6

Анонимен

преди 13 години

Абе не е проблем осигуровката бе пич.Никой не е опрял до нея,освен ако не е пред фалит.Няма смисъл да се внася на държавата в пълен размер защото не е в отделна партида здравното.Избор трябва а не задължение!Въпроса е не да те задължават а сам да си внасяш по високи вноски но да знаеш че ако не ползваш ти се натрупват.Не всички са равни вече като през соца.Нека са няколко каси и да има конуренция.А така хем те задължават хем нищо неполучаваш а само им внасяш за да лекуват ***.

5

Анонимен

преди 13 години

Нещата са много прости. Там където инспекторите констатират че работника се осигурява на необичайно ниска заплата, е 100% сигурно, че има измама. Веднага да се започва масова проверка от всички институции, изисквания за трудова медицина, застраховки на работниците, пожарната, НАП и другите. На такива работодатели Андрешковци веднага ще цъфнат десетки други нарушения. Като санционират стотина с по 50-60 хиляди лева и другите ще влезат в крак.

4

Българин

преди 13 години

Аз пък викам,ако ги осигурява на пълния размер,работодателят ше трябва да слезе от джипа за 100 бона,и да резне луксозните подаръци за любовниците!!!!

3

Анонимен

преди 13 години

И над 2000 лева да можеше да се осигурява човек пак няма да получи от държавата здравна адекватна помощ.Пак ще каже доктора ,че няма направления ,защото са свършили и има лимит и пак *** ще ги ползват.Е да за пенсия ще важи вноската но който доживее нали?А иначе осигуровката не е ли в отделна партида за внасящия ,няма смисъл.Може 30 години да си внасяш и да те съкратят.И само да пропуснеш 3 вноски и си извън системата.Няма значение че не си ползвал тези 30 години.Е справедливо ли е?

2

Анонимен

преди 13 години

Ако ги осигурява на пълния размер,работодателят ще вземе парите от работниците !!!! Ще им намали заплатите!!!! И пак ще го духат най-бедните !!!!! Идва края на това правителство,стовари тежеста на тази криза в/у обикновения трудов български народ....Бойковото управление е безхаберно за неволите на хората,които хранят цялата държава....Ще му се връща тъпкано на пожарникарчето...До президентските избори ще останат една шепа хора които ще го подкрепят....

1

една българка

преди 13 години

Нека има проверки,но във всички сектори и да се самосезират в другите градове,защото неуредиците и престъпния манталитет на частника не е само в столицата.Да подкарат браншово и да видят има ли фишове,има ли графици ,как се плащат на ръка" под масата"пари, а се осигуряват на доста по- ниски заплати.Но винаги над големите босове на фирми ,има разпънат "чадър"и не им пука нито за предписания ,нито за глоби...обжалват и познайте кой печели делата? Омагьосан кръг ,няма управия!България загива!