49

Анонимен

преди 13 години

Право на пребиваванеПравото на пребиваване върви ръка за ръка с правото на работа в друга страна членка.Въз основа на директивата за правата на пребиваване на граждани на ЕС (Директива 2004/38/ЕО), работниците мигранти трябва само да се регистрират в компетентните органи, ако приемащата държава-членка смята това за необходимо.Формалностите, които работниците трябва да изпълнят, зависят от продължителността на заетостта: * Ако се очаква тя да е по-малка от три месеца, не се налагат никакви формалности във връзка с пребиваването. Все пак националните власти могат да поискат от вас да заявите присъствието си на тяхна територия; * Ако се очаква заетостта да е с продължителност над три месеца, държавата-членка може да изиска от вас да се регистрирате в съответния компетентен орган. Крайният срок за регистрацията не може да бъде по-рано от три месеца от датата на пристигане. В този случай удостоверение за регистрация се издава веднага при представяне на валидна лична карта или паспорт и документ от работодателя, потвърждаващ наемането. За целта не се изискват никакви други документи (фишове за заплата, сметки за ток, данъчни декларации и др.).Ако не изпълните тези формалности, могат да ви бъдат наложени съразмерни и недискриминационни санкции.Важно е да се отбележи, че можете да започнете работа преди да сте регистрирани.

48

Анонимен

преди 13 години

ок бг роми - са граждани на ЕС. руските роми - не са гр. на ЕС. теб те интересува кой спазва закона. зависи в коя държава ! ако е Фр - е Фр закони.има закон за работа . има закон за пребиваване. вие за нищо не сте осведомени.

47

Иван

преди 13 години

Абе чичо... няма значение чий гражданин е. Има термин - гражданин на ЕС. И французина е такъв и аз съм такъв и ти и поляка и гърка и унгареца и румънеца.Мен не ме интересува кой работи и кой не. Мен ме интересува кой спазва закона и кой не. Същото е все едно едни ром от София да бъде съден и да го екстрадират във Варна(защото е роден там),ама и община София да му даде 300 лева да не се връща ... разбираш ли колко е парадоксално това?

46

Анонимен

преди 13 години

Ваньо, точно защото БГ и Румъния са извън шенген се гонят нашите ***. Така е защото има законен начин да ги изритат. Но словашките, словенските, чешките и унгарските *** са от шенгенски страни и няма как да ги изритат. Четене на законите му е майката а не на разни форумчета. Лека нощ.

45

Анонимен

преди 13 години

Ти явно не разбираш. Сега, Фр. - плаща социални, НО на фр ГРАЖДАНИ, каквито са взето фр. роми. Това е всеобщо право. *** не работят и във Фр.Има един филм на Костурица за ромите в Испания - голям смях

44

Анонимен

преди 13 години

Боко,за 41 бг *** сарко направи бг нация за резил в света а ти проблеми нямаш с ФР.За вътрешен министър ставаш ама трябва да ти се забрани да си отваряш устата в международни отноошения

43

ЕВРОПОДРЪЖНИК

преди 13 години

БРАВО НА БАТЕ БОЙКО, ЧЕ УСПОКОИ ФРАНСЕТАТА!

42

Иван

преди 13 години

Вземи прочети лисабонския договор и говори,моля ти се...Искаш да ми кажеш,че в Полша или в Гърция ти трябва работна виза?! Куку?!На всеки 3 месеца ли се връщат работниците ни от Испания или Гърция или от Германия? Единственото ти задължение да идеш в полицията и да се регистрираш на адреса на който живееш. Ако работиш-плащаш данъци,ако не... твоя работа,стига да не си престъпник.

41

Анонимен

преди 13 години

Ваньо, ти си патологичен случай. Не си наясно със законите на ЕС. Не си наясно и с Шенгенските правила. БГ все още не е част от шенгенското пространство. Това което ти дрънкаш важи за страните от Шенгенския договор. За останалите е 3 месеца престой и после си нелегален имигрант ако нямаш регистрация, работа и осигуровки. Нищо де ще пораснеш и ще се научиш.

40

Анонимен

преди 13 години

пропуснах, с просия се занимават само унгарските роми. обикновено мъжете просят. просто съм наблюдателен човек.

39

Иван

преди 13 години

Е? Аз да съм казал,че работят? Защо същите тези -Франция,Германия и ЕК искат от нас помощите да са без давност? За да имаме професия социално слаб ли?Ами ето-като искат да ги вземат там,да им плащат по 400 евра на човек и това е. Ние тука застаряваме,младите бягат навън и кой да издържа ***? Нали ние нарушаваме човешките права,нали ние ги мълтретираме... сега Франция го прави същото,но на нея никой не й соли на главата като на нас. Ами да ги интегрират бе,да ни дадат пример фпанцузите...

38

Анонимен

преди 13 години

Момент ! един фр. ***, естествено безработен, защото те живеят в автофургони, пътуващи къщи, получава социални в евро - трябва да е 400 евро минимум. и жена му толкова. единствено децата са задължени да ходят на уч. А колко получава от социалните - един бг рома ? Разберете, те никъде не работят. Може би и сигурно, младото поколение да , но се съмнявам.

37

Иван

преди 13 години

Абе ти чувал ли си за гражданин на ЕС? Чувал ли си за свободно движение на хора стоки и капитали? Чувал ли си,че можеш да живееш където си поискаш в ЕС?Това,че трябва да се спазват законите на държавите е ФАКТ,но да ги съдят след като са нарушили закона ... Ти искаш да ми кажеш,че ако ти извършиш престъпление в България можем да те екстрадираме в Сибир например...?! Ти нормален ли си?!

36

Анонимен

преди 13 години

Е за това ти говоря де. Боко ги погъделичка сега и после ако насмете *** Францата или ще си трае или ще стане за смях.

35

Анонимен

преди 13 години

Абе ти нормален ли, те тези освен скражби, просия и бандитизъм с нищо друго не се занимават. Освен това си има правила за престой и той е 3 месеца. На тртия месец трябва да си ходиш ако си без работа и осигуровки. Сега остава да кажеш, че *** са се претрепали от работа във Франция, найвник. Основен поминък са кражбите, където се появят и хората пропищяват от тях. Но Боко е прав, румънските *** са в пъти по нагли, крадливи и жестоки от нашите. Дано не тръгнат и на сам, че ще видим ...

34

Иван

преди 13 години

Българския език не е майчин за ***... те говорят български,колкото и френски за 1-2-3 години във Франция.След като Франция ни критикува...забележете за 41 ***...тогава другия път като започнем да им спираме тока,да им бутаме катуните-да не скача посланика на Франция и да вика Свобода,Равенство и Братство!

33

Анонимен

преди 13 години

Има разлика кое е майчин език и кое не. Има неща които трябва да се изясняват, но не може глухонеми да получат работа, а те не идват да работят там.... Голяма част от фр. роми - също въобще не работят.. Само в Чехия *** работят. В зап. страни - никъде не работят нито ден, получават социални, но в ЕВРО !

32

Анонимен

преди 13 години

А за този въпрос, справка в синедриона. Всички тези организации се финансират с еврейски капитали. Те са на принципа, ако мине. В случая с Франция не мина и в други страни няма да мине но унас минава. Просто е, Сарко и Берлускони имат мъдури а нашия мускули. Няма лошо но сега да се заеме с *** с мускулите си.

31

Иван

преди 13 години

Не,Франция не е длъжна да ни събира ***,но Франция е длъжна да третира ВСИЧКИ ЕУ граждани с един и същ аршин! Не се предвижда екстрадиция на ЕУ гражданин в никоя държава! Имаш свободно движение на стоки,хора и капитали...Вземете и научете малко основните си права,та белким ви светне.

30

Анонимен

преди 13 години

Щом на реалността, на истината пишете минуси - айде сбогом.Неописуема простотия. Неизразима простотия.