336

НЕХристиянин

преди 14 години

В България а и в целия съвременен свят църквите са фирми!! Трябва ли да ти разказвам за имотите на Католическата църква?? Трябва ли да ти пиша, че в момента от запад в България се наливат стотици хиляди долари в протестантските църкви??Айде - в историята!!Стига с тези кретенизми!

335

Християнин

преди 14 години

е добре, оплюхте християнствотоосновното в него е жертвата на Христоспреди него символът на българите е била конската опашка, която по принцип прикрива най-нечистото място на коняхан крум е пил вино от черепа на неприятеля си и т.н.след като разграничавате трабанче от мерцедес, бихте могли да разграничите и библейското християнство от формалната религияза съжаление доколкото знам, христиняство в българия е прието насила и последиците от си личат и днес - един неуверен народ

334

Анонимен

преди 14 години

Тъй, тъй. Пък аз ще напиша: поне малко разум, моля!!!

333

Анонимен

преди 14 години

Триста коментара за това дали има Господ или няма Господ и най-вече за това колко измамно нещо били тия мощи и какви балъци сме да вярваме, че това изобщо са мощи....!!!! Ей!!! Бабите и дядовците ви стотици години са вярвали, че това са мощите на Йоан Кръстител, бачкали са като ***, за да ви изградят морала, културата и света, в който живеем днес!!! Ето това са тези мощи!!! Това, в което прадедите ни са вярвали! Ако нямате капка разум и идея за приемственост, поне малко уважение, моля!!!

332

гробар

преди 14 години

Пък аз намерих кости от Адам. А да ви видя сега - вярвате ли??

331

beliver

преди 14 години

ДОЛУ СЕКТАНТА НА ПЕТЪР ДЪНОВ И НЕГО!

330

човек

преди 14 години

о, свещена простота!

329

Мимоходом

преди 14 години

Да нямаш други богове освен Мене. Не СИ ПРАВИ КУМИР, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; ДА НЕ ИМ СЕ КЛАНЯШ, НИТО ДА ИМ СЛУЖИШ, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме ЛЮБЯТ и ПАЗЯТ Моите заповеди. Няма място за "Поклоннически туризъм"!

328

вярващ

преди 14 години

Аз пък вярвам в Априлската линия...

327

soulsleek

преди 14 години

po4etete malko peter dunov i togava elate da drnkate vreli nekipeli za hristyanstvoto

326

Stair

преди 14 години

да си атеист и да не вярваш в нищо означава, че сравняваш функциите на мозъка си си с тези на компютър, в които са въведени определени алгоритми и закони. Това, което прави хората такива каквито са е вярата в нещо, което не се вижда. То затова се нарича и "вяра". Останалото е констатиране на факти. Аре стига сте били толкова ограничени и излезте от кутията, стига сте се поамериканчвали, не бъдете *** народ като останалите

325

човек

преди 14 години

Открили два кокала и - голямо чудо.

324

Хан Крум

преди 14 години

327, не е негативно, разбира се. Цар Симеон е много светла личност в българската история. Благодарение на него днес руси, украинци и другите славянски народи са толкова близки до нас от културна гледна точка.Като цяло, обаче, просто искам да кажа, че Християнството е било прието поради съображения, които са били наложени отвън, а не са се появили като нужда сред българския народ. Византия е искала да избие езическите народи и затова сме били принудени да приемем Християнството.

323

Dan

преди 14 години

Стига сте спорили има ли Господ или не! Гарантирам Ви, че такава находка ако беше открита в мюсолманска Турция вече ще са продали правата за излъчване на NG и ще стане достояние на цял свят за минути, и никой няма да се интересува мюсолмаска или християнска е находката и била ли е полезна в исторически план или не! Такова нещо не се намира всеки ден, за това се радвайте, че е в България и не умувайте за неща който никой със сигурност не знае!!! Страхотна находка, браво!!!

322

Gnusmus

преди 14 години

"реликварий" -> "реликварИят"А не "реликварят"!

321

Анонимен

преди 14 години

Ако римляните не бяха шетали толкова години покрай Ерусалим и до днес нямаше да знаят що е религия.Всичко идва от там. В Гърция се погърчва. В България се побългарява, в Италия приема облика на римските порядки. Само при *** не се променя.Мюсулманите също са купирали от стария завет.Всеки иска Бог да бъде негов. Иска но неможе ! Бог не принадлежи на никоя религия, защото всички еднакво му принадлежим, и вярващи и невярващи.Религиите и законите са човешки. Бог не е заплаха а сила.

320

gtf

преди 14 години

от всичките изброени от теб неща до тук не видях нищо негативно. Самата идея за приемането на тази религия е духовно обединение на българите.

319

Анонимен

преди 14 години

324, да, за цар Симеон не мога да споря, но ако прочетеш повече по темата ще видиш, че той адаптира византийската култура към българската като премахва асимилационния й елемент и дори добавя собствени идеи към религиозното и културното богатство на българите. Освен това изпраща множество делегации към чужди народи да приемат Християнството(и българската култура, и писменост), защото е смятал, че така ще ги направи зависими от българите(подобно на идеята на Византийската империя).

318

LUBRIKANT

преди 14 години

VINAGI MI E BILA INTERESNA IDEQTA SMIRTEN DA PROVIZGLASI SMIRTEN ZA SVETEC! MA NQMA PO TIPO NE6TO OT TOVA!KAKIVTO I DA E LEJI NA 2 METRA POD ZEMQTA,KAKVO KATO NA PRIKAZKI MOJE I BOG DA GO NAREKAT.TO BIVA NAIVNOST,AMA NQKOI NAPRAVO SE NASIRAT.

317

gtf

преди 14 години

до 320 само да допълня, че християнството е навлязло в българските земи много преди Борис. Да не говорим за постигнатия разцвет на България по времето на цар Симеон. От доста време се прокрадват теории за религията на самия Аспарух. Най-важното да не забравяме, че самият хан Тервел е обявен за светец..