324

baykolu

преди 14 години

В Конституцията е написано също, че живота и здравето на човека също са неприкосновенни! Колкото до защитата на частната собственост, напълно съм съгласен, че трябва да имаме право да си я защититм. Но за момента не е така! Ако има такъв закон, тогава аз пръв ще кажа, нега го гърмят, той е знаел, че има вероятност да му се случи и въпреки това е влязъл! Не си правя илюзии! Едва ли някой *** се замисля за такива неща, когато отива да краде, но въпросът е принципен! Ако знае, че може да го застрелят, всеки би се замислил! Проблемът е, че в момента такъв закон няма и всяко такова действие е недопустимо! Това е реалността! Другото са ....фантазии!

323

Анонимен

преди 14 години

Тия са влезли друго да крадат!!!!!! Кой от вас посред нощ може да различи черешките, та да си хапне? Айде стига - душесъсипителни заглавия! Преди седмица ни обраха селската къща! Дойдоха полицаи, писаха, отпечатъци взеха, но чистосърдечно ни казаха да пием една студена вода, с малко валериан! На хайдуците да им изсъхнат ръцете, ама до лактите - та да не могат и да се почешат! Нямам познати, които да не са отарашени - независимо къде живеят

322

Стефан

преди 14 години

Не бъркай съседските деца с престъпници. Подвеждаш! Този дядо не е застрелял съседските деца.

321

Анонимен

преди 14 години

Не е нормално! Всеки ден, на всеки 200 метра *** разтоварват щайги с череши. Преди два дни отидохме на един приятел да му берем двете череши, и ку*ец! Не може да се стреля на месо, но и не може държавата да абдикира от задълженията си. Колко им струва на куките да се поинтересуват за произхода на тия череши и дали ромите имат право да ги продават под път и над път. Елементарно е, но просто има интерес от насаждане на нетърпимост. Всеки ден от МВР тръбят за "грандиозни" акции, при които са хванати двама ***, а съвестните данъкоплатци и държавата ежедневно губят стотици хиляди от ромските набези.Против насилието съм, но и аз бих го гръмнал, съжалявам!

320

анонимна

преди 14 години

Абе стига сте защитавали ***, бе! Всички сте подведени от тенденциозно написаното "тийнейджър" и т.н. Представете си пък, че *** редовно влизат и обират двора на дядото, което е твърде вероятно, а няма закони да защитят собствеността му, дали не му е писнало вече, а? Същото е при едни мои роднини - имат лозе, садят, копаят, после като отидат - *** им обрали наготово половината реколта. Ама не смеят да стрелят, щото нали после те ще излязат виновните...

319

Анонимен

преди 14 години

Дядото отглежда череши да прати на своите внучета, но *** решило да се облажи безплатно, нали са от Избраната Раса тука.За шепа череши - шепа съчми, мангусто

318

Анонимен

преди 14 години

Едно време като деца ние също беряхме от чужди череши и джанки, но никой никога и с пръст не ни е посягал. Най-много да ни се скарваха, а сега са готови да те убият. Много жалко...

317

Анонимен

преди 14 години

Може да не е нормално някой да стреля по дете зари някакви череши, но аз бих осъдил подобно действие само в държава където е сигурно, че щом този дятка се обади в полицията, те ще пристигнат моментално, ще арестуват лапето и съдът ще осъди родителите му! А н е- я дойде някой, я не, чангатата - мрън-дран, ми тоооо , съдат ми така ми онакаааа . Пикая на такава закони! Браво на дядото

316

Българин

преди 14 години

*** това най-го обичат - да берат и жънат там, където не са сели и точно така трябва да се процедира с тях - пипнеш ли го в дворът или домът си - куршум.В Конституцията е написано, че часната собственост е неприкосновена, само че сега един човек ще бъде съден, все едно е гръмнал човек на улицата, а не мръсен *** в дворът си.

315

gtf

преди 14 години

до 329 -ми дай пък да ги оставим да ни влизат по къщите и да вземат квото им хареса - по-добре ли ти звучи ?Аз подкрепям дядото - така трябва да направи и цялото село !

314

Анонимен

преди 14 години

Ако има закон, то той е на страната на на дедото. За дете наистина е много нелепо без значение дали е ***, но аз подкрепям правото на самозащита при нахлуване в чужд имот в присъствието на собственика и при това положение стрелбата е оправдана.Да ви кажа честно по селата *** владеят цели територии като грабят и малтретират честните хора. Ако полицията не узпява да се справи с това, то се надявам все по-често да четем заглавия от типа: "Мъж застреля крадец от упор - оцелял като по чудо - чака го затвор".

313

Петър

преди 14 години

Всеки, който прилича на човек и е по този прототип е човек .но не всеки човек трябва дас е търпи. Има такива варвари, дето и да ги убиеш е малко. И тези, дето ги наричаш *** и надойдоха, по тези земи и се размножиха са от тази варварска прослойка. Явно българските управници няма да ни избавят от това зло, ще трябва друг да се потруди. Иначе ще страдаме от тази ***. Като не искат, има и други начини. А ти явно няма да се промениш, с тези гейски наклонности? Правото си е твое! но не се хвали!

312

Анонимен

преди 14 години

Да, но нека видим последствията - едно дете бере душа, един старец ще се влачи по полиция и съдилища, а *** ще разрушат имота му напълно.*** ще си останат гладни, а работещите на село с един по-малко.В страна, където черешите струват повече от хората!

311

Анонимен

преди 14 години

Какво е правело в двора му без разрешение?А някой да е видял *** да е засадил картофи, череши, праскови, зеле, лук или нещо? А на пазара са само ***. От къде мислите идва всичко - от КРАДЕНЕ!Хубаво го е гръмнал. Няма работа при насажденията на други хора!

310

петър

преди 14 години

няма дат е съдя - тялото си е твое. Ако баща ти те е езнасилвал, да го убиеш е малко. Но това не те оправдава да го продължиш, като поведение. Едно време не си заключвахме вратите, когато нямаше *** и отворени граници. Явно трябва да се изтреби изметта и пак да стане така? Няма друг начин. Докато се толерира тая ***, все ще е така и по-лошо ще става. А твое си е тялото; Аз не те съдя по живот, а по правилното. Откажи това зцло и се промени! Гадно е, дето го правиш и се хвалиш с него!

309

jasemi

преди 14 години

Абе егати черешите бе толкова ли ценни? Този дядка толкова ли е изтрещял?

308

baykolu

преди 14 години

Значи, пак да попитам, ако роднините на *** отидат и пребият цялото семейство на дядката, за теб всичко е наред, защото и те са отмъщавали на убииеца, така ли ?!

307

Анонимен

преди 14 години

И къде е новината? Ами то стана като в дивия запад - стреляш, за да си защитаваш територията! Сигурно дядото е искал да опази черешите за собствените си внучета, а това очевидно е бил единствения начин. Представям си и друг възможен изход: 14-годишен преби 77-годишен старец, за да обере черешата в двора му. Все мили родни картинки..

306

Стефан

преди 14 години

Кражбата си е кражба. Да тежи на съвеста на родителите си!

305

gtf

преди 14 години

Ти кво ще направиш някой ако ти влезе в имота "малко преди полунощ" - ще сложиш масата да го почерпиш ли ?