193

ludiq

преди 15 години

ако приемат този закон ще стана гей и ще духам всяка седмица до края на живота ми на този които взриви парамента със всичките депотати вътре защото тои ще е герой

192

Реалист

преди 15 години

180. - 13:51 - Един въпрос към реалиста!От: АнонименАко аз съм произвел 1000 хляба, но хляба ми е калпав, и не съм продал нито един кой трябва да ми покрие разходите?!*Примера ти е хубав, но не и точен. Ако искаш да правиш аналогия с Топлофикация, би трябвало да напишеш нещо от сорта:Произвел съм 1000 хляба и съм ги продал, а тези дето са ги купили са ги изяли, но все още не искат да си ги платят. Кой трябва да ми покрие разходите?Е, кой?

191

преди 15 години

Реалиста е поставено лице !!!

190

преди 15 години

Реалиста е поставено лице !!!

189

преди 15 години

Реалиста е поставено лице !!!

188

ludiq

преди 15 години

179 прав си да инвестират и да се оправят не съм богат 4е да пла6там на другите сметките като трябжа да събирам пари за дограма и изолация. сиседката от горе с климатик а смеката и за ток е по малка от моята а не ползжала и парно а климатик на 5 год дали не краде. краде ама как да я спра синът и е жиз6 полицаи. немога да я спра и ако трябра да пла6там неината сметка по добре да я заколям

187

хаос

преди 15 години

не е ли по-добре данъкоплатците сами да си съдят корумпираните политици, вместо некорумпираните ни съдии ?

186

Реалист

преди 15 години

Що не се вземеш в ръце и да помислиш поне малко преди да пишеш?!"Елементарно е да се изчисли колко енергия е необходимо за да се загрее измереното количество вода от Т1 до Т2!"Е, като е толкова елементарно, я ми подскажи, защо не се сещаш да отчетеш и загубите на топлина вътре в сградата, която е твоя собственост? Да не би да си мислиш, че Топлофикация трябва да поеме всички загуби на Топлина до излизането на топлата вода от отвора на чешмата или душа ти? Нали се сещаш, че примерно до някое време блока е бил с инсталация за топла вода без помпа, но един ден слагат помпа и тя пова да върти топлата вода из цялата инсталация и нещата стават доста различни. Но едно си баба знае, едно си бае - от Т1 до Т2.

185

ttt

преди 15 години

Ами нали тръбите са изолирани, бе човек!А минималните загуби ПРЕДВАРИТЕЛНО са калкулирани и се плащат!И който ползва,той плаща!И не прави хората на и.ди.оти!Жалък си!

184

преди 15 години

Не бях виждал толкова *** и упорит човек като тебе примера с хляба в коментара над твоя е абсолютно точен! поздрави за което.

183

Реалист

преди 15 години

Един блок, който има различни собственици на отделните апартаменти се явява обща съсобственост. Това го пише и в закона, така е в всички нормални държави, а и няма как да е друго. Това няма нищо общо с социализъм, капитализъм, феодализъм и всякакви други -изми. Това е вариант на частна собственост, когато не можеш на 100% да се разпореждаш с всичко. От неразбирането на това съвсем просто нещо, тръгват повечето идио-тизми, които чета днес в форума. Примерно общите инсталации не са на един или друг от собствениците, а са на всички съсобственици и никой не може да реже общи инсталации. Ако иска да ги реже с флекса, да си купи сграда, на която е единствен собственик и да реже и да реже, колкото му душа иска. По същата логика не трябва да се събарят стени, да се маха покрив, трябва всички, вкл. и първия етаж да плащат за основен ремонт на асансьора. Всички трябва да плащат за ремонта на покрива и т.н. Това е основно нещо - съсобственост, а някои си мислят, че сградата е поделена физически между отделните собственици и техните собствености не се пресичат - идио-тизъм, пак го повтарям. Парното също е в пряка зависимост от съсобствеността и това, което се пердлага да се промени в закона, отговаря на реалността, но ще породи други проблеми, които за съжаление и сега си ги има.

182

преди 15 години

Не бойкот, а гласуване с невалидна бюлетина. Другото решение опира до сопите и камъните...

181

6666

преди 15 години

За това ти казвам кат си толкова отворен- ела плати ми сметката пък после не е зле и малко да попрочетеш какво означава "съсобственост" и какъв е характерът на договора с топлофикация. Гадно комунистическо протеже.

180

преди 15 години

Ако аз съм произвел 1000 хляба, но хляба ми е калпав, и не съм продал нито един кой трябва да ми покрие разходите?!

179

Реалист

преди 15 години

Един *** въпрос към всезнайковците:Ако една сграда в свързана към Топлофикация, но нито един радиатор не е пускан през месеца, но не са си спряли загряването на водата в абонатната станция, кой и колко трябва да плати за употребената енергия доставена от Топлофикация и използвана в тази сграда? За тези дето не се сещат, подобни гранични случаи почти винаги изясняват нещата, за тези, които искат да си ги изяснят разбира се.

178

преди 15 години

Това е поредната дивотия - ДЪРЖАВАТА срещу гражданите. Вместо да работят ЗА ГРАЖДАНИТЕ, те продължават да мислят за себе си и своите касички. По *** идея не бях чувал. Точно в стил Каролев. Така както принудиха електроразпределителните дружества , така и Топлофикациите трябва да притежават измервателните си средства. На всеки апартамент - топломер. Тогава парно ще ползват тези, които искат. При сегашната система - има уреди на всеки радиатор. Да ги отчитат и да калкулират по показанията. Защото както се каза по-долу тези уреди не разпределят нищо. Така и Топлофикация ще има стимул да подмени сегашните прастари абонатни станции и да си намали загубите. Така се прави навсякъде. Дори в Америка. Плащаш каквото потребиш.Още нещо - Топлофикация трябва да има вторичен уред за измерване на подгрятата вода. Това означава да се мери температура на водата на входа и температура на изхода - т.е. колко е подгрята водата. Това не се прави. Няма никакъв контрол. Вместо това се калкулира необходимата енергия за подряване на вода от 0 до 100 градуса. Ясно е, че тези крайни стойности са недостижими. Грубо казано - има надписване 2 пъти само на сметката за топла вода (водата реално се подгрява от около 10 до 60 градуса). Ако сметките са ясни както за електроенергия - всеки ще си плаща. Но потребителите (индивидуалните) трябва да имат право да откажат услугата. Пример: не искаш ток, не плащаш, идват енергетиците, спират ел.захранването, не ползваш ток. Как ще се оправяш - твоя си работа. Но случая с Топлофикация е брутален. Единственият МАРОДЕР, който не трябва да доказва сметките си. Защо? Имам фирма, имам договор. Изпълнил съм си частта по договора, но не са ми платили. Отивам на съд. Трябва да си докажа иска. Откъде накъде някой си ще плюнчи молива и ще определя - на тоз толкова, на онзи толкова, а на този - хм, дай да му впишем и сметката за ГСМ-то ми... Така се процедира в Топлофикация от години. Беше създаден буфера топлинен счетоводител, за да се размие отговорността и да не може да се търси такава по съдебен ред. Казано с думи прости - плащаш надписаната сметка, после завеждаш дело за надписана сума (предварително обречено поради липса на информация), чакаш от умрял писмо. Изводът - НЕ ПЛАЩАЙТЕ сметките на Топлофикация в сегашния им вид. Нещо повече - Топлофикация трябва да бъде задължена да доказва калкулациите си в съда. Едва тогава всичко ще излезе на бял свят.

177

преди 15 години

167 ми това на всички Мушоловци е известно, но не им е изгодно. Защо този Мушолов се държи така арогантно с репортерите - защото така го е закърмила партията. Тази управляваща пасмина няма никакво намерение да намери решение на проблема с топлофикациите поради една много проста причина. Трябва да осъдят Вальо Топлото. А няма да го осъдят защото той ще проговори. И от там ще се разплетат конците и не се знае докъде ще се стигне - кой има пари в Австрийските банки - бившите комунисти, сега бесепари. И не е само топлото, така е и с газта и с АЕЦ Козлодуй. Защо искат още една атомна центлрала. За да продължи голямото плюскане. Кой ми казва, че ту ще има проблем с тока, ту няма да има-недурозумението министера Димитров. Така са го учили -тука има, тука нема. Всеки казва имам решение - неща ви парното имам ток. Да ама видите ли тока бил малко, пък захранването не било предвидено за такива консумации, и тем подобни глупости. Ами токава на въглища - ами нямали комини панелките. Пълна лъжа. В едно тристайно панелно жилище има два комина - един в хола и един в кухнята. Това е напълно достатъчно, ако някой реши да се отоплява с печки и камини с водна риза. Да ама Димитров какво ще папка. ХОРА, НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ, ТЕ НЕПРЕКЪСНАТО ВИ МАНИПУЛИРАТ И ЛЪЖАТ. ИЗХОД ИМА И ТОЙ Е ЕДИН - МЕТЛАТА НА ВСИЧКИ И БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ.НИКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА. ТОГАВА ЩЕ ГИ ПИТАМ КАК ЩЕ СЕ НАМЕСТЯТ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ТРАПЕЗА?

176

Общ блок

преди 15 години

Аз предлагам да се напише закон стените на паратаментите м-ду съседите да бъдат напълно премахнати и да живеем като едно голямо семейство във всеки вход! Като във филма 'Топло' - да се изгледа задължително и да бъде наказан със затвор до 10г. всеки дръзнал да не го изгледа до край (не че не е интересен...напротив...) И да се поучим от върховния социалистичеки опит у нас в близкото минало...какви са тези своеволия..един иска парно друг - не...всички масово да изградим социализ'ъ'*** и все по-ясно очертаващ се нов строй ***'ъ'*** през който всички ще бъдем братя и сестри - равни във всичко, без липса на нищо насъщно, със задоволени потребности, а там където се появят такива, да бъдат самозадоволявани, с обши сили и средства, като всичко е общо - на всички братя и сестри.... АБЕ *** ШЪ МЪ НАКАРЪТИ ДА ЖИВЕЯ В ПЕЩЕРА,АКО ИМА ВСЕ ОЩЕ СВОБОДНА... ЧЕ СТАНАХА И ТЕ КЪТ...

175

sdfsdfsdfs

преди 15 години

Maloumni hora ni upravliavat

174

бахти простотията

преди 15 години

Ами тези струват толкова,щото са на "наши"фирми ,бе драги!Ако се направи открита поръчка,ще бъдат не повече от 100!Бъди сигурен!