163

БЪЛГАРИН

преди 15 години

Българи, на 19 февруари 1873 година беше обесен от турския поробител, Апостолът на Българската свобода, Васил Иванов Кунчев-наречен Левски. И сега, 136 години след тази трагична за нас дата, България не е чиста и свята република, каквато искаше да бъде той, защото не се вслушахме в думите му, че само народ освободил сам себе си от робство, заслужава уважение. Не се поучихме от действията му и чакаме някой друг да мисли и действа вместо нас. Не престанахме да се страхуваме и не се обединихме около неговите национални идеи, за да живеем по-добре и по-достойно. Позволихме чужденци да ползват неговата тактика и стратегия за да изградят организация, в собствената ни родина, насочена срещу всичко българско и гавреща се с националните ни светини, ограбващи ни ежедневно вече 19 години. Нашия народ , който никога не е притежавал роби, но сам е бил под турско робство 500 години, роди Син, за който много други народи ни завиждат, защото им показа какво значи Български дух и решимост и с който ние, като Българи се гордеем а те трябва да се съобразяват.Време е да покажем какво е Български дух. Време е да покажем, че и ние носим частица от духът на Левски, Апостола жертвал съзнателно сам себе си в името на това ние да живеем , като свободни и горди хора, определящи сами начина си на живот и съдбата си, а не като роби на една варварска империя, върнала югоизточна Европа столетия назад в развитието и, извършвайки съзнателно прочистване и геноцид над цял един народ, Българския. Леонард Сапунджиев

162

kalin

преди 15 години

От,кога приехте бога в себе си и станахте човеци бе?От кога сатанисти такива.Сверннословите яко и клетвите ви са жалки излеяния.Нищо няма във вас,просто нищо не и е останало.Срам и позор сте ама,както казах а избягвам да наричам хората прости.Много сте прости сте.И до никаде ,няма да я докарахте ..от десетилетия се опитвате и не мърдате.Приказката на дядо Славейков НЕ СТАДО А *** обрисува и определя най точно вас.

161

Елена

преди 15 години

Няма безгрешни хора и Левски не е такъв, но той е Апостол и Светец за всички българи и това не трябва да се поставя под въпос. Никой не може да държи сметка на народа какво да мисли и чувства (визирам Калин)! На ден като днешния всички трябва да си направим равносметка и да сведем глави за поклон пред един от най-великите и заслужили българи!

160

Tina

преди 15 години

Ти за какъв се помисли?! За по-велик от останалите българи?!Обвиняваш всички, че са проводници на дебилските идеи на комунистите. А ти проводник на чии идеи си, дребна душица?! Може би на турските - да очистят името си от безчинствата срещу българите през робството, от арменския геноцид, от кюрдския геноцид...?!Ти си същия българин, като тези които са съдили Левски! Наистина ли толкова наивно вярваш, че османците са се застъпили за него?! Все пак това са били /тогава/ границите на Османската империя. Ако те са искали да бъде помилван някой в собствените им граници, просто са щяли да го направят, без да се съобразяват с "***"! Но щом са разбрали, че са хванали Левски, са побързали да го обесят, защото са били наясно с революционната му дейност и че ако го оставят жив организацията на въстанието е щяла да бъде перфектна и може би щеше да успее! Чувствали са заплахата и са я премахнали!Как се примиряваш със собствената си личност, не знам!

159

Елена

преди 15 години

Няма безгрешни хора и Левски не е такъв, но той е Апостол и Светец за всички българи и това не трябва да се поставя под въпос. Никой не може да държи сметка на народа какво да мисли и чувства (визирам Калин)! На ден като днешния всички трябва да си направим равносметка и да сведем глави за поклон пред един от най-великите и заслужили българи!

158

kalin

преди 15 години

Това е интернет форум.Не се старая да се изразявам правилно и правопистно именно,поради тази причина.На белят лист си пиша страхотно.Това е в друга форма.И да избягвам да се наричам и да употребявам думите българин и ***.И ме е срам наистина.Да казвал съм,и не се отмятам от това,че преди всичко съм европеец ,считам се за такъв и искам да живея,като такъв.Дайте шанса на тази страна да взеле в час и в релси.До никаде не я докарахте.Много сте прости сте!

157

anonimen

преди 15 години

Жалко подобие на *** си ти 147! Не си и помисляй да съдиш и да плюеш любовта ни към Апостола, не вливай отрова в изтерзаните ни души, изчадие на Ада ! Жалък и нещастен шут си ти, който правиш несръчни и неграмотни опити за каламбури с изконното българско слово и без проблеми се гавриш с него ! Дано Бог ти плати за всички гадости, които е избълвала нечистата ти уста ! Прости му,Господи, и той не е виновен - просто не е българин !!!

156

преди 15 години

ТОВА СТЕ ВИЕ ДОЛНИ ***.ЛЕВСКИ СИ ДАДЕ ЖИВОТА ЗА НАС,А ВИЕ ГО ПЛЮЕТЕ.ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ СЪДБАТА.***.

155

преди 15 години

Следя вашите "писания"редовно.Имам чувството ,че вие не желаете да се наречете БЪЛГАРИН.Ако ,искате се наречете англичанин,французин....или стар европеец или от племето на ШАКА ЗУЛУ ,но не се гаврете с паметта на АПОСТОЛА.

154

139

преди 15 години

калчо, може би се опитваш да кажеш нещо, но така фъфлиш и плюеш, че не се разбира, нищожество

153

kalin

преди 15 години

Това,го каза и Николай Хайтов!И само сатанист и комунист разлика няма,може да твърди да създава и придава ореоли на на личности,пък били и Левски.Факт е ,че влязал в чужд дом без да е канен ,най вероятно с престъпни намерения.Хванали са го и той е убил дете т.е човек.Съден е и са глупости,че турци са го съдили.Съдебният състав е бил от българи и османлии ..дали са били турци ,черкези татари ..или някви си други там ,как са се определяли незная.Нои е факт ,че и Османлии са гласували против смъртната му присъда.Това са факти.Митове и Легенди стига вече,не ви ли писва да втълпявате дебилство си на хората.Опростачвате яко нацията и проблемите са видни.

152

kalin

преди 15 години

Като нормален богоязлив човек ,не мога да приема сравнения на човек пък бил и В.Левски със Светец ,Апостол пък бил той и на Свободата ..вище нормалните общества.Италиянци да смятат Гарибалди за Светец?Наполеон за хрисим и мирски човек?До такава степен сте опростачени и обладани от примитивизъм,че е сеете само отврат около себе си.Жалки гротески сте.

151

europe

преди 15 години

за това че каза истината а истината винаги боли да В.Левски е осъден на смърт за убийството на 13 годишно момче а не за революционна дейност

150

Румяна

преди 15 години

Ненормално си ти, Калине!

149

jiko

преди 15 години

ot chetene si se obarkal moeto momche, a stranata strada ot "smart asses" kato tebe

148

jiko

преди 15 години

"Мноого ПОКЛОНИ...За какво..." - ako do sega ne si razbrala Купринкeee i gospod ne moje ti obiasni :)

147

kalin

преди 15 години

Е то,какво страда тази страна.От наукообрази същества от *** опитваши се да се докарат,като нещо.Необрисуми сте и се лъжете,че сте патриоти националисти и подобни.Гаврата с Левски я правите вие.Не е Светец ,нито и Апостол на Свободата и сравненията ви са бутаформи и примитивни,каквато вие и същноста.Недосени и *** сте явно.Апостол на Свобода може да се нарекът И Вазов ,и Захари Стоянов и Раковски и Ботев и да изреждам ли.Сравненията и препратките ,към Левски отностно святост и прочие са си гавра със самият него.Вие по отделно сте просто индивиди,като се вземете,като общо сте една лумпенизирана маса от ***.И стига сте предавали и вменявали на тези хора разни идеологии и подобни.Човекомразни и безбожници такива,от десетилетия натрапвате неестествени неща и изграждате едни образи ,който просто не отговарят нито фактология и хронология ,нито въздействат възприемливо на хората.Не сте по различни от *** и тези,икони на българина ги принизявате по долен и скверен начин.*** прости и опростачени по точно са ви главите и не може да го разберете.

146

Ivaylo

преди 15 години

ЛевскиМанастирът тесен за мойта душа е.Кога човек дойде тук да се покае,трябва да забрави греховния мир,да бяга съблазни и да търси мир.Мойта съвест инак днеска ми говори.Това расо черно, що нося отгоре,не ме помирява с тия небесаи когато в храма дигна си гласахимн да пея богу, да получа раят,мисля, че той слуша тия, що ридаятв тоя дол плачевни, живот нестърпим.И мойта молитва се губи кат дим,и господ сърдит си затуля ухотона светата песен и херувикото. Мисля, че вратата на небесний райна къде изглеждат никой ги не знай,че не таз килия извожда нататък,че из света шумен пътят е по-кратък,че сълзите чисти, че вдовишкий плач,че потът почтенний на простий орач,че благата дума, че правото дело,че светата правда, изказана смело,че ръката братска, без гордост, без викподадена скришно на някой клетник,са много по-мили на господа вишниот всичките химни и тропари лишни. Мисля, че човекът, тук на тоя святима един ближен, има един брат,от кои се с клетва монахът отказа,че цел по-висока Бог ни тук показа,че не с това расо и не с таз брадамога да отмахна някоя бедаот оня, що страда; мисля, че канонътмъчно ще направи да замлъкне стонът;че ближний ми има нужда не в молитва,а в съвет и помощ, когато залитва;мисля ази още, че овчарят същс овцете живее, на пек и на дъжд,и че мойте братя търпят иго страшно,а аз нямям нищо, и че туй е гряшно,и че ще е харно да оставя вечтаз ограда тиха, от света далеч,и да кажа тайно две-три думи новина онез, що влачат тежките окови.Рече и излезе. Девет годин той скита се бездомен, без сън, без покой,под вънкашност чужда и под име новои с сърце порасло и за кръст готово,и носи съзнанье, крепост, светлинана робите слепи в робската страна.Думите му бяха и прости и кратки,пълни с упованье и надежди сладки.Говореше често за бунт, за борба,кат за една ближна обща веселба,часът на която беше неизвестен;изпитваше кой е сърцат, сиреч честен,участник да стане във подвига свят;всяк един слушател беше му и брат.В бъдещето тъмно той гледаше ясно.Той любеше свойто отечество красно.Той беше скиталец и кат дете прости като отшелник живееше в пост.Горите, полята познати му бяха;всичките пътеки кракът му видяха,пустинята знайше неговия глас,хижата го знайше и на всеки часвратата й за него отворена беше.Той се не боеше, под небето спеше,ходеше замислен, сам-си без другар.Тая заран млад е, довечера стар,одеве търговец, сега просяк дрипав,кога беше нужно - хром, и сляп, и клипав;днес в селото глухо, утре в някой градговореше тайно за ближний преврат,за бунт, за свобода, за смъртта, за гробът,и че време веч е да въстане робът;че щастлив е оня, който дигне пръвнародното знаме и пролее кръв,и че трябва твърдост, кураж, постоян

145

Tina

преди 15 години

Калине, от много съскане ще се самоотровиш!Както се казваше в един хубав български сериал: "На такива като тебе мястото им е в зоопарка - при змиите"!Още веднъж Поклон пред Апостола и Светеца!

144

преди 15 години

:) :) :) много хора си зарадвал/а с това