69

Пейзанов

преди 15 години

"Селянин" не е географско понятие, а манталитет! Неандерталският манталитет, който заля София през последните 5-6 години, не е паднал от небето. Дойде си директно от България. Значи това е човешкия материал у нас. По безкрайните сметища навсякъде в БГ-то и по миризмата в тоалетните им ще ги познаете!

68

Ivan

преди 15 години

даже не си правя труда да ви чета коментарите, ясно ми е, че всички са насочени срещу т.нар. "селяни" или "провинциалисти"...ваша си работа...само ще кажа че 6 години съм живял тук и повече не искам...само последните 10 дена ми нарязаха един път гумите, един път ми разбиха стъклото и ми откраднаха нещата от колата, няколко пъти ме засече маршрутка и бях на косъм от катастрофа...е извинявайте но в ние в "провинцията" отдавна не крадем касетофони от колите..а и по-интелигентните от ваз знаят какво е казал Хемингуей навремето за 40-те километра и морето.....хайде и със здраве...

67

преди 15 години

PROSTOTIATA HODI PO HORATA I NIAMA POCHIVEN DEN

66

andji

преди 15 години

Не разбрахте ли че софиянци или не няма значение. Проблема нито е в софиянците, нито в хората които са принудени да идват в София за да работят. Проблема е в държавата, която превърна София и България в синоними и принуждава хиляди хора да напускат родните си места, защото там няма работа!!!PS: Родена съм в София, но определено не се считам за нещо повече от кой да е друг човек!

65

преди 15 години

това не е простотия, а МИЗЕРИЯ !

64

преди 15 години

Абе, Спиро, защо приемаш априори, че ладичката е на някой "див" селянин. Може и да е някой кореняк дървен шоп, пардон, софиянец.

63

Бойко Борисов

преди 15 години

...веднъж да има за какво- браво за материала.

62

До Спиро 56

преди 15 години

Спиро, Спиро, Спиро...Не се излагай Спиро...Има хора психолози, те ще ти помогнат...Агресията ще те довърши.... По-спокойно, моля те....

61

преди 15 години

Значи всички които не са от София са ***? Така ли да те разбират всички? Вие, софиянци, да не сте случайно някоя селектирана раса, а? Много взехте да летите нещо... Добре че ви идват тези "***", защото 35% от вас живеят от наемите на *** и се оплакват че те им съсипвали града, а не се сещат да си декларират наемите и да платят смешните си данъци... ВИЕ САМИ СИ ПРАВИТЕ ГРАДА ***!!!

60

haha

преди 15 години

задминали сме Костурица :)))))Абсурдистан - филм на ужасите /или пародия?

59

преди 15 години

искаш да кажеш,че тази бракма за теб е по-ценна от човек(бил той селянин).не,не,не.ти не си софиянец.не,не,не.ти не си човек.ти си човекоподобен.

58

преди 15 години

.. Освен всичко,казано дотук, според мен трябва да се върне софийското жителство, с давност 30 години. Който се е нанесъл в този град с ордте си роднини и полския/планинския си манталитет, нищо добро не е донесъл. София вече не е град за живеене, а за преживяване на дните някак си. От дом се е превърнала в гигантска туристическа спалня, която почти никой от "софиянци" не чувства като дом, понеже "софиянци" всъщност са припълзяли тук в последните години, и рушат и мръсят, без да се съобразяват, че този град има собствена култура, която трябва да се уважава.

57

simi

преди 15 години

naistina ne e samo tova, pokazanoto ot ! na edna druga ulitsa tsentara se razkopava pred stroej, okolo desetina pati. kazvame, che nyakoy si tarsi diplomata - ne, tarsi si akala/ chipa!/. vsichki sme vinovni, che dopuasnahme prostaka da vladee situatsiata!

56

Spiro

преди 15 години

И това ли е най-големият проблем на София ? Ами ордите от диви, мръсни и необразовани селяни ? Ами нечленоразделният им начин на общуване, който сме принудени да търпим ? Ами грозните им и разкривени физиономии ? Мен вече ми е неприятно да се разходя в парка или да се возя в градския транспорт. Какви са тези ***, които напълниха София ? Това го нямаше преди 20-тина години. Всички софиянци знаем каква беше София, и в какво се е превърнала в момента. За мен това е огромен проблем. Тези хора не могат и трябва да живеят в София. Те не са присъщи за този град ... ако искате така да го кажа. Нямат нито културата, нито манталитета да бъдат софиянци. Иначе някаква си ладичка, която била изгнила на улицата, извинявайте ама не притеснява чак път толкова.

55

софия-град държава?

преди 15 години

Поредното творение на иначе милеещите журналисти за една по добра БЪЛГАРИЯ, опа София!Нека общината , нека министерството се самосезира и да направи живота на балгарите, опа прощавайте софиянци по- лек и добър!И да попитам този , който го е писал това иначе чистокръвен Софиянец от Мездра или Видин, това ли е проблема на държавата - жигулито !!! или обслужваш отново някоя политическа партия!!

54

UGIN

преди 15 години

Чак гадно да ти стане...

53

GB

преди 15 години

Роден съм и съм израсъл в жентъра на София. Не, че това е нещо кой знае какво, но си спомням родното място от периода на 50-те и началото на 60-те години на миналия век! Тази чистота, която беше тогава, сега може да се види само в малките градчета на Западна Европа и централна Англия! Играехме на футбол на улицата точно до мястото, където сега е централата на СДС и за цял следобед спирахме веднъж, дваж за да мине някоя кола! Зимно време карахме кънки по Раковска и гонехме старите тромави тролейбуси за да се хванем за броните им и така се влачим на бъксир, както сега на водни ски!Тогава всяка нощ улиците се миеха с маркучи, които бяха навити на едни "макари" на колела. Миячите ги влачеха от хидрант, на хидрант и миеха с питейна вода! Хидрантите мисля още си стоят!Пиша и аз тези редове, както Паисий "История Славяноболгарска" за да се знае от бъдните поколения, че и9 ние сме имали чистота и градски навици, та жяла Европа да ни завижда! Пиехме от водопровода само Витошка вода, качествата на която бяха много по-високи от днешната бутилирана "минерална" вода и само Виенчани се опитваха да следват нашия пример!Но комунизЪмът си каза своето! Докара насила "разни люде" без да прави много много сметки това място има ли капацитет за такова население! Има ли достатъчно вода! Има ли изградена необходимата инфра структура и т.н. и т.н! Никой не се замисли дали докараните имат навици и умеят да живеят в новите за тях градски условия! И не само това, но и ги тури те да управляват съдбините и на държавата, и на София! Резултатът се вижда в кристализиран вид на снимките към тази статия! Сега ни трябва ново управление и нов град, но за това трябват и много пари, и много време!Та четете История Славяноболгарская за да не губим повече време и пари напразно и да откриваме отново и отново топлата вода, без дори да прочетем старите тефтери на дядовците си и с учудване узнаем, че те вече са я били открили!

52

войводата

преди 15 години

Това ,което е факт го имаше и при преди 1990 но не му се даваше гласност какво от това ,че сега журналистите си пълнят времето с тъпота ...в такава реалност живеем ....глупост лъжа измама и безхаберие Ако закона беше написан от нормални депутати щеше да се съблЮдава и от тях а те не знаят какво са приели защото не са присаствали само картите им са гласували и един разсилен депутат, ги е манипулирал както някой му е казал НЯКОЙ СИ!!РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА!!ЖИВЕЕМ ЛОШО ЗАЩО ЛИ !!!!Б Е З Х А Б Е Р И Е Т О Н А Е Д И Н Н А Р О Д Е СТРАШНО!!БОЙКОТИРАЙТЕ ВСИЧКИ ИЗБОРИ!!

51

войводата

преди 15 години

Това ,което е факт го имаше и при преди 1990 но не му се даваше гласност какво от това ,че сега журналистите си пълнят времето с тъпота ...в такава реалност живеем ....глупост лъжа измама и безхаберие Ако закона беше написан от нормални депутати щеше да се съблйдава и от тях а те не знаят какво са приели защото не са присаствали само картите им са гласували и един разсилен депутат ги е манипулирал както някой му е казалРИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА!!ЖИВЕЕМ ЛОШО ЗАЩО ЛИ !!!!Б Е З Х А Б Е Р И Е Т О Н А Е Д И Н Н А Р О Д Е СТРАШНО!!БОЙКОТИРАЯТЕ ВСИЧКИ ИЗБОРИ!!

50

преди 15 години

kolko prochustvena estetichna statijka, ah!