59

Анонимен

преди 3 месеца

Мутрофанова призова новият Патриарх да не признава УПЦ!!!Очаквам реакцията на Патриарх Данаиил. Защото съм абсолютно сигурен, че ако български политици призоваваха за признаване на УПЦ, Патриархът ще ги скастри остро.

58

Анонимен

преди 3 месеца

Неофит беше избран с 90 гласа срещу 47 за ловчанлийския Гавраил . Днес юдани медведев беше избран с 69 срещу 66. Това ако не е разцепление на църквата здраве му кажете. Не случайно в центъра на прожекторите беше онзи Деонисий - протестъра, на всеки митинг мерудия беше.

57

безаналогова копейка

преди 3 месеца

Нормална реакция, никой не иска при копейки и агенти на Путин да седи

56

44

преди 3 месеца

Кой е дал право на бтв да назовава Симеон Сакскобургготски като цар Симеон Втори???Прокуратурата веднага да ги привлече към отговорност за нарушаване на Републиканската Конституция! Че домъкна и кокалите на дядо си тук!Германски агенти ,които донесоха само беди на българския народ и нямат никаква кръвна родствена връзка с нас!Стига с това робско поклонничедсво!Да живее Република България!

55

Анонимен

преди 3 месеца

И какъв е проблемът? Като не е съгласен с избора, да напуска. Само приказки за смирение, пък, като нещо не им изннася, веднага на революционери се правят. Данаил е избраният и толкова, няма как на всеки неговия любимец да сложат на тоя пост.

54

Анонимен

преди 3 месеца

Вартоломей е най-големия еретик който претендира да е православен. Точно до него се нарежда един друг агент, да не ме обвиниту в пристрастия.

53

Гландрагор

преди 3 месеца

Духовната и светската власт взаимно се допълват.Всяка власт е от Бога и на Бог принадлежи всичко под небето.Хорското мнение няма значение,защото мнозина са онези които се възгордяват,не възприемат и избират да се противопоставят,когато нещо не съвпада с техните лични интереси и амбиции.А вярващите вярват и се молят земята да се управлява по същия начин,по който се управлява и небето - чрез Божието напътствие и възцаряване.

52

Дедо Никанорий

преди 3 месеца

Аз излазям! Тук се пръскат революционни идеи против негово величество Байдън!

51

БКП ЗАБРАНИ ЦЪРКВАТА

преди 3 месеца

ДЕЦАТА НА БКП - ФУНКЦИОНЕРИ И ЧЛЕНОВЕ ДНЕС НЯМА ПРАВО ДА КОМЕНТИРАТ БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА..... Я СИ ВИЖТЕ РОДОСЛОВИЕТО И ТОГАВА КОМЕНТИРАЙТЕ ТАЗИ ТЕМА....

50

Koko

преди 3 месеца

Търговско дружество Българска православна църква БОД. Забележка : БОД означава Търговско дружество без отговорност.

49

Анонимен

преди 3 месеца

Аз пък съм минал към папата още преди 20 години като прочетох Честъртън.Убедих се , че там е светия дух.И лично съм го усещал на меси.Тези , които искат да чувстват Христос са за Католическата.Който иска обредност и показност, между капките и е атеист малко да си ходи в Православната.За всеки си има черква.За много луди пък има десетки протестантски деноминации.

48

Лагрестин

преди 3 месеца

Недостойно е за един архимандрит да не зачита избора на мнозинството от духовниците,както и да дава публично израз на недоволството си.Във всяка институция следва да има ред и взаимно уважение.Личното мнение и амбиции не са от значение.А това да се откажеш от църквата е като да се откажеш от мисията възложена ти от Бога да напътстваш вярващите и да служиш.Дано архимандритът прозре грешката си и да се покае.

47

Анонимен

преди 3 месеца

Калин Янакиев и Горан Благоев също са комунистически чеда.Така че те си постигнаха с идиотизма си пак своето.

46

Даниил Медведев

преди 3 месеца

Достойна позиция на достоен човек. Този смръщен поп ни върна в времето на Максим. Че май ще е и по мракобесен. И защо цял ден дават за него? Защо всички политици са там, защо има гвардейци и му отдават почит? В България няма ли разделение на църква от държава, както е в повечето нормални стесни от след средновековието?

45

Анонимен

преди 3 месеца

Колко благост имаше в Неофит.Пазеше мира.Даниил го взриви още с идването си.Но БПЦ десетилетия подготвяше този взрив.Няма вече единна БПЦ.Край.

44

АзъКанъАзъ7112136860

преди 3 месеца

Така Шимон Сакса си изплати дълговете на Фердо Б..ъ..л..г..а..Р..о.убиецът,които имаше към руснаците. Луд купон! Ей сега всички ще разберете,че не лъжа ,твърдейки,че Шимон Сакса управлява България и води "хорото" за геноцид срещу Българите. Я Сърбия и Москва ликуват! Аз съм си решил конфликта с църквата.Атвист съм и са о искам да осъдят тия ороклени попове,че не искат да ме отлъчат. Долу църквата! Да живее Майка България!

43

до странджатъ

преди 3 месеца

"""""ДАВАШ ЛИ БАЛКАНДЖИ НИКАНОР, ХУБАВА БЪЛГАРИЯ НА РУСКА ВЯРА?"""""" -------- Абе, Странджъ, да тъ питам, ве: В Русията ква вяра изповядват??? А, в България??? Странджа, абе ти да не си "джедай"???

42

Шиши

преди 3 месеца

Който не е съгласен, да си ходи. Украйна не ни интересува, интересува ни България.

41

Благоевград

преди 3 месеца

Искаме Неврокопската епархия да премине към Македонската Православна Църква със седалище в Охрид и в Неврокопската епархия да се избере Македонец Владика.

40

Анонимен

преди 3 месеца

КГБ настъпва по всички фронтове.. Президент ,в службите, сега и патриарх.Повечето от партиите в парламента са отявлени русофили,а голяма част от останалите -скрити русофили.. Робски народ, който 45години имаше за национален празник, денят в който загуби независимостта си.Сегашният и той е свързан с двойните ни освободители (поробители)..