103

преди 15 години

Винаги ще има стопани,които незнаят как се гледа голямо куче и как трябва да се процедира с него.Всеки си мисли,че е много лесно вземаш кучето и готово-храниш го разхождаш го и до там.Но това въобще не е така и е много погрешен подход към животното.Аз имам ротвайлерка на 5 години-защо никога не е посягала на хора?Много е просто-това НЕ СА злобни кучета,а глупави хора,които озверяват кучето...И никой не може да ми каже дали мога или не мога да си гледам кучето в апартамент,не смятам че съм мизерна и че вони в него.Нито лае и не пречи на никой.Обаче ето,че заради такива като тоя собственик се поражда една грешна представа за този тип кучета,така че айде стига сте злобели и спрете да правите преценката си по този начин.Базирана на една изкривена реалност-тип "щом този от еди-си-кой-си град е такъв,следователно всички са такива"да ама не..

102

Love child

преди 15 години

Защо винаги се разделяте на лагери? Много е глупаво - в която и статия да влезеш, хората са се разделили на групи и само си викат и се карат! Ами, и аз обичам животните, но не мисля, че е правилно да пуснеш кучето си да се разхожда без наморник, още повече ако си наясно, че е агресивно. Защото всеки собственик знае какъв е характерът на животното му! Един приятел има женски питбул, който е изключително злобен. Но никога не съм виждала кучето да се разхожда свободно без каишка и наморник! Трябва да се въведат по-сериозни мерки за отглеждането на домашни любимци, защото както вече каза някой - закона с отглеждането на животни в апартаментите няма да промени нищо! Българинът е жив дявол - пак може да си намери начин да си отглежда мутиралото куче и да го разхожда без наморник...

101

.....

преди 15 години

a be ei ti ima6 li akal ami ako nahape tvoito dete sled vreme dali pak taka 6te govori6?az ako sam garmq go i hi4 ne go ebavam

100

Guest

преди 15 години

Забелязал съм, че всички хора които гледат животни (кучета и котки) в апартаментите си, са мърльовци и мизерници. И в домовете им мирише на зоологическа градина. Така, че изобщо не трябва да им се иска мнението. Спецялно до #98 т.н. G.O.

99

Кучемраз

преди 15 години

който иска куче, първо да напраи пари, да си купи имение, да го огради, да сложи табели и ТАМ да си прави зверилник.Не съм длъжен да се разминавам в моя вход с някакви гадинки, които не стига, че смардят, ами и ме заплашват - що за наглост!?Градската среда е биотопът на ХОРАТА, останалите обитатели на планетата да заповядат в останалите 90% незастроени площи.(или поне да ви се въведе ТЕЖЪК данък - като за втора кола. Джип.)

98

G.O.

преди 15 години

92/32 бесен садист или какъвто си там... От последния ти пост разбирам, че имаш куче и явно осъзнаваш, че проблема е във възпитанието.. Браво , че винаги го разхождаш така...Но тук виждам явни показания за шизофрения...хем разбираш как трябва да се гледа куче, хем трепеш невинни животнки..или просто си поредният НЕЗАИНТЕРЕСОВАН ПО ТЕМАТА, който просто си запълва работния ден с безсмислени лафове!!!!

97

paskalev

преди 15 години

ku4etata prili4at na stopanite si,takiva sa kakvito gi vazpitat.mai sme zakasneli sas vazpitanieto na stopanite o6te ot detskata gradina.nali sme s pretencii 4e sme nai razumnoto sa6testvo na zemiata ama neise.

96

kosio rizov

преди 15 години

Трябва всички кучета, които нападат хора да бъдат елеминирани, по отношение но бездомните - дава се срок 6 или 9 месеца на всички защитници на кучетата да се организират лагери подобни на този в белица, който е за мечки, след този срок държавата и общините елеминират чрез смъртоносни инжекций останалите на улицата кучета.

95

Guest

преди 15 години

въпреки всичко, бих го извършил. Ти защо не предложиш нещо по добро да те видим. Видя ли какво е писано в материала "на собственика му бил съставен акт" - ТОВА ЗАКОН ЛИ Е? Според теб мислишли за колко години го биха преживели майката и детето и а. Постави се на майката на мястото, представи си ситуацията, представи си че се хвърляш да спасиш дете си, представиси че кучето можеше да я захапе или детето и за гушата и да я удуши нея или детето, тогава какво пак акт ли? Смешна работа. Собстеника бих го убил, не затова че кучето му е извършило ухапването, а за това че той не е помислил за последствията като го е пуснал свободно - та това може да се счита за опит за предумишленно убииство - немислиш ли?

94

Йордан

преди 15 години

Ами кучето да бъде убито, а стопанина му в затвора поне за 5 години. Ако нападнатите оцелеят. Писна ми от някакви нелепи ***, които нямат идея какво е да гледаш куче - в домашни условия и навън. Нямам нищо против да се гледа куче в апартамент, къща и т.н. ако има ВСИЧКИ необходими ваксини, паспорти и т.н., ако са спазени ВСИЧКИ изисквания за % на шумоизолация на жилището, когато в него има домашен "любимец", ако се разхождат с каипка и наморник (не знам дали се пише така и не ме интересува) и ако собствениците на кучета събират им и мият ПИКНЯТА им по улиците. В противен случай кучетата и всички останали домашни "любимци" са ЖИВОТНИ, ЗВЕРОВЕ и трябва да бъдат третирани като такива! Ако не искаш кучето ти да бъде прегазено от кола си го дръж на каишка!!!

93

Р.Н.Н.

преди 15 години

90. - 15:34 - ПредложениеОт: GuestДа се забрани на хора, които живеят в апартаменти да отглеждат такива кучета и други подобни породи. Хора които живеят в къщи и вили да могат да ги отглеждат но да са винаги вързани и с наморник. Също така собственик на такова куче, което нахапе човек на улицата, не да му се прави акт, а да влиза в затвора за една година.Аз лично бих убил собственика на кучето ако това се случи с мои близък или на мен... и какво .. после ти ще лежиш 10 години.. мислете малко какво говорите.. зрели хора сте вече

92

Аз съм бесния садист

преди 15 години

Гледам, че коментара ми доста разбуни духовете на разни лигльовци, които продължават да защитават .Ще поясня - сгазих голямо бездомно куче и ще сгазя и следващото, което видя.Неведнъж съм правил забележка на собственици, които ги разхождат без намордници и не им чистят изпражненията, а невинно обръщат глава, докато кучето си свърши естествените физиологични нужди до някое дърво, до гумата на някоя кола и т.н. (Виждал съм жена да си държи кучето на детска площадка до пързалка с пясъчник, докато то си изпразни червата, а тя се правеше на разсеяна и си гледаше телефона.)Аз самият имам куче - московска стражевая, 63 кг е, когато го разхождам абсолютно винаги е с намордник, и го разхождам само аз, а не приятелката ми или някой друг, който няма да може да го удържи ако скочи към някой.Наясно съм и че има хора, на които им е неприятно като се разминават с куче, дори да е с намордник, то да мине близо покраи тях.Затова максимално избягвам оживени маршрути, а когато се разминавам аз съм между другите хора и кучето.Както и за всяко друго нещо и за това се иска малко съобразителност и уважение към другите, а не бясното чувство за безотговорност в повечето собственици, на които грам не им дреме какво прави / може да направи кучето им.И да, следващия пес, който се мерне близо до колата ми, ще бъде прегазен, ще го направя с много голям кеф, защото съм садист, мислещ за децата, които от малки остават с белези по тялото си и доживотен адски страх от кучета.

91

kaka sijka

преди 15 години

Айде пак ... Ти наясно ли си дали кучето е агресивно или не?! Или от статията видя и имаш ясновидски способности да видиш какво е кучето?! За това си има етолози - те са тези, които могат да определят дали кучето е агресивно. Не ТИ!А за собственика - имаш право. Трябва да си понесе последствията от глупостта, заради която патят невинни хора.

90

Guest

преди 15 години

Да се забрани на хора, които живеят в апартаменти да отглеждат такива кучета и други подобни породи. Хора които живеят в къщи и вили да могат да ги отглеждат но да са винаги вързани и с наморник. Също така собственик на такова куче, което нахапе човек на улицата, не да му се прави акт, а да влиза в затвора за една година.Аз лично бих убил собственика на кучето ако това се случи с мои близък или на мен.

89

Мечо

преди 15 години

Явно някой *** който се изказва тука сгази малкото ми кученце на 4 месеца. Видях го как караше бавно и в последния момент настъпи, за да го прегази. Аз какво да го направя него, не трябва ли и той да лежи в затвора? Или ще кажете, че кучето не му е работата на пътя? !

88

G.O.

преди 15 години

Именно такова е едното куче, което ме напада всеки път, когато се засечем (лабрадор ретривър или голдън ретривър).. С питбула на комшията нямам грижи...

87

преди 15 години

Поне 90% от хората, гледащи кучета са прости ***, които нямат много мозък в тиквите си. Само такова може да е заключението за "хора", които си разхождат *** без каишка и наморник. И такива са директно за затвор или поне пробация. ДА не говорим за "добрите" хора, които хранят кучетата около блоковете си, но не ги прибират, щото така е по-лесно да си милостив...

86

.

преди 15 години

навсякъде ги пускат без каишки - не смея в парка да ходя. а организации, кметство, контрол - йок! и а на бас, че все така ще я караме :(

85

George

преди 15 години

Той се хвали, че го е сгазил нарочно, значи заслужава да кълна. Освен това вече е късно, защото клетвата ми го е стигнала надявам се.

84

ohhhhhhhhh

преди 15 години

Научете как се пише наморДник и тогава давайте компетенти мнения!!!!!!