276

хикс до 274

преди 13 години

Кой е казал, че *** са ни виновни за всичко? Виновни сме си самите ние? Но специално ония ***, дето отарашиха на село къщата и вилата ми и другата ми къща са си виновни? А, това вече е грешка на нашите мъдреци, дето вместо да разстрелят заловени такива, те им дават стипандии? Размбираш ли кое дразни? Толерирането на злините. На *** им разрешават дас е жевнят ан по 10 години, на нас българите ни наричат педофили, ако и вземем момиче на 16? Ето това вече е несправедливо? Няма правда!

275

Топ 6

преди 13 години

Като не може държавата да се справи, ами да въведат един закон за "черната борса" и в панделата. Само че цените са високи навсякъде, вкл. и в супермаркетите. Защо, г-н Найденов? И колко са прекупвачите? Нали уж супермаркетите натискали прозводителите за ниски цени. Защо и сега не натиснат. А и не е лоша идея да не се купува. Други народи отдавна прилагат тази тактика. Но се иска гражданско общество. Докато не станем такова, няма да мрънкаме.Може би трябва и от арабите да се поучим.

274

Наблюдаващ

преди 13 години

До 254 "Логика":Лакомия 2 дни в годината? Страхотна "логика" извади. Търгашка.Аз пък съм решил да купя за Великден месо от сърна. Агнешкото ако щат по 30 лв. да го вдигнат.

273

до 267

преди 13 години

Батка, впрочем рецептата е: препичаш филийка и докато е още топла я намазваш със свинска мас и поръсваш със сол и червен пипер. После си правиш и едно билково чайче. Пробвай, уникална вкусотия е за закуска.

272

циганин

преди 13 години

*** ли са ви виновни за личните неуспехи ?

271

чобанино

преди 13 години

Според проф. Луджев е имало специални решения на Министерския съвет от края на 1989 и началото на 1990 г., на които е било решено какви частни банки да бъдат създадени и кои хора да ги оглавят.Пак Министерският съвет е решавал и кои банки кои външнотърговски дружества да финансират. След това Министерството на външноикономическите връзки изтегля държавното участие и дружествата остават частни.По същия начин с държавни пари са били създавани и големи фирми в различните браншове на икономиката.На пленум на ГК на БКП в София по онова време отговорен ръководител заявил: "Другари, нека не ви прави впечатление, че виждате имената на наши хора в опозицията и в частния бизнес. Те изпълняват поръчения на партията..."

270

Хамлет

преди 13 години

Да си купя, или да не си купя, туй е въпросът.Дали е по- достойно да празнувам с хляб и вода,или да се охарча за един месец напреди да напълня гушите на алчните търговци.

269

Анонимен

преди 13 години

г-н Министър, народа лудна, от този безкраен "преход".Иначе много верни неща говорите, ама оставете говоренето на нас, вие Действайте. За пръв път чувам действащ министър да призовава за бойкот, незнам това добре ли е или не , подкрепя гражданите , всичко това е много хубаво, обаче защо понамирисва на поредния PR?!

268

Охранител, до 265

преди 13 години

И аз познавам такива, те за мен са т.н. роми от ЕС, които се интегрират и доказват. За съжаление в 99% от българските такъв стремеж няма...

267

до 268

преди 13 години

Казах ти,има ***,които ще те сложат в малкото си джобче по култура и интелект.

266

Охранител, до 265:

преди 13 години

На ***, на кого...? Не на ромите...под роми в ЕС имат предвид, тези, които имат желание и полагат усилия да се интегрират. В България да виждаш такива?

265

Плебей

преди 13 години

Ай сиктир, бе, баба ми да не би все агнешко да е яла на Великден. Ще си намажа една филия с мас, ще си я поръся с червен пипер и чубрица и ще празнувам. Агнешкото е скъпо защото повечето от търговците са резули, а те не почитат Великден.

264

265

преди 13 години

Познавам ***,които в мисленето си са светлинни години пред нещастника 264

263

до 264

преди 13 години

***,Кой насажда омраза?Я си прочети какво си написал!На кого викаш пасмина?

262

Охранител

преди 13 години

Близо три години вече ни разделят на българи, помаци, турци, богати, бедни, успели, неуспели...такова насаждане на омраза не е имало никога в България...разделяй и владей! А за *** някой нещо да е казал? Че паразитират на гърба на всички гореизброени...? Кога ще се справим с тази пасмина? ББ хубаво е чесал ушите на тато Тошо, но тогава да сте виждали *** след 20.00 часа по улиците...и ги караха да работят за да имат минимума за жалкото си съществуване...

261

Mestniq

преди 13 години

"стандарт вече е въведен за основните продукти - местни и млечни"Да нямате предвид "месни"?

260

DO 252

преди 13 години

Това е защото не си ял прясна храна от години.Храниш се с консерванти,които са ти консервирали стомаха .

259

виетнамец

преди 13 години

Яжте куче!Куче хубав!Куче по-вкусен от агнешко!

258

Молдован

преди 13 години

Ще отскоча до Румъния, ще си купя агнешко, ще се върна и пак ще ми излезе по- евтино от агнешкото в България. Спекулата тук е страшна. А Мирослав да духа супата. Този празноглав и празнодумащ министър със сигурност ще преяде с агнешко на празника, а нас ни агитира за бойкот.

257

Луканов

преди 13 години

Другари, назначаваме ви за милионери!, с тези думи Андрей Луканов събрал между 150-200 души избрани стопански кадри на среща в Българската индустриална и стопанска асоциация пред ноември 1989 г. На нея той огласил правителствено решение държавни банки да кредитират определени фирми. Това съобщи пред Тази неделя на bTV един от облагодетелстваните Иво Недялков, известен още като създател на фалиралата Ийст Уест Интернешънъл Груп.По това време Огнян Дойнов бепредседател на асоциацията. Андрей Луканов току-що е напуснал поста на министър на външната търговия.Срещата се тълкува като раздаване на куфарчета с пари, но ситуацията не била точно такава, обясни Недялков: Просто огласи решение, според което държавата ще даде възможност на фирми да се кредитират от банките. Бяхме кадри, на които се разчиташе, че могат да свършат работа. Над 150 души са избраниците на бившата комунистическа власт, получили кредити за милиони левове в първите години на прехода.Във времето, в което всички имат по една панелка и един москвич, Иво Недялков тегли кредит от 17 млн. лв., за който казва, че е изплатил до стотинка. Той отрича да са му поставяни условия срещу парите.Какво се случва с останалите - някои от тях попадат в списъка с кредитните милионери, други се възползват от курса на долара и за 17 млн. върнаха 400-500 хил. долара.Недялков отказва да спомене конкретни имена на присъствали на срещата: Нека да им ги спестим. Те си ги знаят. Признава обаче, че сред тях имало застрахователи и покойни вече босове, за политици не можел да се сети.На въпрос дали чувства срам, Недялков отговаря: За мен не е срамно. Какви скрупули да имам? Аз съм имал най-чисти намерения. Внесъл съм милиарди запалки бикчета, стотици контейнери с чадъри.