демонтира и продаде за скрап трябва да ти е ясно, че парите няма да отидат за линейки, а за нов часовник или за нов костюм. Асоциацията ми хареса. Да вземат да боядисат и тия в парламента, като ги гледам колко са адекватни ще разберат след седмица, че са рисували върху им и то чак като се видят по телевизията.

1292

риторичен въпрос

преди 13 години

Защо въпросните "гении" не изрисуват този паметник през зимата, когато трябва газ? Или тогава пък ще има акция за почистване? Може ли да се сърдиш на някого, че ти завърта кранчето след като открито му заявяваш, че го мразиш?

1291

inatut

преди 13 години

1403Комуняга, питай дедо си колко народ е изтрепал.. Вие сте истинските врагове на хората..!

1290

Chikatilo

преди 13 години

Споко то масата хора дето се събират на тоя паметник са такива ''шмайзери'' всички, че няма на къде...малки *** хомосексуалисти драскачи прошляци и прочие

1289

Анонимен

преди 13 години

А,ааааа,още ви стряска на сън и се подмокряте!!!!Това е добре!никой не е забравен и нищо не е забравено.Както и да омажете паметника,дори и да го демонтирате,дори да го претопите,историята вече е написана и бития бит и ....битият бит!!!И на всички *** пишещи за "шмайзера4,да им припомня,че те *** "шмайзера", отзад,леко в ляво и мъничко в страни им стои забучен "ППШ" или "пистолет- пулемет Шпагина" с който баха смачкани фашагите!

1288

Анонимен

преди 13 години

Дори и да е така, паметниците на култура не трябва да се унищожават, независимо какво ни напомнят или какво наследство носят. Ако в Русия, бъде унищожен паметник свързан с България - няма да сме щастливи... Времената се менят, нравите също, паметниците са точно за това - да ни припомнят за добрите и лошите времена в миналото. Не бива такова отношение.. Просто е деградивно...

1287

Senna

преди 13 години

A *** които гориха българското знаме, какво щеше да им се случи и някой щеше ли дразни да направи такова нещо. И преди и сега нзависимо какъв срой е проблема е бил Глупави и алчни политици

1286

Анонимен

преди 13 години

Деница, ако помниш онова време (била си нещо повече от блясък в очите на баща ти), щеше да знаеш, че ако децата си бяха позволили тогава да направят нещо подобно, щяха да бъдат осъдени и застреляни като врагове на народа.

1285

Анонимен

преди 13 години

Деница, аз съм на 45+ години и съм живял достатъчно по онова време. В момента НЕ сме поробени. ЕС дава достатъчно пари, но не и за *** правителства - много крадат (нищо ново под слънцето). Мога, пътувам извън страната и имам достатъчно собствени, честно спечелени пари. Ако сега всичко зависи от теб - кадърен ли си, умен ли си, бачкаш ли здраво - пари има. Преди не беше така. Преди беше достатъчно да имаш подходящите връзки и може да си *** като умряло магаре, но си като цар.

1284

Анонимен

преди 13 години

1397По добре да се демонтира, продаде за скрап и да се купят 5-6 линейки.

1283

!!!

преди 13 години

"Демонтирането на панетника е също акт на вандализъм. "Демонтирането не само е акт на вандализъм, то изисква доста средства, които биха могли да се вложат в ЗАКУПУВАНЕТО на 3-4 ОБОРУДВАНИ ЛИНЕЙКИ, които да обслужват отдалечени райони.