102

онбашията

преди 13 години

не знам в момента как се определят учителските заплати, но наистина 700 лева не са нещо нечувано даже като чиста заплата. разбира се има там фактори - колко часа ти е програмата, стаж, такива неща.

101

-

преди 13 години

Може и да има такива, които докарват 700лв, но те са най- вероятно от Шопия и са 0.5 процента от цялото съсловие.

100

Анонимен

преди 13 години

Учителите са хората, които ще подготвят следващото поколение, поколението което ще ви гледа!Толкова ли сте лесни за манипулация... срамно е хората, отговорни за подрастващите да са толкова принизени и не уважавани!Пуснете си филма Idiocracy, натам е тръгнала българия и то с невероятни темпове...

99

Анонимен

преди 13 години

Лошо е че учителите взимат такива ниски заплати, но кажете ми кой в България взима по-високи?Аз лично не вярвам на приказките, че в София средната работна заплата била 1200 лв (поне така се говори в провинцията). Софиянец съм, живея от както съм с родил в София и работя в София. И след 30 години трудов стаж, заплатата ми е около 630 лв чисто.Иначе нямаше да е зле и аз и учителите да взимахме по 1200 лв. Ех, живот здравей, здравей ... тогаваЕх, мечти ...

98

POCEH

преди 13 години

това е, искат българина да бъде ***, *** и болен и го постигат успешно

97

Анонимен

преди 13 години

В България всички разбират от футбол и от заплатите на учителите :)

96

Анонимен

преди 13 години

Познавам учители, които наистина взимат около 700 лв. Но те са дългогодишни учители. Допускам че има и такива с 1000 лв, но едва ли са много.

95

Анонимен

преди 13 години

99 - ОК, благодаря ти за инфото. Сега вече съм по-спокоен, че циганизирането на нацията ще се отложи с няколко години. Но все пак едва ли ще ни се размине.

94

Анонимен

преди 13 години

Добре че не послушах нашите на времето да уча за учител. Сега щях да съм беден и нещастен.

93

Amenhotep

преди 13 години

91Няма такъв процент! Сергей Игнатов е разбрал каква глупост е казал, малко след като я е казал ... ама не го е казал публично, защото го е срам. Става въпрос за % много по-малък - между 12 и 18 %.Само ще спомена, че това проучване е правено от социологическа агенция от калибъра на македонските "историци" и "журналистите" от вестник "Шок" - обикновенна, долнопробна манипулация, на която Игнатов (а и още много хора) са се хванали.

92

Анонимен

преди 13 години

Учител - това е звучало гордо. Но през XIX век.Сега в XXI звучи срамно. Сега ценностната система е друга ... за съжаление.

91

-

преди 13 години

До 94От къде имаш тези "данни", които абсолютно не отговарят на истината?Или си на 14 и няма смисал да разсъждаваме върхо мниението ти -"Няма учител който да взема под 700 лв." ?!?!?

90

Анонимен

преди 13 години

Аз не съм ходил на училище и пак съм жив. Научих се сам да пиша, като рисувах букви от вестниците. Сега съм грамотен и съм си добре. Изкарвам си добри пари с автомонтьорството и не чакам някой да ми дава заплата.

89

Алекс

преди 13 години

До 89 Нямам кредити! Това са чистите пари! А Вие коико взимате от поръчковие коментари?

88

Анонимен

преди 13 години

Няма учител който да взема под 700 лв. Това че са си теглили кредите защо го споменават въобще. Който си е теглил ще си ги връща. Това е личен избор. Да са си правили сметката.

87

Анонимен

преди 13 години

Майка ми с 16г. стаж взима 450 чисто от 500. Къде са тези училища с такива заплати да я посъветвам да отиде там??? Я по-добре не пишете глупости !

86

POCEH

преди 13 години

35, а теб въобще кой те е карал да се раждаш

85

Анонимен

преди 13 години

86 - Ами пич, споре теб това добра новина ли е, че на 42% от децата в България, българският език не им е майчин. За какво говориме ?

84

Анонимен

преди 13 години

Не се карайте, скоро много от учителите ще отпаднат по силата на естествения подбор. Ще оцелят само тези, които знаят турски и ***. Така че вместо да хленчите, отивайте на курсове във Факултето и по турските райони.

83

До Алекс

преди 13 години

Да,вземаш 450 лв. чисто казваш така ли даскале ?. Еми като имаш 2 кредита и след вноските може и толкова да вземаш. Но познавам учители и вземат наистина около 700 лв. нетна/чиста / заплата. А забравихте ли че за Коледа единствено вашето съсловие получи 13-та заплата,а в 60 процента от училищата взеха и 14-та. Да,нормално,време беше Тиквата да ви се отблагодари за стачката преди 3 год. която бе инспирирана от него. А помните ли 1-те ви искания - заплата 1.400 евро колкото вземат във Франция