117

Анонимен

преди 1 месец

Копейките и тук налазиха... Само ще им кажа, че в руските театри се представят главно западни постановки т.е. от западни драматурзи.

116

от Стария Несебър

преди 1 месец

В момента президента открива официално Сезон 2024' . Ще има хвалби, обещания за светло бъдеще, а накрая банкет с ядене и пиене на корем. Това представление е платено от нашите данъци. На присъстващите честито !

115

Анонимен

преди 1 месец

Харесва ми как руските драскачи, понеже не знаят друг метод, за да "издигнат" руската културна сцена от която нямат абсолютно никаква представа се чувстват длъжни да принизяват българската такава. А реално нямат никаква представа за какво говорят.

114

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 113 Избягвам да ги гледам, щото сричат много, те не правят разлика между кино и театър, сигурно сами си ръкопляскат, не знам кой ги е учил... :)))

113

Анонимен

преди 1 месец

Вчера един приятел се върна от постановка на Големанов, и вика това е таетър на световно ниво, не като посредствените Болшой и Мариински в Русия.

112

Анонимен

преди 1 месец

В България Големанов е на световно ниво, но русофилите са на ниско ниво и не могат да го разберат това нещо. Българиския евроатлантически театър и българската евроатлантическа култура е ценена по целия свят.

111

Анонимен

преди 1 месец

до 109 За сметка на нашите пишман кинаджии направили филмите за Левски и Ботев, г-н Устата направи миналата седмица страхотна песен " Джакпота или Ботев" и да ги засрами тия некадърници поне малко.

110

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 110 "Нито кино имаме сега, нито театър..." Кой беше последния нов театър, на който си бил и последния нов български филм, който си гледал?

109

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 102 Моите съболезнования, че българската културна сцена не ти е "на нивото". За твое съжаление коментарите ти показват, че тази, която се скъсвал да пропагандираш, ти НИКОГА не си я посещавал на живо, което означава, че и останалите ти "мнения" са чиста нула.

108

Анонимен

преди 1 месец

Вчера един приятел се върна от Русия, вика това Болшой празен стои, никой не купува билети за Болшой.

107

Анонимен

преди 1 месец

Нито кино имаме сега, нито театър... само едни хора, които се мислят за актьори или артисти, дето само в драми участват, щото нема пари за екшъни и се мислят за много велики :)))

106

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 97Все пак да се радваме че Нетфликс не решиха да направят филми за Левски и Ботев че тогава и двамата щяха да са роми или афроамериканци.Според мен филмите които са направени за Левски и Ботев не са точно кино филми въпреки че са били излъчвани по кината - по скоро са някакви тв филми.

105

Анонимен

преди 1 месец

Аз веднъж бях на нещо! Не си спомням какво, ама беше много културно!

104

Българин

преди 1 месец

Вчера даваха Големанов в местния провинциален театър, и билетите се разрпродадоха за 2 часа, народа ходи на театър при демокрацията, окултури се в ЕС и НАТО и купува яко билети за Големанов.

103

от Стария Несебър

преди 1 месец

Гледам какво става на улицата ден и нощ на видеокамери със звук. Положението наистина е някак си отчайващо.

102

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 100 Току що отворих сайта на Балшой театър, първата постановка на която попаднах Дон Кихот, има ДОВОЛНО билети. Верно сте Балшой театър, макар и с ниско качество.

101

Анонимен

преди 1 месец

фактът, че статията е коментирана показва, че ни интересува и не може да бъде иначе, още през Възраждането в българските читалища са чели книги и са организирали самодейни театрални спектакли - "Многострадална Геновева", "Иванко, убиецът на Асеня".

100

Анонимен

преди 1 месец

Не във всички градове има кина.

99

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 96 А в България и за обикновена пиеса като - в опростачената България има само обикновени посредствени пиеси. Театър, опера и балет има в Русия.

98

Анонимен

преди 1 месец

до 94 При бай Тошо съм ходил десетина пъти на кино. Киносалоните се пукаха по шефовете и нормално...нямаше почти никъде видео и видео касети, нямаше интернет. Говоря за 1985-та някъде и нататък. Първия филм на кино обаче си го спомням много добре "Шофьорът" от 1978-*** година. На кино на голям екран да гледаш без ефекти майсторско шофиране. Публиката ахваше при каскадите на Браян О'нийл в ролята на шофьорът. Сега с 20 човека каква атмосфера и емоция ти придават зрителите? Това е като на стадиона.