939

sas

преди 14 години

В ДРУГАТА бюлетина обаче отбележете НЕ името на кандидата,на чиято партия симпатизирате,а името на кандидата с най-големи шансове да спечели мажоритарния вот от партиите,която ви е най-малко противна.Нещо май не ти е ясно. Или си платен манипулатор. Такива противоречия никому не са нужни точно сега.

938

sas

преди 14 години

До 1128Каквото си знае баба това си бае. Човече, искам да разбера смисъла на това, което пишеш. Напиши го кратко и ясно без излишни емоции.

937

до sas

преди 14 години

какво сложно има?там където кандидата на ГЕРБ се бори с кандидат на БСП или ДПС гласуваш за него!Не подкрепяш кандидата на малките партии в мажоритарната бюлетина,акандидата на ГЕРБ,защото иначе глсауваш за ДПС или БСП?Или не знаеш,че тази година се гласува с две бюлетини,от които едната е изцяло мажоритарна,т.е. печели само кандидата с най-много гласове,а всички други губят.Така,че ако например гласуваш за кандидата на Атака или РЗС все едно гласуваш за ДПС или БСП.

936

KIRCAALI

преди 14 години

KIRCAALI = TURKYIE

935

axmet

преди 14 години

YTRE VSI4KI GIAYRI ZA GUBI KATO PRE POSLEDNITE 500 GODINI :))

934

autoplayless

преди 14 години

ДНЕС.БГ, Браво, че сте изключили autoplay на видеото :D

933

sokola

преди 14 години

Който иска България да се превърне в колония на Русия нека да гласува за терористическите партии като атака,рзс,герб а който е разумен разбира се ще гласува за ДПС което е партията на обществения мир!

932

Анонимен

преди 14 години

За първи път на тези парламентарни избори,изборът на депутати се определя чрез смесена система-чрез пропорционалната партийна листа и чрез мажоритарна листа.Защо се направи тази система,а не се мина изцяло към мажоритарен вот е повече от ясно-целта е да се откраднат още гласове в районите,в които преобладава турското малцинство или районите с компактно възрастно население,като това в Северозападна България! Или да го обясня с по-прости думи-едномандатен район Монтана или Кърджали да речем, изпращат по един мажоритерен кандидат,толкова колкото изпраща и едномандатен район Варна или Бургас!!! Дори самата София-град с почти 2 млн.население е разделен на три едномандатни района!Хитро,нали?Ако се повторят резултатите от евроизборите,то ДПС със сигурност печели мажоритарния вот в Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Кърджали и е с много голям шанс да спечели в Смолян, Пазарджик и Бургас.БСП от своя страна със сигурност печели във Видин, Враца, Кюстендил, Ямбол и София-област и е с реални шансове да спечели в Монтана, Плевен, Добрич и Перник.Ето как БСП+ДПС имат възможност да вземат повече от 50 % от мажоритарните депутати,без реално да спечелят тези избори,дори и двете партии взети заедно.Но така или иначе този отвратителен начин за гласуване и приет и не ни остава нищо друго освен да успеем да се организираме и да гласуваме така, че гласа ни да не отиде напразно.Какво имам предвид?Гласува се с две бюлетини-едната е за мажоритарните кандидати,а другата за пропорционалната листа на съответната партия.В листата за пропорционален избор отбележете номера на партията,на която симпатизирате (до тук всичко е нормално).В ДРУГАТА бюлетина обаче отбележете НЕ името на кандидата,на чиято партия симпатизирате,а името на кандидата с най-големи шансове да спечели мажоритарния вот от партиите,която ви е най-малко противна.Да вземем например град Пазарджик- кандидата на ГЕРБ е с най-големи шансове да спечели мажоритарния вот,но своите шансове има и кандидата на ДПС.Дори и да не сте гласували в пропорционалната листа за кандидата на ГЕРБ,в мажоритарната е желателно да го направите,защото в противен случай гласа ви просто ще отиде на вятъра,тъй като гласувате за партия,която няма шанс да вземе мажоритарния вот в Пазарджик.Пазарджик го използвах като илюстрация,но реално това ще се случи във всеки един град,с изключение на Разград, Шумен, Силистра, Търговище, Кърджали, Видин, Враца.Във всички останали градове вашия вот за мажоритарния кандидат е решаващ!!!Помислете добре,преди да гласувате,за да не се чудите после защо партиите,които не понасяте са взели толкова много едномандатни райони,а вие сте гласували без всякакъв разум.Аз също ще избера в пропорционалната листа партията,на която симпатизирам,но в мажоритарната листа ще избера кандидата на друга партия,защото чисто и просто кандидата на моята партия няма шанс да спечели и гласа ми просто би се разпилял,за разлика от гласовете на ДПС!

931

sas

преди 14 години

До 1114 Аз лично нищо не разбрах от наставленията ти, макар че внимателно ги прочетох няколко пъти. Просто дай пример как би гласувал ти и се аргументирай просто и кратко.. Може и да те разбера. На хората им писна от многословие и голословие.

930

feeezy

преди 14 години

Гласувай народе за която партия искаш извън мафиотската тройна коалиция, но *** до урните и гласувай с валидна бюлетина, за да изгониме турската проказа от Европа и монархо-комунистическите клоаки от Родината!

929

Анонимен

преди 14 години

Преди повече от 130 години българите са умирали за да дойде ден в който да могат да изберат кой да ги управлява... българин или турчин...днес тази свобода на избор ни е дадена , и въпреки това над 2 милиона българи не се интересуват от своето право на глас...това е гавра с хората умряли за тази страна!гласувайте поне заради тях!!

928

Илия

преди 14 години

Не туристи , а тези които са ни клали 500 години ! Кога ще видим държава на Кюрдите бе *** с панделкаи , кръвта на изкланите 1, 5 милиона Арменци още не е засъхнала !Да ви е честит новия свински грип спецялно произведен за вас за да измрете по бързо и който ще си го отнесете в Турция мръсни Убийци !

927

Анонимен

преди 14 години

Da bez Ataka. Teq otka4alki nqmat mqsto v politiokata. Samo maloumen 4ovek bi si dal glasa za tqh i tqhnite kosmi4eski vijdaniq LOL

926

Мастърът

преди 14 години

Стига политиканстване, вървете гласувайте. Иначе са само празни приказки.

925

axmet

преди 14 години

giauri ste vi biem pak

924

toi

преди 14 години

abe GERB she gi razbie,,,uspeh utre na mladite hora

923

Анонимен

преди 14 години

LEKA NA VSI4KI I GLASUVAYTE ZA KOGOTO I DA E OSVEN a'TAKA.....QWNO TUKA SI PREPISVAT NEVINNI DE4ICA...

922

Анонимен

преди 14 години

Mogo me kefite!! Abe stiga s taq ATAKA. Ima i drugi partii (razbirase bez DPS i BSP) . Horata imat dostaty4no mozak v glavite si da znaqt za koi da glasuvat!!!

921

siritakis

преди 14 години

Kakvo stana s Jane bre hora????? Nali ste6e da blokira granizata s Turcija , ili utre sled kato glasuva pali i tragva ........

920

;)

преди 14 години

Saddam be6e svalen ot tezi koito go slojiha na tova mqsto, ti may ne6to sledi6 sveta ot mediite, qvno ne umee6 da 4ete6 vestnicite obratno...