52

Баба Яга

преди 13 години

До БибитЯ не дрънкай глупости бе....Ти да не би да си ипотекирал нещо,та на мен ми даваш акъл.Всички плюха по държавното, ама от него по-хубаво и справедливо нямаше.И празниците ни празници,и съботите и неделите почивни.Ти какво искаш да кажеш...че всички са ипотекирали ли, които са захванали бизнес. Много добре знаем как ставаха нещата - с необезпечени кредити в хиляди, от банки, които в последствие фалираха.Ама такива кредити се даваха на Костовистчета, Царистчета, и и сие протежета на бандитски партии-така,че тия ги дрънкай на баба си.Не на мен.

51

до 51

преди 13 години

всички те хора с джипове,дето ги гледаш по улиците,не са купувани с работа или с честни пари. даже ще се очудиш колко много държавни служители карат джипове,при положение,че имат заплата по 600лв

50

Работник

преди 13 години

Странно нещо е българския работник. Все гледа работодателя има ли джип, кое как било. Човещ ще каже, че някой го е хванал на улицата и го е влачил да работи при този човек ?! Що така бе пичове ?! Като искате и вие джип, заложете си семейното жилище, вземете кредит, създайте предпритие, наемете хора, плащайте им по 1500 лева заплати и ги осигурявайте на пълната сума. Осигурете им премии. Бъдете изрядни пред държавата .... хайде бе !!! Гнусно, завистливо племе сме ...

49

ДО №10

преди 13 години

НА ТАКЪВ "РАБОТОДАТЕЛ" КАТО ТЕБ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВИ БИЗНЕСЪТ МУ ЗА ПРОДАЖБА НА ТЪРГ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА , А ТИ ДА ХОДИШ ДА РАБОТИШ БЕЗ ТРУДОВ ДОГОВОР ЗА 200 ЛВ.

48

Бибит

преди 13 години

До Баба Яга :Мила, защо не ипотекираш туй онуй и да си спретнеш една фирмичка по закон. С редовни данъци, осигуровки върху пълна заплата, много работници с трудово договори и минимална заплата /на чистачката/ около 1000 лв. Ние ще пращаме СV още от сега ако кажеш.

47

Бачкатор до 44

преди 13 години

Занимаваме се с дограми. През сезона /пролет - лято/ никога момчетата ми не са оставали с по малко от 800 лева. Питай някой, това добри пари ли са за провинцията. Вярно - ако се налага се бачка и по 12 часа, и събота и неделя. Да не мислиш, че аз си клатя краката и не съм с тях ?!Е, зимата няма такъв обем. И 350 , и 400 да са - пак са пари.

46

Анонимен

преди 13 години

Имах предвид,че не го одобрявам,че е нарушение на съществуващото трудово,данъчно и осигурително право право.Т.е. че все пак е закононарушение.А в личен план мисля,че е честно.При честно свалени карти човек може да направи своя избор по-правилно.А иначе държавата си е скръб.Как да има частен бизнес като първо искаха да дисконтират задълженията си с 10%,после ги оставиха на 7.Да свърша работа и да направя отбив от цената със 7% за да си получа изработеното.:)Отврат:)

45

Кашчей

преди 13 години

Евала нали. И като се закрият фирмите, и *** овце дето пеят на данъчните останат без работа, убеден съм че точно Бибитко ще им поеме кредитите, та да не им вземат жилищата, ще им плати тока, че да го спрат, и ще им нахрани децата. Просто няма начин. Ей го - чака ги с бала пари, те само да се наредят на опашка.

44

Кико

преди 13 години

36 е много прав,защото аз съм бил в Испания и там ако искаш да работиш и да правиш фирма,няма кой да ти пречи,даже ти помагат.А у нас всичко ти пречи,първо нямаш разрешително,после една фирма се прави за 2 месеца,после ще се яви някой,който иска рушвет,е такива неща..Накрая още не си почнал да печелиш,а данъците тръгнали,държавата си иска нейното.Никой не се интересува,че нямаш пари,нямаш доходи.Смотана система,силно пробита отгоре,това е България.

43

Анонимен

преди 13 години

до37 :без осигуровка мога да бачкам само за над 700лева ,за някви мижави 400 лева не си заслужава д а си губя правата по кодекс

42

Таня

преди 13 години

Инспекцията за много неща си затваря очите...всичко е навързано...няма управия в тази скапана държава и това си е!

41

Баба Яга

преди 13 години

Евала ти Бибитко! Точно така трябва. Драконовски глоби за работадателите и ако трябва и закриване на фирмите им. Почти всички работодатели са такива. Бачкане по 9-10 часа без почивка, включително и събота и неделя, че даже и на официалните празници. И всичко това за смешните 400-500 лв,без никакво допълнително възнаграждение.Чл.262 от КТ за тях нае важи. Съботата и неделята ти броят за отпуск. Карат по 3-4 вносни и най- луксозни автомобили, ходят през месец на почивки в чужбина, осигуровки не внасят и не ги лови закон.Това с графиците и Наредбата за работното време е прах в очите за пред Инспекцията по труда. Едни са графиците за пред контролните органи и съвсем други са действителните.Проверките трябва да се правят в продължение на 3-4 дни за да се уверят инспектиращите, че това е така.Иначе оправия няма.

40

Бачкатор до 38

преди 13 години

Че кое не му е редното да си честен и искрен с работниците си ?! Казвам им в очите, че сметките са еди какви си. Че няма пари и за заплати, и за осигуровки, и за оборотни ... Просто ги няма парите. И защото не гледам на момчетата като на работници, а като на колеги, просто оставих те да решат какво да правим. Във всеки един момент, ако им се появи по добре платена работа - не само няма да им създавам спънки, но ще си заложа името като препоръка за тях !

39

Анонимен

преди 13 години

доколкото знам събота и енделя с епалща двоен надник ,нека да проверят обекти точно в тези дни и да видим ,кой работодател плаща двоен надник за това : няма такива и инспекцията си затваря очите ,в бг има експлоатация на роби ,затова бягат навън българите

38

до 31 продължение

преди 13 години

и да ме стимулира да правя бизнес и да плащам данъци за "общото благо"Защото с бичене на печати по разни бумаги,държавния служител няма да изкара пари,ама аз мога да изкарам и мога да платя данъцизатова в чужбина държавата инвестира във фирмитеу нас дори липсва свободата на инициативата,липсва състезанието - е на всички обществени поръчки се раздават на "наши" фирми,каква пазарна икономика е това? За какво другите фирми да плащат данъци,да наемат хора и машини,като никога нямат шанс

37

Анонимен

преди 13 години

Не ти харесах предишниа пост, защото смятам, че не е редно,но за пост 34 те подкрепям:)

36

до 31

преди 13 години

Що бре ? Някой нещо насила ли кара работниците да бачкат без договори и осигуровки ? Като си честен с работника му даваш право на избор. Или минимална заплата и договор или 400 лева на ръка и без осигуровки. Какъв е проблема, не разбирам ? Да не си го вързал работника при тебе с верига нещо ?!

35

до 31

преди 13 години

извинявай синко,ама човека под "***" има предвид държавни служители.защото "благата" в едно общество се създават от частния бизнес, а когато държавата го мачка и не го стимулира - той залязвапърво заминава частния сектор,после заминава и държавния,след това цялата държава - процес,който в момента се случва (ако не си забелязал)аз съм работил 2 години в Гърция,като частник държавата ми плати половината автомобил (над 20К евро). У нас не се сещам държавата да ми е подарила по 20 хил евро

34

Анонимен

преди 13 години

33-Защото ако проверят големи обекти ще ядат и бой, а пък може да засекат и обект на Стенли:) Тогава кво ще праим,а:)

33

Бачкатор

преди 13 години

Гледай сега Кире, за 20 години не съм стъпвал при личния си лекар /освен про-форма профилактиките/. Защото не получавам обслужване ЗА КОЕТО СЪМ ПЛАТИЛ !!! Държавата НИКОГА не ми е помагала. Точно обратното. Работи се, напук на нея. Преодоляват се безумни спънки, само някак да върви работата. Ясно ми е, че си от чивническите кърлежи, нормално е ропотаеш, че на все повече хора им писна да ви хранят. Разберете, няма. Просто няма вече за нас, че да храним и вас !!!