113

ОБЩИНАР

преди 14 години

ПРОБЛЕМА МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ ЕЛЕМЕНТАРНО С ОКОЛО 1 МИЛИОН ЛЕВА -ЗИМАТ СЕ 5-6 БУСА ПРАВИ СЕ ЛАБОРАТОРИЯ ЗА КАСТРАЦИЯ С ПРИУТ ХВАЩАТ СЕ 20 ЧОВЕКА ПЕРСОНАЛ И ЗА ПО МАЛКО ОТ 3 МЕСЕЦА ВЪПРОСА Е РЕШЕН ! ОБАЧЕ В ОБЩИНАТА ТОЛКОВА МНОГО КРАДАТ ЧЕ НЯМА КАК ДА СТАНЕ

112

Анонимен

преди 14 години

На повечето бездомни кучета собственици са били *** (т.нар. роми), за това - няма роми, няма проблем ...

111

КУЧЕфоб

преди 14 години

Трябва да се разреши свободният отстрел на всички помиярии домашни любимци без каишка и намордник.

110

Blake

преди 14 години

Поредната лъжа и измислица - живях на място, където имаше първо 4 кучета, после станаха 3, 2, 1 и накрая ги махнаха. Други НЕ ДОЙДОХА. Също така имам наблюдения, че има райони, където НЯМА бездомни кучета - просто никой не ги толерира и не ги храни. А има и места, където е пълно, просто защото от Екоравновесие ги прибират, и после някой ги "освобождава" и ги връща обратно на улицата.

109

Нина

преди 14 години

Да, знам, кометарът ми беше във връзка с това, че по-долу някой написа, че нямало значение дали кучето е бездомно или има собственик. Все кучето било виновно. Не твърдя, че кучето не е виновно, но ако питбул или ротвайлер нахапе човек, то и собственикът му е виновен, а реално няма санкции за това.

108

боян

преди 14 години

смърт за всички ***!!!така насраните ***, които *** по цял ден за "правата" им, ше вземат най-накрая да си намерят смислена работа

107

varg1

преди 14 години

Стига с тез кучета.Изтрепете и готово.Мене 5-6 пъти ме нападаха и само бързите ми крака ме спасяваха.Без причина нападат.Видят човек носи торба от магазина и атака.Видят кола,каруца и пак нападат.Няма да умирам аз заради едно куче.Ще ги стрелям

106

Анонимен

преди 14 години

Нина , питбулите и ротвайлерите не злобни по природа,напротив но забелязала ли си какви са собствениците на тези кучета? Сама си направи изводите,никой от тях няма да си вземе булонка например!

105

родител

преди 14 години

Ако това не се направи означава, че в България има геноцид в най-противна форма - защита на определн вид животно за сметка на нормалния живот на хората. Явно целта е отново кражба на средства - приюти ... кастрации ... фондации ... В това положение сме много далеч от Европа и всички цивилизовани страни. Какво значеше ГЕРБ предстои да видим на ДЕЛА, а не по приказки. Закона трябва да се промени и да няма никакво връщане на кучета по 'местоживеене' !!

104

Кучето

преди 14 години

Всеки втори в БГ-то "обича" животните. Оказва се, обаче, че за тях трябват разходи и грижи. Като разберат това, пишман кучкарите гонят животното на улицата и така постоянно се поддържат хилядите глутници в София. Столица в страна от ЕС, през 21 век ! СРАМ !!!Да не говорим, че да се гледа голямо животно в апартамент е малоумие, граничещо със садизъм към животното.

103

До #101

преди 14 години

Говори само от свое име... Знаеш ли колко са вкусни?..

102

коко

преди 14 години

Всичко се върти около малоумния закон,според който уличните кучета се връщат след обработка обратно на улицата.Те си пазят териториите и ХАПЯТ.Освен това разнасят ЗАРАЗИ.Какво да се прави,като законите се предлагат и гласуван от такива умни главици като нашите народни представители?

101

фют

преди 14 години

приветствам идеята на #84: кастрация на кучезащитниците, поне на тия, които нарушават правата на другите...

100

Нина

преди 14 години

Кога съм казала, че кучето не е виновно? А пак прочети коментара ми. КАзах само, че в случаите когато кучето е питбул, ротвайлер и тн собственикът е по-виновен. И кучето е виновно и такива кучета трябва да се приспиват, но по последните закони собствениците на такива кучета плащат глоба 100 лв, ако кучето има нахапе някой. Това е подигравка!!!!!!!!1

99

Анонимен

преди 14 години

Който смята, че същността на проблема е в самия него, да отиде да се кастрира заедно с бездомните песове. Щом е осъзнал грешката си - следва да се накаже.

98

родител...

преди 14 години

Защо няма нормално мислене по въпроса ?! Решението е толкова просто ! Не трябва да има кучета по улиците ! Веднага трябва да се съберат всички от улиците и да се събират докато се появяват !! Строг контрол върху собствениците на кучета - данък, маркиране, изпит за 'правооправление' и обучение на собствениците! Със събраните кучета в кучкарниците да се прави това, което пожелаят кучелюбите ... Финансирането да е от фондациите им и от желаещи - ако няма достаъчно пари - значи толкова ги е грижа !

97

Наблюдател

преди 14 години

ОК, всичко е ясно, кучето не е виновно, виновен е човекът, че е ухапан. Хайде стига глупости брътвежи и религиозно преклонение към кучетата й омраза към хората !!!......................................

96

Анонимен

преди 14 години

До БА : Защото кучетата и котките са ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ и не се храним с тях !

95

Kate

преди 14 години

Същността на проблема е в самите нас. Ние си взимаме животно и го изхвъляме на улицата. Ние няма отговорност за любимеца си и за хората. Понеже не може да се превъзпита изпростялото общество у нас , начина е със закони и то не със заплахи от глоби. Тук няма система по която като те глобят да те накарат да платиш.

94

Нина

преди 14 години

Присъедиянвам се към Вас и питам какво стана с отворения миналата година приют? Ако някой е минавал оттам може да види, че не функционира, а реално всеки месец се изливат пари там и се води на книга, че работи.