112

Анонимен

преди 4 месеца

Подават оставки и заминаварт в чужбина или часни. Чистачки нема и може да станат и чистачки на запат като им харесва заплата. Ще къпата и старчоци в Италия.Заплати са по-високи.

111

Анонимен

преди 4 месеца

Ама не може да има съдебна реформа, заради Пеевски, че може да пострада. А без съдебна реформа няма пари по ПВУ. Отиваме към фалит. Трябва да се реже от някъде.

110

Анонимен

преди 4 месеца

Га беше Денко на влас и ручаха кифтетат си мълчаха че Денку им е приятел.

109

Анонимен

преди 4 месеца

Държавата ще фалира и требва да се съкратат. Като искат на часно и надник колко искарат на гражданскж Може да станат милионере а не на държавни пенсии.

108

Истината

преди 4 месеца

Браво! Подкрепям изцяло!

107

Анонимен

преди 4 месеца

Tо не може и висшист със знания за чистачка, ама родното образование го постига и то в мащаб.

106

Анонимен

преди 4 месеца

Благодаря на хората в университета, че са се запазили хора при условията си на работа!

105

програмиста

преди 4 месеца

Не знам дали го осъзнавате, но образованието, знанието и науката нямат никаква стойност вече. Особено откакто има AI. Масово хората се заменят в момента.Аз съм програмист от 35 години и виждам колко безсмислено става ученето на каквото и да е. 95% от кода може да се генерира от AI.Най-*** професии са най-добре платени и търсени и така ще е от тук нататък - строители, плочкаджий, багеристи, ремонт на покриви, фризьори т.е. всичко в което няма много учене... Това е бъдещето-вярвайте ми

104

Анонимен

преди 4 месеца

Пазарът на труда е свободен. Търсенето на чистачи е голямо, защото всички станаха професори и искат да са професори. Професорският труд се обезценява по пазарния механизъм и следва да се намали цената му, за да искат по-малко да бъдат професори и повече да бъдат чистачи.

103

До Анализатор

преди 4 месеца

Работещите в министерствата се грижат основно за себе си!

102

Анонимен

преди 4 месеца

Бунт на професорите. По времето на соца професор беше нещо много високо в науката, марка за наука и култура, а и не бяха много. По време на демокрасията се нароиха един куп ВУЗ - ве с пет купа професори на хранилката.Студенти се приемат на тонаж без и с формални конкурси за да има държавни субсидии.

101

селянин

преди 4 месеца

хора таквая е дръжавата навремето кат инженер щех да умрем от глад заплата 200лв ойдех у чужбинско същата работа почнах на 2500$ след 3-4 години стаж свруших на над 4000 прибрах се на село пенсия купих си офце и прасенца и ся по цел ден пием

100

Професор

преди 4 месеца

Днешните професори не са като професорите от едно време. След изменението в Закона за развитие на академичния състав от 2010 и впоследствие от 2018, много се улесни придобиването на професорска длъжност за определени специалности.

99

пенсионер-ветеран

преди 4 месеца

такива са си за Белене, да оди да гледа и дои Овце - да прави кисело млеко и сирене, а не само да Вика - Дай и то от Данъците и парите на Трудовите Хора!

98

Анонимен

преди 4 месеца

Професорът повече ли яде? Повечето професори са ментета-плагиати, копирали от интернет чужди трудове и преводи. Професори много, много менте университети. Трябва реформа в менте университетите и съкращаване на броя професори "игнатовчета". Спестените пари да се раздадат на малкото честни и свестни.

97

Чистач

преди 4 месеца

И що да не може?

96

Муахаха

преди 4 месеца

и тая е Професор по Икономика - Боже, докато такива са Професори по Икономика, не се чудете - те още не са Научили какво значи Търсене и Предлагане - сигурно са улили в Москва по времето на СССР! може да си най-великият Професор но нямаш ли Продукт или Услуга, която да е търсена и да има кой да плаща за нея и 1 стотинка - много е!!

95

УНИАН

преди 4 месеца

ИСКАТЕ ПАРИ???елата в БГ армията........

94

Анализатор

преди 4 месеца

Както винаги, много разбирачи и кой от кой по-"компетентни". Някои не са виждали университет отвън даже, но се изказват знаещо. Има много неща, които трябва да се променят в образованието, но министерството от край време се грижи главно за училищата и детските градини. Науката и висшето образование са оставени на самотек.Не може тези, които подготвят бъдещи учители да получават по-малко от начинаещ учител. Смешно е. Но че има професори и Професори с голямо П си е така. Не може под общ знаменате

93

Чистачка

преди 4 месеца

Хахахха. Гадно ли ви е професори??? ХАХАХАХАХАХАХА. Ще ви купим и продадем без да ни мигне окото. ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД Е НА НАША СТРАНА. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА