22

100%

преди 14 години

Естествено, че София не е центъра на Вселената! Но на това трябва вие да обърнете внимание, защото се стремите към София с неизмити зъби, мръсни нокти и загрубели лакти така, сякаш е центъра на Вселената. Нидей рива за мени Павликеееенииии ;)

21

До 14

преди 14 години

Браво , градски само така!!!Не може да има и сравнение между забележителностите на Пловдив, и сивата ,прашна София.А проекта , на главната улица , съвсем ще ви удари в земята.

20

хахахах

преди 14 години

опа сори. В истанбул бяха намерили доста кораби копаеки за някакъв мащабен проект мисля че беше метро. И като даваха интервю с гл. археолог тои каза "Докато не си свършим работата тук няма да се работи" И така 2-3 години ги местеха тези кораби. А тука кво ще стане може ли да познаете :)

19

4567

преди 14 години

Вие сте забележително неориентиран индивид! Да сте чували мотото "От тук започва България" - то не е софийско! Ако искате се поинтересувайте от къде точно започва България и защо София не е центъра на вселената!

18

ахаххаха

преди 14 години

В америка бяха спряли строежа на метрото си с години за да могат да запазят археологическите си находки а те не са били на повече от 200 години. А тука за 1 месец ще ги преместят и половината ще бъдат повредени.

17

с.

преди 14 години

Ами спор няма за Пловдив!Но София е не по-малко древна!Така че напълно подкрепям колегата!Айде на каруците!

16

200%

преди 14 години

Където ще ме посрещнат натоканите парцали по "Главната", които никога не са избърсали прах в панелния си коптор.

15

над 55

преди 14 години

Ей сега г-жа Фандъкова да назвачи специалисти с правомощия,не да спират строежа,ами да съдеистват и да представят в Брюксел"купища " папки,Че ве сме приети по милост в ЕС ,ами това ни се полага ,по право и историческа даденост.Рев,кански рев,не плач,и РЕКЛАМА му е майката.

14

до 100%

преди 14 години

Господин комплексар, ако искате да нагазите и Вие в древна цивилизация отидете до Филипопол или иначе-казано Пловдив.

13

100%

преди 14 години

Скъпи турбо селяни, тази статия ви показва, къде сте нагазили - в много стара цивилизация. Много ви моля, качете се на каруците си, съберете си бухчите, вземете си селските обноски и увисналите *** и се върнете обратно в прашната периферия на страната ни.

12

Жорката

преди 14 години

По-добре ако трябва и до 2050та да чакаме, но да се запази облика и историята на града, отколкото да напостроим за 10 години 1000 архитектурни безумия дето внуците ни да се срамуват и да се ччудят как да ги махат. Така че евалата на археолозите, нека си работят на спокойствие.

11

България

преди 14 години

Да остане така като Св петка в подлеза на ЦУМ разкрито пък колите да минават през паркинга на ЦУМ

10

над 55

преди 14 години

До 1. Пич.Почти съм съгласен с теб.Ама Божидар Димитров ,да ревне в европа,да дават пари,защото,тяхнага история освен ог Рим и Гърция е и от Балканите.А за да ни уважат,трябва да им покажем нашите строежи от 7 и 8 век.

9

Анонимен

преди 14 години

И сега какво правим - това сега няма как да го заровят - ще остане така - а булеварда какво правим ще минава през паркинга на ЦУМ ли !? *** якото

8

Анонимен

преди 14 години

щеше да стане,ама ако не беше в БГ.Тука ще остане мечата.

7

супер

преди 14 години

Трябва така да се направят тези разкопки, че да се виждат руините.Да се осветят с хубаво осветление за вечерно време.Дано да ги направят добре, защото ние имаме история, с която трябва да се гордеем.Ще станем много красива столица със забележителности.Като идват чужденци да има какво да видят, а не само просяци и бездомни кучета.

6

aMorph

преди 14 години

По принцип в цял свят, се прави подробна скица и схема на всичко, което се открива, но после се изрязва и се премества. Обикновено за тези неща винаги има предположения в историческите архиви, затова и повечето неща не са безвъзвратно разрушени. Трябва да се пазят , но ако наистина имат културно значение, в противен случай нека останат на друго място, но да не пречат на строежа на Метрото, което ще спаси София.

5

simper idem

преди 14 години

Дали метрото ще стане 2050 или 2100 година не е от особен проблем предвид че говорим за артефакти на 700 и нагоре години ! След 1 век хората ще казват :тия диваци на времето заради едно загубено метро погубиха безценни съкровища !

4

Турист

преди 14 години

Поради подобна причина в Рим също има само 2 лъча метро ... просто където и да копнат хората,все археология ... ценно култорно-историческо богадство ...

3

angelo

преди 14 години

ti iavno si niakoi puber ili selcho horata v cial sviat si paziat tezi ostanki no ti kakvo razbirash osven da pushish treva i piesh bira