31

Анонимен

преди 13 години

КАМЕРИ да заснемат как се замърсява после да се дават по телевизията Предаване като най смешните животни и хора на планетата

30

съседа

преди 13 години

Събираме си *** и си подържаме градинката - дори когато кметицата не ни е "призовала" и не си правим клипчета за нет-аПитам само - КОЛКО глоби са наложени от Столична община на мърлячи - фирми и граждани, замърсяващи града и околностите, а?Същия въпрос важи и за превозните средства на градския транспорт... Кажете, госпожо Фандъкова, колко глоби,а

29

галактика

преди 13 години

Тази тема е свързана с редица проблеми. Първият от тях е *чипа*. Съгласни ли сте, или да?

28

Трол

преди 13 години

до 12изобщо не си наясно

27

Анонимен

преди 13 години

Според официалната статистика и последното преброяване - в София живеят над 3 милиона души...

26

Анонимен

преди 13 години

Добре да кажем, че общината не си е свършила работата(въпреки, че доколкото знам междублоковите не са им задължение). Едно ми е интересно, обаче... *** по улиците Фъндъкова ли ги хвърля, Фъндъкова ли хвърля памперси от 8-мия етаж на блока ми, Фъндъкова ли си изхвърля опаковката от вафлата/кроасана/сандвича/кутията от цигари по целия град. Сега ще кажете нямало кошчета. Ами вярно е не са толкова много, ама и *** не тежат, а мързеливеца може да си намери оправдание ако ще да се спъва в кошче на всеки 2 метра. Замислете се малко кой прави *** и спрете да замърсявате. Туко виж един ден станало толкова чисто, че общината взела, че ви намалила таксата смет, която толкова ви тежи.

25

До 4

преди 13 години

Ето типичен комплексар мързелив човек.Почистването на пространството между блоковете не е задължение на общината.И какво ти пречи примерно съботата да слезнеш за 30 минути и да си почистиш блока.След това да съберете по 30-40 стотинки всеки за кошче и да го сложите.И примерно да има списък кой кога да почиства кошчето.Никакво усилие не представлява,но редовия тарикат българин е свикнал друг да му върши работата,все другия му виновен.Като онези от там кое село бяха искаха да приютяват японци,та да може японците да им помогнат и да ги оправят.

24

Анонимен

преди 13 години

Да пич така я строиха българия, че всички фирми в условията на пазарна икономика фалираха за отрицателно време и цели панелни комплекси се превръщат в гета с неизяснена собственост на земята. Така я строиха, че тецовете нямат когенерация и загубите им са огромни. Примери много.По комунизма всички ужасно много са работили хаха.

23

До 12

преди 13 години

Прав си,но и днес едни чистят без да ги кара някой - просто искат да е чисто там,където играят децата им.Но докато чистят,някой *** от блока си хвърля торбата с *** направо през балкона.В съседен блок в "Дианабад"стана така преди известно време и няколко мъже,побеснели от това,че торбата паднала на главата на един от тях,разровиха този *** и намериха вътре квитанция.Така разбраха кой е хвърлил торбата.Качили се на етажа,щели да бият виновната и оттогава никой не я е видял така да хвърля

22

АА

преди 13 години

Призовавам към непримиримост към тези,които виждаме как хвърлят отпадъци и ***.Ако всеки им прави забележка или по-добре,ако бъдат глобявани солено,смятам,че ще заживеем в по-чиста обстановка.Всичко си зависи от нас.Защо си мълчим за всичко!

21

ВЛАСТ!

преди 13 години

До 4 Пенчо питанкатаПенчо, разбирам, че те мързи даже да гледаш, но като не искаш да чистиш поне не цапай бе, невежи ***. В Европа плащат много по- високи данъци и пак хората отвреме- навреме си чистят, но това е защото европейците не са толкова "велики" като Пенчо питанката и не ги е срам да хванат една метла поне веднъж годишно, въпреки че при тях няма кой знае колко за чистене щото там Пенчовците, дето само питат не са мнозинство като тук.

20

до Анти-пенсионер

преди 13 години

Мамин сладък, тези пенсионери, които приканваш да ни чистят *** навремето наистина работиха и строиха България и то така я строиха, че още има какво да се краде от нея. Дано господ да ти даде дълъг живот и ти да станеш пенсионер и когато те обвиняват, че си в тежест на обществото и те карат да чистиш *** дано да си спомниш как си разсъждавал сега.

19

Цецо

преди 13 години

Вчера, докато се разхождах, забелязах боклукчийска кофа (отворена при това), която беше почти празна и на метър от нея, на земята, пълна торба с ***... явно някой го е домързяло да я приповдигне и да я метне в кофата, та я е пуснал на паветата?!? Мисля, че няма смисъл да коментирам това...всъщност взех я и я метнах в кофата, а в събота ще изляза сутринта и ще се пробвам да почистя около блока и улицата пред него!

18

Анонимен

преди 13 години

Това да си отговорен гражданин е присъщо на едно по-развито общество...или си част от него или си от онези дето цял живот се оплакват от това колко гаден бил живота виждаш ли!Това да живеем по-добре е само и единствено в нашите ръце!!!!!!

17

mmm

преди 13 години

Няма лошо, дори е много хубаво да се почисти... Въпросът според мен, обаче, е не да почистиш след някой друг, а да оставиш чисто след себе си. Защо се хвърля на земята ***? Добре, кошът е препълнен. Толкова ли е трудно *** да се занесе до най-близкия контейнер/кош/казан, а не да се хвърли на земята до коша, където е естествено да бъде разнесен от кучетата или вятъра. Бих вложила много енергия в почистване, стига това да доведе до поддържане на чистотата...

16

Анонимен

преди 13 години

Я се спрете малко с тая такса смет. Това детенце на снимката дали е питало за нея?! Едва ли. Просто не поемаме инициатива за нищо. "Едно време", когато беше много чисто абсолютно всички чистехме, а таксата смет пак си я имаше. И в европата е така, дето толкова много я гоним и никога няма да я стигнем. Пък и там имат такса смет...

15

Без коментар

преди 13 години

Преди няколко години се случи да отида по работа в Студентския град.Югоизточно от "Баба Яга" тогава имаше голяма зелена площ,още не бяха започнали да правят изкоп за строеж.Видях 20-ина годишно момче,което с гумени ръкавици и чувал събираше *** там.Имаше вид на студент.Върнах се по същия път след около час.Момчето го нямаше.Пред мен вървяха група работници(сигурно от околните строежи).Пътьом разопаковаха сандвичи и вафли и хвърляха хартиите на тревата- точно там,където момчето беше чистило

14

Анонимен

преди 13 години

Не ви разбирам бе хора,честно!Всички искат да им е чисто и подредено ,били плащало данъци....колко от вас са си платили данъците за последните 5 години?Хайде сега и се замислете ,кой прави *** по улиците, и по градинките дето играят децата ни, и по местата където живеем или летуваме?Още ли искате да ни убедите ,че само държавата е виновна за това?

13

Анонимен

преди 13 години

Хора научете се да хвърляте *** на определените места,да се къпете редовно, да спазвате малко ред и спрете да чакате общината или партията, както беше да се грижи за всичко.

12

Анонимен

преди 13 години

Както съм написала по- долу ,площа около блоковете се почиства от собствениците и НЕ влиза в образуването на такса смет! Затова има вече солени глоби за непочистен сняг или ***.Много се надявам общината най- сетне да започне да глобява в пълен размер! Така хем ще вземе някакви пари ,хем ще научи мързелите ,чакащи все друг да им свърши работата ,че така не е редно!