28

Евразин Алахакбаров

преди 2 месеца

До До Пияния мистик 11 татарче, да събираш шоп и "етнически българин" в едно изречение не е точно правилно, да го кажем така

27

IQ 3.14

преди 2 месеца

хем близо до сърбия, хем турско село, хем не е велико търново - мислите на т.нар освободители

26

Анонимен

преди 2 месеца

Имах една мимолетна връзка с една софиянка преди десетина години. Запознахме се в един сайт. Казах й че съм от Пловдив. Първо аз отидох в София да се видим. След някоя друга седмица я поканих в Пловдив. Идва тя и тръгваме да се разхождаме из града...да и покажа града. И накрая я карам към нас и спираме пред къщата ми и тя: Ти в къща ли живееш? Аз" Да, заповядай! Туй като се нацупи....нямам думи! Оттогава не сме се виждали.

25

Шоп

преди 2 месеца

В другите градове празникът действително е празник, неприсъствен ден с концерти, изложения и всякакви безплатни културни мероприятия. Тук освен един духов оркестър за целия град, малко снимки с история реално няма нищо по-различно. Представяне и промотиране, това ли е празника? Дискусии, учредяване на клуб кой се интересува? Та нали е ден за празнуване на годишнина! И всичкото това в работно време. Пак са намерили пари за усвояване.

24

До пиянката

преди 2 месеца

Пловдив въобще не е бил в границите на Кнажество България по това време.

23

българина

преди 2 месеца

в резултат България ще е град държава, а такива имат кратък живот. Когато направиш от сел ните столичани това е резултата. Трябва да се смени с търново и всички министерства да се изнесат в по един областен град, както е в германия и Швейцария

22

Анонимен

преди 2 месеца

Фатална глупост!

21

Анонимен

преди 2 месеца

Защо не си стоят при корените? Какво толкова лошо има да се гледат прасета, берат картофи или кайсии сред чист въздух и свои хора? Нахлуват в града, вземат ни работните места, купуват 15 годишна трошка и започват да димят по задръстените от тях кръстовищата, защото току станали софиянци и вече не могат да ползват градски транспорт. Продават нивите и изкупуват всеки малък апартамент, като така затрудняват живота на младите софиянци! Няма места в детските градини и училищата заради тях!

20

Анонимен

преди 2 месеца

Единствения минус на демокрацията е премахването на софийското жителство!

19

шоп

преди 2 месеца

и да си плащате за парното

18

Анонимен

преди 2 месеца

Добре че е софЕто да сбира всякаква rмеж - ceляндyри и мигранти та ние от провинцията да живеем като бели хора.

17

:))

преди 2 месеца

Хайде, приятен и ползотворен ден на всички и довиждане до по-късно довечера.

16

До Пияния мистик №11

преди 2 месеца

Пловдив е по в центъра на сегашната държавна територия, но София е в центъра на етническата ни територия, а също и в центъра на Балканите. Това се е имало предвид, когато са я избрали за столица. Който разбрал - разбрал. Останалите да се сърдят на даскалите, които са им преподавали история и на акъллиите от БАН, които вече 80 години пишат учебниците по история така, както им диктуват силните на деня.

15

Анонимен

преди 2 месеца

Не се чудете защо селата са безлюдни. Всички селяни станаха столичани със самочувствие на богоизбрани. Бляк.

14

Варненец

преди 2 месеца

Кореняците софиянци в момента дали имат 100 хиляди от двумилионна София? Иначе се бият в гърдите че са софиянци смeшницитe жалки.

13

До Анонимен 8

преди 2 месеца

Забравяш: 1. Античната Сердика и средновековният Средец - на тези два града всеки е могъл да завиди и това е продължило повече от 15 века. 2. После в продължение на почти 5 века някой е руши красивите сгради, прави паянтови къщета и джамии, а на мястото на пресичащите се под прав ъгъл улици, под чиито каменни настилки е имало канализация и водопроводи сътворил любимите си анадолски кьорсокаци. 3. После 66 години София е изграждана по виенски образец. 4. И накрая - център в сталинстки стил!

12

Марин Дринов

преди 2 месеца

Ах,каква беля сторихме... Защо не оставихме Търново да е столицата,вместо провинциалния Средец?!? Едни жълти павета не могат да наредят столичаните, за чистотата да не споменаваме... Боже, пази България от София и от политиците ни!

11

пияница мистик

преди 2 месеца

А знаете ли, че по това време Пловдив е бил с 30 000 население и с многообразен етнос - гърци, македонци, турци, евреи, арменци, роми и какви ли не още. Там е била събрана цялата интелигенция на България. София е била като някакво село пред Пловдив. Докато там пътищата ни са били паважирани, в София са карали волски каруци по калните пътища. Пловдив трябваше да стане столица на България, отделно, че е по в центъра, а не до Сръбската граница

10

ЦИК

преди 2 месеца

Днес в София има около 50-60 хиляди копейки.

9

Анонимен

преди 2 месеца

Вън провинциалистите от София! София на софиянци!