24

До 23

преди 2 месеца

И 3000 Евро за пари за тебе ли?! Толкова изкарват деца по кол центровете вече. Иначе ти им се радвай, то се вижда какви цели в живота имаш. Никакви.

23

Анонимен

преди 2 месеца

До ЗозоВ бюрото по труда има и много хора, които имат завършено образование, но не ги наемат на работя по тяхнта специалност понеже нямат практически опит. Точно тези хора могат да бъдат включени по дадена прогрма и да им се даде работа.

22

Анонимен

преди 2 месеца

Мой приятел ме научи на тая далавера. Дой така живее вече 20 години само на социални помощи. По 3000 евро на месец си докарва от 3 държави едновременно на социални. Вади документи и взема.

21

Зозо

преди 2 месеца

До Анонимен... Чичо с 2 висши образования.... Хахаааа АОНСУ за висше ли се брои вече? :)))))))))))))))))))))

20

Анонимен

преди 2 месеца

Да се работи е гадно и унизително в днешно време. Просто няма смисъл. Нито може с нещо да допринасяш за обществото нито пари да изкараш за себе си. Най вероятно и пенсии няма да име скоро. Затова предпочитам да си почивам отколкото да се бъхтя за някакви смешни 2000 на месец с които и без това нищо не може да купиш. Повече Българи тук вече са на социални помощи. 6 месеца вземат от една държава, после 6 месеца от друга и така. Няма смисъл да работиш. Вадим си нови документи и това е. В Германия

19

Зозо

преди 2 месеца

В Бюрото по труда висят дългосрочно само тези, от които нищо не става. Хронични алкохолици, бивши затворници и безделници.

18

Анонимен

преди 2 месеца

От по-старото поколение има много хора които нямат висше образование. Младите често имат бакалавърска степен или магистърска.

17

До 15

преди 2 месеца

Баща ми е на 65. На 64 за първи път седна и видя що е то Azure Open AI. Има ли желание, има и начин. Кофтито е, че масовката у нас, било то на 20 или на 60, е стряскащо функционално неграмотна без капка желание за квалификация или преквалификация.

16

Анонимен

преди 2 месеца

пълни глупости говорите работодателите не наемат квалифицирани хора, коитои има колкото си искаш а си назначават децата и децата на техните приятели мошеници и маллоумници които стават меринджеи и крадат от фирмите Не им трябват квалифицирани хора, защото реално фирмите не произвеждат нищо а само крадат усвояват средства с тарикатлъци такава е икономиката на ЕС затова ситуацията е такава самите работодатели и управители са със средно образование *** , нагли и крадливи без професионалнн

15

Анонимен

преди 2 месеца

И аз съм среднист. 18к чисти без бонусите, облачни решения и интеграция, малко ИИ на заплата. Отделно Б2Б, отделно моя си компания Б2С. Има месеци със седемцифрен доход. Края на 4ти курс зарязах университета, иначе бях отличник. Просто не ми се учеше. То преди 15 години започнах на 2к, тогава си бяха пари. Иначе неадаптивният и неквалифицираният ще свърши зле- ИИ ще му изяде работното място. Мислете за инвестиции, пасивен доход, развитие.

14

Анонимен

преди 2 месеца

Чичо с 2 висши образования не е доволен от заплащането и се замисли за преквалификация. Трябвало на 60 години да започва да изучава англ. език.

13

Анонимен

преди 2 месеца

Те повечето обяви за работа поне в моя град са за хора със средно, а има и такива които могат да се вършат и от хора без средно.

12

Анонимен

преди 2 месеца

Eто и доказателството, че живеем във времена когато образованието се отплаща! Образованите имат възможности за развитие и добро заплащане. Така е редно! Ако не ви плащат добре се замислете за преквалификация! Проблемът сте си вие!

11

Анонимен

преди 2 месеца

Намаляло търсене на работна ръка, казват едни, а други - няма квалифицирани кадри. Само в Русия всичко е 6. Работа бол. Руските власти се канят да вдигнат мин. работна заплата до 30 000 рубли.

10

Анонимен

преди 2 месеца

мене кат никой нищо не ми е дал, аз що да върша неговия труд :)))

9

Анонимен

преди 2 месеца

Нямало кадри ама и не назначват- само половината твърдение е вярно! Кадри има, но капиталиста, както българския, така и чуждия търси балъци да му работят без пари и ако може даже да ги окраде, като ги кара да работят събота и неделя или по празниците без допълнително заплащане. Искат да дават заплати актуални към 2019г. при сегашните цени. Затова няма хора, но пък терминалите по летищата са пълни. Подкрепям хората искащи да избягат от блатото!

8

Анонимен

преди 2 месеца

Ама те искат хора с по 2-3 висши образования да работят за 1000-1500 лева.Не желаят да влагат пари в развитието на служителите си.Вижте как става в САЩ. Мери Барра - започва работа като обикновен монтажник на декоративни елементи в един от заводите на GM.Постепенно след вътрешно фирмено развитие и различни квалификации се издига до президент ако не се лъжа на фирма с четвърт милион персонал. Кои от бг работодателите правят така? Никои никога нали така.Чакат перфектният роб. Е ще попакат.

7

34 г, с вишу, безраб

преди 2 месеца

а аз щот съм с вишу некой търсил ли ме е освен да ми вземе :)))

6

Алекс

преди 2 месеца

Глад за кадри има само там където се предлага ниско заплащане и лоши условия на труд.Шушумигите дето работят за без пари свършиха.ЕС е отворен.Даже на самолета вече няма и граничен контрол.

5

всекиму-своето

преди 2 месеца

Стига сте броили хората,бе!Аман от вашия комунизъм!