55

Gonzo

преди 13 години

БСП да си събират паметниците и електората и да поемат към СИБИР Ние ще се оправим и без тях.Напълно съгласен!

54

мумиятя

преди 13 години

А пък като не го бяха бутнали какво щеше да бъде - ***. Е, пред паркинг или ***, аз предпочитам първото! Браво на Бакърджиев, че го срина!

53

БЪЛГАРИН 1

преди 13 години

Абе няма ли по вожни неща за решаване в тая държава и децата вече змаят ,че ни се отвлича вниманието от тези по важни неща с подобни глупости . А и имало решение по този въпрос -ми дето са го взели защо не са го изпълнили . Паметници ,досиета ,скандали , а цените вървят нагоре , всичко мара втасала та се опряхме до паметници.

52

bg..

преди 13 години

Много страдате бе другари...това е паметник на една окупациона армия,която е докарала червените кратуни на власт...а ние искаме да сложим край на комунизма във всичките му форми.

51

някой

преди 13 години

До: 85758 (номер 50)Искаш ли аз да ти кажа какво ще спечелим ако го бутнем? Ще спечелим много!Ще спечелим това, че паметникът на нашия национален герой - Васил Левски няма да бъде по-малък от паметника на една армия на държава окупатор който сега стърчи много по-високо!

50

До вдж

преди 13 години

Бягал си много от часовете по история.Иначе си прав ,че не е изпратен нито един войник на фронта ,но си пропуснал ,че Българската армия заменя цяла германска армия от окупираните балкански държави ,която отива на фронта ,стотици влакове с провизии и други дребни помощи за Райха.Според теб е по-добре да има паметник на английските летци ,които сринаха София

49

qze

преди 13 години

Колкото събориха альошата в Пловдив толкова ще съборят и този. А нека плиткоумниците познаят защо.

48

Kreti

преди 13 години

Виждам че много *** народ се е събрал тук ! Само един въпрос имам Защо Примерно Австрия има паметник на съветската Армия в Центъра на Виена ? Мислите ли че Австриците са по глупави от нас? Какъвто и паметник да е това сие културно наследство , вместо да се организират екскурзоводи които разправят една историика и да идват туристи да е чуят и да щракат с фотоапаратите даите да трошим само ! Заради ей такива платени и незнащи с какво им пречи паметника *** никога няма да се оправим.

47

Сиганин

преди 13 години

Това недоразомение предполагам, че няма нито акт 16, нито каквито и да е строителни книжа. Редно е ДНСК да се самосъзира а не да обикаля разни паланки и да бута бараки.

46

някой

преди 13 години

Е сега е момента Бойко Борисов да премахне паметника на Съветската Армия!!!Ако го направи, може дори да гласувам за него! Обаче ме съмнява.Във всички случаи, ако иска да докаже че наистина е такъв заклет антикомунист за какъвто се представя уж че е, длъжен е да го направи!

45

85758

преди 13 години

А ти можеш ли да ми отговориш ние какво ще спечелим като го бутнем ? Изброй и гледай да се обосновеш , защото иначе е празнословие. За мене това си е чисто отвличане на вниманието, нищо няма да се случи. Чао, отивам на Витоша.

44

Кичо

преди 13 години

Ей ***, надраскал си куп глупости! За какво точно да сме благодарни на любимата ти съветска армия? Че ни освободи от свободата ни? За това, че 45 години България беше един концлагер, затова ли?!

43

свидетел

преди 13 години

Ако действително трябва нещо да бъде премахнато, то това е комунистическата пропаганда пред НДК. Уродлива и диспропорционална камара от насилие и доминиране над човека! Мегаломания и пошлост. Действителна комунистическа "култура".

42

Паметници...

преди 13 години

Паметник нека има - на руската, а не на съветската армия. Този е обаче огромен, и неестетичен по отношение на архитектурната среда. Да бъде просто преместен на подходящо място - не се вписва там, където е сега!

41

Ташев

преди 13 години

Нека остане, но да го опаковат плътно!

40

вжв

преди 13 години

Ти,уважаема,не си никаква българка,щом искаш да остане паметник-символ на имперските интереси на Русия!Този паметник не е на "освободителите",както ви проми мозъците БКП-БСП,защото през 1944 година в България имаше законно избрана власт-с парламент,политически партии,и т.н.!И тази власт не е канила никой да ни освобождава!България е била на страната на Германия,но не е изпратила нито един войник,на източния фронт!!Затова и основанията на Русия,за окупация,са фалшиви,и целта е била друга!

39

Фердо

преди 13 години

Паметниците са знаци от миналото /независимо от това дали ни харесва или не/. Миналото трябва да се анализира и да се правят правилните изводи, за да не се допускат същите грешки. В този ред на мисли е по-добре този паметник да остане /а до него например да се направи друг - с контразвучене/. Непрекъснатото рушене ни оставя без история.

38

Jitan

преди 13 години

Със сигурност ,ако съборят паметника на Съветската армия,трябва да издигнат още по-голям на Божидар Димитров и на него да се напишат думите му-*** НАРОД СМЕ !!! *** отсекъде,щото си затваряме бъдещето,като си трием историята ! А последния ни цар Борис е казал-дипломатите ни са англофили,офицерите-германофили,народа -русофил и само аз съм май българофил...Тук имали българофили???

37

анонимен

преди 13 години

Сега разбрах защо "Ал Кайда" не правят у нас атентати. Ние се взриряваме сами.

36

към 85756

преди 13 години

Има няколко въпроса, които вие, които харесвате соца и русь не можете и до днес да ми отговорите. Защо това е най-големия паметник в София (и в Пловдив)? Защо в Русия няма паметник на Българската писменост (поне толкова голям, колкото този). Защо в Русия няма паметник, който да споменава, че руското православие има корен от българското? След като е история защо няма подобен по размери паметник за жертвите на комунизма? Иначе "отвличане на вниманието" е способ от вашите арсенали и манипулации.