153

робота на БАН

преди 13 години

На сайта ви, само за ПРОТЕСТИ И ПАРИ, става дума!

152

чичи

преди 13 години

ПАТЕНТА ПАТЕНТА колега....

151

Анонимен

преди 13 години

Влезни в сайта на БАН. Ще видиш колко от фантазиите май са реалност.

150

Анонимен

преди 13 години

Нали някой трябва да направи производството? Голям си мозък, важното е да напишеш поредния коментар написан ей така. Организациите като БАН не се занимават с това, това е работа на компании, които да бъдат стимулирани от правителството. Същото, което иска да закрие БАН. Е как да стане?

149

Юлия

преди 13 години

Чудесно! Да продават в чужбина тогава, два-три робота и ето ти го бюджета, за който настояват! Но не се получава! ЗАЩО? Ще ти кажа защо. Управлението на БАН е некадърно до немай-къде. Ама до немай-къде! Тази институция, ако и да е научна, също трябва да има стратегии за маркетинг и реклама, а такива в БАН няма! За председател на БАН трябва да бъде избран МЕНИДЖЪР, и то финансов такъв. Кой, кога и защо определи, че председателят на БАН следва непременно да бъде учен...??

148

робота на БАН

преди 13 години

наноробот само у фантазиите ви хихииииииххиииии

147

taratajka

преди 13 години

Който е против науката, е против бъдещето на държавата си. Срамота е чиновници да получават повече пари от учени. Науката изисква много знания, творчество, научните изследвания не стават за две минути, трябва и време, апаратура, условия за работа. Българската наука има не едно и две световни постижения, не може да се говорят глупости-комунисти, некомунисти. Науката е безпартийна, нейните постижения ползва цялото човечество.

146

Мъдовски

преди 13 години

Стика сте ронили сълзи и сополи пред "Дянкови порти", а търсете проекти и съфинансиране от ЕС или трети страни! Щом сте толкова добри и печени учени, както сами се хвалите, защо не сте търсили общи проекти със себеподобни из Европа, Щатите или Канада? Оплаквате се на всеслушание, че заплатите били малки. Ами потърсете други възможности и се реализирайте там. Или не ви стиска да попаднете в конкурентна среда?

145

Анонимен

преди 13 години

лапачи

144

чичи

преди 13 години

АМИ КАТО ГО ПРОДАДЕТЕ И ЕТО ВИ ПАРИЧКИИИИ>>>>>>>УСПЕХ БАН

143

коко

преди 13 години

БЛАГОДАРЯ това исках да чуя

142

Ясно

преди 13 години

Жалко за горките учени орязват им паричките дето са си лапали до сега като горница към заплатките си. Всички предполагам са чували за хора назначени на трудов договор там, а реално изобщо не работят в БАН и не стъпват там.

141

Анонимен

преди 13 години

Давам ти пример само от предният месец - робот за ин витро оплождане (безболезнено, за около секунда)."Нанороботът за ин витро опложда само за една секунда. Той инжектира яйцеклетката със сперматозоид. Процедурата става толкова бързо, че за да може да бъде видяна, била записана с високочувствителна камера, а записът бил забавен десет пъти. Според специалисти, пазарната цена на робота може да достигне до 27 милиона евро. Технологията е създадена от Института по механика към БАН."

140

коко

преди 13 години

АЙДЕ БЕ НЯКОЙ ЩЕ МИ ОТГОВОРИ ЛИ......не е въпроса за плюсчета ....КАКВО СА ИЗОБРЕТИЛИ ИЛИ ИЗМИСЛИЛИ и КАКВИ ПОСТИЖЕНИЯ ИМАТ БАН....просто е нали

139

Гошо

преди 13 години

Оооо, да. Това е една от целите при съставянето му. Да е неразбираем. Та да не може да лесно да се види как се точат държавни пари вътре. Бил съм в БАН, участвал съм с създаването на този отчет. От вътре ви го казвам, не си измислям.

138

коко

преди 13 години

кво да чета бе кажи измислихме ето това и толкова какво да чета

137

Юлия

преди 13 години

В БАН времето е спряло. Казвам го от като заключение от личното си посещение там. Един огромен процент от "учените" там са отдавна за пенсия, а друг огромен процент стоят без нищо да вършат. Само Бог знае числото на намиращите се на "санаториум" в БАН, хабилитирани по кой знае какви критерии, абсолютно неспособни на нищо полезно, разроили се през годините до невъзможност благодарение на ВАК. Това е тъжната действителност в БАН.

136

коко

преди 13 години

А аз съм ЛУД защото ПИТАМ...така ли е?????

135

Гошо

преди 13 години

Кой съм аз ли ? Аз съм този дето ти плаща заплатата л*** такова.

134

Анонимен

преди 13 години

Отиваш на саита на БАН и изчиташ отчета за дейността му. Едва ли ще разбереш нещо. Написан е на доста висок за теб стил, но опитай.