40

Patetu

преди 15 години

Аз не съм раждала, но гледам последствията от нормалното раждане- като свличания, хемороиди, нескопосано направени шевове. Това са неприятни неща, които остават за цял живот. Та ако раждам някои ден, ще раждам секцио.

39

преди 15 години

в миналото жените са разждали за пръв път на по 18-19 години, много рядко някоя е прехвърляла 20. Сега повечето от жените разждат за пръв път след 30-те. Според мен за такива е много по-добре оперативно изваждане на плода.

38

родила нормално

преди 15 години

До ном.23: Защо да си плащам??/ Нали затова е Здравната каса. Аз като раждах не платих и потребителска такса даже. Това си е държавна институция. Нека поне в тази ситуация Държавата прави нещо за нас. Аз детски не вземам и защо??? Защото дохода ми минава границата с 10 лв. Добре. Не им искам 35-те лева. Eкипа, който ме изражда виждах за първи път. Акушерката имаше идеално отношение, обясняваше ми всички промени, които настъпват в мен. И все пак. Дори и за консултациите не ми взеха пари. ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ОТ Здравната КАСА. Така ми казваха. Осъзнайте се малко. До колкото имам спомен дали съм платила 1 или 2 изследвания и то на нормални цени от 3-4-5 лв. най-много. И тези хора са учили 10 години. Едва ли са завършили вечерно или за 6 месеца. Обясняваха ми как да се грижа за детето през първите дни. Как да не изпдавам в депресия.Някои лекари са станали твърде алчни. Човешкият живот е безценен. КОлкото хората се страхуват, толкова лекарите стават по-алчни.Аз познавам добре правата си в тази държава и стотинка няма да дам. А ако им дам после с лихвите ще си я върна...

37

преди 15 години

У нас в България липсва нещо съществено и решаващо - именно ПОДГОТОВКАТА НА ЖЕНАТА ЗА НОРМАЛНО РАЖДАНЕ. В България, такава подготовка практически не се рави. Училище за бъдещи родители - техники за дишане , консултация с псохолог, участие на бащата. Ако има такива училища в повечето случаи са отбоиване на номер. Жените се психират и ги е страх, и никой не им помага. И затова се цепят, щото не са отпуснати, а стегнати от страх. И при това положение, прибягват до избираеми секцио - логично е да се разбере жената.

36

жена

преди 15 години

Днешните майки са лигли - щом природата го измислила така , значи няма нищо по хубаво и за майката и за детето.Ако е по медицински причина - ок , но от лигня да не я заболи нещо - просто е пълна глупост,една операция минава много по трудно и бавно от едно естествено раждане.Имам две деца - родени и по двата начина - с второто ( секцио ) се възтанових доста по трудно .А най лошото беше че неможех да се грижа пълноценно за децата си през това време.Така че да живее естественото раждане !!!

35

раждала

преди 15 години

не знам в другите градове как е но при нас в Габрово си плащах за естествено раждане на доктора за да присъства на самото раждане ,въпреки ,че беше дежурен и на работа.....акушерките са отвратително груби и цинични,а дали секцио или естествено раждане мисля ,че майката сама трябва да си прецени,аз лично държах на естественото.......просто за да не ми остане белег...хахахаха предпочетох болката пред суетата

34

Dani

преди 15 години

Може много неща да се случат при естественото раждане, но в повечето случаи се ражда здраво бебе. При секциото може да не се събуди майката от упойката - справка жената от Варна, която е будна кома вече години. Може да падне тухла върху главите ви. Постингът ти е на зомбиран човек, който не мисли, не чете само се страхува от всичко и от всички. Естественото раждане е за предпочитане, но е по-трудоемко за лекарите и изисква предварителна подготовка за родилката. Секциото е част от конвеирното мислене.

33

преди 15 години

А и още нещо пропуснах-казвате колко се учи за лекар-мисля ,че съм учила и знам много повече имам 3 магистърски степени-химия,счетоводство и история,така че 1 лекар да ме стигне по учене няма да му е достатъчен 1 живот,взимайки предвид и 6-те езика,които говоря.Та нямам против да плащам на който си върши работата но на *** наречени български лекари които видяхме какво надробиха в Либия не мисля дадам и стотинка.И тук са причинили много повече смъртни случаи от колкото там,преди да ги изловят но в тази овча държава всеки мълчи.

32

000

преди 15 години

Не трябва ли при консултация с бъдещата майка да се сподели кое раждане е за препоръчване в определения случай. защото има майки. при които задължително трябва раждането да е с цезарово сечение. И защо винаги се говори за пари -на лекарите им се заплаща заплата и не трябва да гледат само кой колко им дава. Ако пациента е доволен от обслужването на мед. екип той без някой да му иска ще се отблагодари по някакъв начин. е... не всеки има възможност да дава хилядарки . но тряба да помисляме и за отсрещната страна как се чувства човека който е с 200 лв заплата и едва свърта двата края - да остават тези семейства без рожби ли ? А доколкото до лекарските грешки те могат да станат и с дадените хилядарки- и не са малко напоследък...Да не би при други професии да не се носи отговорност -напр. какво би се случило -ако се давите и спасителят иска хиледарка от вашите близки за да влезе да ви спасява. ами само това ли са професиите . .ами строители. техници. капитани. и още много.много......

31

жена

преди 15 години

защо във форумите се използва толкова циничен език и обидни квалификации?!Нали може просто да се сподели мнение и се вземе отношение по проблем.Раждала съм с вакум и после близнаци и все по естествения начин.Жената по бързо се възстановява и няма проблеми с кърменето на децата си.Мисля че някои просто ги е страх от ест.раждане и предпочетат безболезненото, но платено.Всеки има право на избор.

30

преди 15 години

Не знам кое мнение да подкрепя, как е по-добре да се ражда - не знам. Но искам да ви обърна внимание на един любопитен факт - че в много страни в Западна Европа има вариант да си раждаш вкъщи с екип. В Англия например, след първо раждане може да избираш.В Холадния, над 50% от ражданията стават удома, а и бременността я следи не гинеколог, а акушерка. Не знам дали това е добре или не. На мен ми се струва малко странно за съвремието ни. Обаче, фактите са че хората в тези страни имат по 2, 3, 4 деца и си раждат, и не се оплакват. Т.е. раждането не е толкова страшно. Естествено нещо е. но си е добре да си с лекарски епик все пак.

29

преди 15 години

Да ти кажа коментара ти е на много ниско интелигентен човек,доста под моето социално и интелектуално равнище.Но все пак ще обясня на теб и неразбралите-не коментирам заплатите и цените на услугите,коментирам това което лекарите в стил КАТ-аджии си просят на черно.И за бебето НЕ е по-добро естественото раждане,защото т омеге да протече повече от 4-5 часа,което сега ще ви преведа какво означава-означава,че може да се задуши,също така може да получи деформации и умствено увреждане в следствие на притискането до все още трвърде мекия и череп.както и може да получи деформация на крайниците,когато някой(лекар)некадърник се опита да го издърпа.Има още много други,който има познания е наясно,сега обяснете ми каде е риска при цезаровото сечение-и само не азвайте като последни неграмотници упойката,защото пъпната връв е отрязана и упойката няма нищо общо с детето

28

yoyo

преди 15 години

май ти е презряла главата, жената може да ражда докато има менструация, аке не си чувал да те светна, е дручко си е да го изцвъкаш на 15 като ***, но въпроса е какво можеш да дадеш на детето и как можеш да го гледаш, освен това до 25 години даже до по-късно не си оформен като личност и не си наясно със себе си - възпитанието на дете не е като да го оставеш пред телевизора да гледа буболечка чка чка и да му тръснеш една купа с ядене. В този смисъл аз много се радвам, че на българина започна д му овира канчето и майките раждат по-късно - това показва, че приемат по-насериозно семиейството и детето!

27

преди 15 години

Жените все реват, че природата ги е наказала да раждат, а мъжете не, ама те сегашните сегашните жени са пласмасови и не раждат, ами само го износват, лигавщина до небето. Нашите майки едно време някой питал ли ги е ?! И освен това има друга тенденция лиглите да искат момичета да се раждат, защото да ги превърнат същите като тях и да се спукват от лигавщина по магазини, дискотеки и така нат. абе *** народ

26

hehe

преди 15 години

Ами 27-ми много е просто по принцип Българките (не всички разбира се ) са *** :) И от там идва желанието им да раждат секцио Защото , ако родят по нормалния и естествен начин ще им цъфнат медузите и понеже не са много интелигентни (Не всички разбира се :) ) Си мислят че щом е цъфнала медузата вече не стават за нищо Говоря сериозно с тъпите ми приятелки сме говорили много по тази тема и най накрая изплюват камъчето Накратко простотия пък сега и модерно било пфуууу селска история , но всеки е свободен да прави , каквото си иска , стига да не пречи на другите Поздрави и успешен ден

25

д-р Фостър

преди 15 години

Да не ви се налага да попадате на лекар на никои не го пожелавам ала не пита идва един ден и се срещата тогава той най нагло и безочливо си иска своето ! Да ме извиняват свестните ама са много малко застрашен вид.

24

dr.dre8790

преди 15 години

Ч какво като се раждат с цезарово сечение?Аз не мога да разбера каква е тая тревога заради това че се раждат деца с цезарово сечение?Нали се раждат здрави и читави?Кво повече искат не мога да ги разбера.Ай стига вече с тия тревоги.Пийте си хапчетата и край на тревогите.Аааааааа!!!

23

преди 15 години

Проблема не е в 100 лв а в 100 те хиляди- защото ако днес имаш 1000 лв за "лекар"-утре може да ти трябват 100 хил.за лечение и тогава ще виеш от болка - и няма да има кой да ти помогне защото нали ще трябва да си платиш но не със сто лв илис мерси

22

сема

преди 15 години

не забравяй,че "баси тъпачките" сме тези,които си плащаме щем не щем когато раждаме.значи хляба на докторите сме ние "баси тъпачките".баси мисленето и приоритетите.сбогом.

21

преди 15 години

smo det tia doktori ne sa platili za ubo4nieto si ne da zemat te trq da davat ot takiva kato tebe aman ima si prava i zadaljeniq koito ne se opredelqt ot doktora ili pacienta za tova nqma nikakva upraviq zashtoto ima mnogo xora kato teb koito mislqt po to0q na4in