25

Анонимен

преди 1 месец

По-изгодно е да се живее под наем, също и неангажиращо и безпроблемно, лично аз съм живял поне 10 години под наем но си взех жилище без кредити и спонсоиране на банки, сега има второ просто защото трябваше да се вложат парите някъде и не се оплаквам.

24

Анонимен

преди 1 месец

Ефектът на изкуственото вдигане на заплатите на Кокорчо. Да видим пък дългът как ще нарастне, защото в България нищо не е нормално и не подлежи на логика.

23

Анонимен

преди 1 месец

Какво означава ,ако има намерение да отива в чужбина.Животът ти поднася безкрайни изненади.Хубаво е да имаш свой дом дори и някъде в провинцията и при нужда да има къде да се подслони.Но,ако си много богат човек и се чудиш къде да инвестира купищата си пари то тогава дерзай,щом нямаш друга идея.

22

www

преди 1 месец

А къде са коментаторите за балона на цените? Да не заминаха за Москва?

21

до 19

преди 1 месец

С това мислене, че си роб до живот на банката (по-следко от това да инвестираш с чужди пари няма), ще си останеш нископлатен роб, какъвто си, до живот :)

20

Анонимен

преди 1 месец

Със жена ми имаме сумарно 9 наследствени жилища и къщи в полите на Витоша. Работливи семейства просто, квалифицирани антикомунисти. Какво направихме ние? Още като гаджета- двустаен ново строителство. Изплатихме и забравихме. Ипотекирахме го и бам- 2 тристайни на дупка. 2 от тях- под наем. И така стигнахме до сумарно 30 жилища, 45к чист доход след данъци и такси за поддръжки и всичко изплатено. Ипотекираш и взимаш 2 на дупка. Елементарно :) А вие чакайте балоните да се спукат.

19

ИВАН

преди 1 месец

ВСИЧКИ КОИТО ТЕГЛЯТ КРЕДИТИ, СА РОБИ ДО ЖИВОТ! БАНКИТЕ САМО ЗА ТАКИВА И ПИТАТ! А НА ТЕРИТОРИЯТА ТАКИВА ХОРА СА МАСОВКА!

18

До дюшекчията

преди 1 месец

Като се присъединим към еврозоната чинно ще ги извадиш изпод дюшека. Хе хв

17

nikonik

преди 1 месец

Това на снимката пейзаж от Халф Лайф ли е?

16

Т

преди 1 месец

Дъската ме притиска да й дам 100 хил евра за 1/2от тристаен. Добе че нямам и 1 хил евра. Откъде да ги изрова? Нямам чекмедже нито пудел.

15

Анонимен

преди 1 месец

Явно се очаква доста голям скок на наемите, които изостанаха от цените на жилищата.

14

Анонимен

преди 1 месец

Има и още нещо - купуването на жилище трябва да стане навреме или с други думи да има достатъчно време преди пенсионирането за изплащане на кредита. Кредит с пенсия трудно се плаща. Точно тук е трудното. Младите не мислят в толкова далечна перспектива, а после вече е късно.

13

Спекулант

преди 1 месец

Истината е, че много имоти се накупуваха последните години с цел инвестиция. Голяма част от тях в близките 1-1,5 години ще излязат на пазара под наем или за препродажба. Много от тах не са купени с налични средства, а с кредити и събствениците очакват наемите да покриват кредита. Какво ще стане обаче ако в един момент предлагащите станат прекалено много? Аз вече познавам такива, които тръпнат за наема, че ако не го получат няма какво да дадат на банката. Какво става ако наемателя си тръгне?

12

Анонимен

преди 1 месец

След 20 години нещата ще са се променили, както се промениха в сравнение с преди 20 години. Направете си една сметка как би вървяло купуването на жилище преди 20 години, за което сега изплащате последните вноски по кредита. Приблизително същото ще е ако купите сега и го изплатите след 20 години

11

Анонимен

преди 1 месец

Доста хора мислим да се махаме от България. Така че - нито покупка, нито наем. Чао тикви

10

До балонджиите

преди 1 месец

Добре де, съветвате ни да не купуваме на кредит и да не живеем под наем. Тогава какво остава - на палатка в гората? Заплатите растат, пенсиите растат, цените на всичко също само на имотите ще падат... няма такъв филм.

9

Анонимен

преди 1 месец

Продавам си панелките и бегам от БГ, тука не се живее :)))

8

Реалист

преди 1 месец

За София най-общо нещата стоят така - ако се купи едно жилище с кредит за 20-30 години, то за тези 20-30 години общата сума на вноските по кредита ще са по-малко от сумата на наемите плащани за същото жилище, като в единия случай след 20-30 години ще имаш имот струваш много повече пари, отколкото парите, за които си го купил, а в другия случай си без нищо. Това е ако човек не мисли да бяга от България. Ако ще бяга, няма смисъл да купува.

7

до 6

преди 1 месец

Така е, защото Ваньо Теменужката ги прогони от провинцията.

6

Анонимен

преди 1 месец

Яд ги е бай Тошо ги напълни с апартаменти за, 3 поколения изостави ха ги в провинцията и бягат да, стават софиянци