195

Анонимен

преди 13 години

Средната доходност на частни фондове е 2.5% на година за изминалите години. Ако бяха сложени в банка, парите щяха да носят повече доходи.

194

Анонимен

преди 13 години

Още не си прочел предложението на правителстово, а? Няма "аналогия", няма "партиди", новия "общ фонд" е към НОИ и няма отношение към НАП! Прочети кокво се предлага не развивай теории "по принцип"

193

NVM

преди 13 години

Здравей комунизъм пак, а аз си помислих че вече не го искаме.

192

Анонимен

преди 13 години

През 2000 г. управляващите са направили реформа в пенсионния модел така, че ставките за категорийните работници, събирани от НОИ, да преминат към частни фондове. Идеята е била от 2006 г. фондовете да изплащат допълнителните пенсии на тези работници. Предното правителство измества срока на 2008 г., след това от 2008-а на 2009-а, а през май 2009-а- месец преди изборите, определя датата 1 януари 2011 г.

191

Анонимен

преди 13 години

Млазежо ти дори не си направил труда да разбереш,че ти правя аналогия:)))))))Още нещо - ако държавата започне да събира тези пари те ще са в НАП,защото те са приходната агенция, а не в КСО,защото НОИ са само разходни вече:). НАП се занимава с приходната част:)))))Ако не си го разбрал лошо,пък щом не си схванал аналогията нема смисъл:))))))))))))))

190

с БКП напред

преди 13 години

Усещам ,че стройм нов вид комунизъм --- без пенсии

189

Диана

преди 13 години

Не знам какво значи отлагат.При пенсиониране по категория изплащат сумата по индувидуалната партида наведнъж или на вноски...по желание.

188

Анонимен

преди 13 години

Аха ...чудя се, що частните фондове от 4 години отлагат изплащането на пенсиите ? Вероятно защото много добре се справят с харченето на пари, не и с печеленето!

187

Анонимен

преди 13 години

Това дали някой ще остане до пенсия зависи от възраста за пенсиониране, стажа и здравословноо състояние и липса на инциденти:)))))))))))))))))))))Това не зависи от това къде са парите за пенсия:)))))))))))Евала правителството!За тази мярка съм Ваш фен!

186

вери ред

преди 13 години

Кога другари казвате пак ще е 9. 09. ?

185

до 187

преди 13 години

Какво ДОПК, това е КСО "Чл. 128. (1) (Предишен текст на чл. 128 - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г.) Допълнителното задължително пенсионно осигуряване е персонално. Всеки осигурен в универсален и в професионален пенсионен фонд има индивидуален осигурителен номер и индивидуална осигурителна партида." За НОИ такова нещо няма!

184

по-леко с мерките

преди 13 години

Допуснал си малка печатна грешка. Така ще се избегне шанса някой да остане "ДО" пенсия!

183

Анонимен

преди 13 години

Продължение-Смущаваш се нали!Защото в ДОПК има данъчно-осигурителна сметка т.е. всеки които се осигурява има сметка!Абе какво ти обяснявам!*** чети:)

182

Браво на ГЕРБ

преди 13 години

Много добър ход на правителството,така ще се избегнат злоупотребите и шанса някой да остане без пенсия!

181

Анонимен

преди 13 години

Бе май ти си на заплата!Я ми посочи къде например в ДОПК се говори за партида, а пък ти имаш такава като си платиш в НАП.Боже колко невежи хора има боже

180

Гражданин за EРБ

преди 13 години

"Кабинетът отсече: Пенсионните фондове се национализират"Разбойко - КОМУНИСТ ТАКЪВ, ТОВА ДА НЕ ТИ Е 9.IX.1944!!!КАКВО ЩЕ МИ НАЦИОНАЛИЗИРАШ???Ти за Уго Чавес ли се мислиш, бе нискообразовано властоимащо същество. Това че масажираше навремето ушичките на Тато и старческия гръб на МАДРИДСКИЯ КРАДЕЦ, не те прави дори близък до класата на национализаторите Димитров и Коларов.ВЪН ОТ ВЛАСТА ТИ ДРЕБНО ЧЕРВЕНО КОМУНИСТИЧЕСКО ЧЕНГЕ...Да се връщат Доган, Сергей или Костов - че ти ни ОПРАВИ от РАЗ!

179

t-rex

преди 13 години

до 153Защо се изказваш така гръмко, като не знаеш за какво става въпрос?! Единствените пострадали от тази "национализация" ще са хората които са управлявали тези фондове. Тези същите хора са и единствените които надават вой защото вече няма да си делят премиите и комисионните.

178

Venseremos

преди 13 години

ДО: КонсултантКакво толкова си гракнал. И аз не искам да ме ползват като дойна крава и да не получавам и получа нищо срещу това което държавата ми прибира. Жалкото знаеш ли кое е - че разсъждавайки така ако всички кадърни хора хукнем да си ходим от БГ и да се отказваме от гражданствата си след 50 години няма да има Българи а твоите деца ще учат и говорят на Турско-***. Ако имаш деца и мислиш за тях.

177

Анонимен

преди 13 години

Че защи ми цитираш КСО!?!?като го променят и аз ще ти го цитирам:))))))))))))))))))

176

член на БКП и КПСС

преди 13 години

Всичко да се национализира