41

Анонимен

преди 13 години

Целия европейски (еврейски) съюз е кауза пердута - обречено на провал......

40

кхк

преди 13 години

КАКВИ ПАРИ БЕ ЖАЛЪК СЕГА ПЛАЩАМЕ БЛИЗО ЕДИН МИЛИАРД ЕВРО ЧЛЕНСТВО,А ПОЛУЧАВА МЕРТЕК ДЪЛАГ И СУХ.ЗАВОДИ НЕ МАГИСТРАЛИ ЗАВОДИ И ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВНА РАБОТА ЗА ХОРАТА ДА ИМА ПРИХОДИ В ХАЗНАТА НЕ В ДЖОБА НА ЧАСТНИЦИТЕ.

39

масон

преди 13 години

1 ЕВРО = 6 ЛЕВА реален курс !!!Това е ако падне бордът, но се запази финасовата стабилност. Спекулантите обаче виждат в това шанса си за светкавично забогатяване и всичко ще стане пак с много нули отзад .... ;-)

38

Анонимен

преди 13 години

Подобре селски патриот, отколкото световно копе*е..Някои имат род и са сплотени заразлика от пройдохи като теб :)

37

do 46

преди 13 години

Разликата не е толкова голяма в САЩ. България минимална заплата 120 евро Дания 1800 ЕВРО сам си сметни за каква разлика става дума за толкова акъл май имаш!!

36

до 41

преди 13 години

И кой я разреши тая работа,питам аз.Защо великите икономически наблюдатели от ЕС,не взеха мерки,а?Защо не ги издърпаха за ушите,за благото на целият Съюз,а?

35

Гойко

преди 13 години

Жмеха отново се напънал и родил планина.. Еврото си е екстра, улеснява бизнеса и европейската икономика. Гърчолята и другите имат проблеми не заради еврото а щото са харчили като скъсани на кредит и сега трябва да си го отработят.

34

Анонимен

преди 13 години

Точно така. Нито има свободен пазар на труда както е в САЩ, нито има обща политика. Ненормални разходи, пример : Представете си всеки един щат на САЩ да има посолсво в половината държави в света...А то да е само това..Дори в комунизма нямаше такава илюзия. Изсмукаха България за 20 години и съсипаха всичко. Младите обработени от медиите нямат база за сравнение, просто защото не са живяли преди и няма как да съпоставят и сравнят стадарта на живот на Българина, както и икономиката на България.

33

Анонимен

преди 13 години

44-saglasen sam s teb

32

до 40

преди 13 години

Много си отворен.Я кажи,след като еврото е 'единна'валута,на базата на какво ще се оценява стойността му,след като различните държави имат различни икономически показатели.Давш му някаква осреднена стойност,която не е реална.Затова еврото пада в канала.ЕС няма обща икономика има доминантни икономики-Грмания и Франция,който не могат да удържат цялото това бреме...и се разпада.

31

до 27

преди 13 години

ама ти това сериозно ли го мислиш ?медиите ли имат вина,че минималната заплата е около 200 лв вече 10 години ?основната вина за ниското потребление идва от правителствотоне казвам,че само Бойко е виновен.Проблема дойде още от Костов.Той имаше пари да прави реформи,ама беше по-зает с приватизирането (краденето).После и царя нищо не направи да подобри положението,после тройната коалиция нищо не направи,сега и герб нищо не правят.Тя кризата няма да мине от самосебе си.

30

!

преди 13 години

Та какъв им е проблема съществуването на еврото? Тоя го пере деменцията.На калпавия х** космите му пречат, на мързеливите гърци - еврото и т.н.Ирландците отпускаха кредити като побъркани, една скапана къща в едно скапано градче струваше половин милион евро, после някой друг им бил виновен. Ама разбира се, купувайте си къщи в скапани места за по половин милион, и после обвинявайте другите, така е най-лесно. Добре, че тоя вече никакъв не е, можеше пак да вкара армията на СССР и да въведе рублата

29

за 37

преди 13 години

Много е стабилно щото ЕС и даде милиард и половина евро.......

28

Анонимен

преди 13 години

Исландия, Норвегия са държави, които не са в ЕС и не искат да влизат. За норвежците съм сигурен, че като чуят ЕС и бягат надалеч. Исландия е единствената страна, която остави банките си да фалират и сега иконимическото им състояние е далеч по-стабилно от другите псевдо държави

27

shrek

преди 13 години

Общото между чеха и евреинът е, че и двамата ще ти продадат майките си. Но евреинът и ще ти я достави.....

26

за 29

преди 13 години

Аха и да сложим и Тодор Вълчев начело за да '' рефинансира'' частните банки с държавнит и наши пари, нали ? Тоз цирк вече го, пардон тоз *** вече го ядохме по виденово.........

25

Истината

преди 13 години

Виждам,че приказваш наизуст колкото да има някав разговор.Мислех дори да не ти отговарям,но ще го направя да видат другите хора какъв си ***(нацист,скинар) те са с такова мислене.Ако обезценката на лева стане възможна ще настане паника на валутния пазар и съответно веднага ще се получи и паника в банковата система. Това не е като да имаш плаващ валутен курс и да има несигурност за това дали ще се обезценява или не. При фиксиран валутен курс и реална вазможност за девалвация моментално всички левови активи ще се обърнат в евро. Проблемът е че по закона БНБ е длъжна да държи валутни резерви само за парите в обръщение или така нар. М1. В същото време депозитите в лева в банките са значително повече от М1. Т.е. при едновременен подтик за обръщане в евро - породен да кажем от очакване за 20% контролирана обезценка, няма да има толкова налични евра че да бъдат обърнати всички левове. Което ще засили още повече паниката, най-вероятно в началото БНБ ще се опита да намери външно финансиране за да подкрепи лева, но никакво финансиране не може да бъде налято в банките от майките им или от външни пазари при положение че има опасност от срив на валутата и послдвалата я банкова и валутна криза. По този начин единствения изход всичко да мине без повторение на 96г. е правитлеството да договори огромен заем от МВФ и да го вкара в баланса на емисионо управление. Като под огромен имам в предвид нещо от рода на 10 милиарда евро. Но е напълно възможно МВФ да не се навие чак на подобен. това би вдигнало външния ни дълг неколкократно.

24

до 22

преди 13 години

Гърците ги приеха с *** *** в ЕС и еврозоната,отвориха им пазара,щото нали-ЕС,свободен пазар,свободно движение на капитали,дрън-дрън...К'во имат гърците-маслини и туризъм.И зарзават.Ама наколко милиона френски и испански фермери обират Евро субсидиите за селско стопанство и наводняват пазара с еФтин зарзават,гърчолята си продават своя на безценица,ЕС ги гледа няколко години как затъват и не ги принудиха да въведат финансова дисциплина,икономии и прочие,щото ЕС е велик-как да прзинаеш че затъв

23

Анонимен

преди 13 години

Мислещите хора от ЕС искат да излязат от ЕС и еврото а ние се бутаме като евтини *** да си го вкараме. Нищо чудно, че страната се саморекламира като дестинация с евтин алкохол и ***. Нищо случайно няма

22

Ген

преди 13 години

На прасетата еврото им е виновно...