78

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен""Който си е купил имот старо строителство в София за 100 хиляди евро през 2015 година, сега може да го продаде за 220 хиляди евро." През 2015 г. не за 100 хил евро, а за седемдесет и някое можеше да се вземе тристаен - ново - завършено. Сега е примерно 140 к евро. Просто отбелязвам защото 100 хил евро през това време щеше да е доста луксозен и голям апартамент. Но за 70-80 к. е по-масовата сметка.

77

redordead

преди 8 месеца

иначе, в момента не е ок да се инвестира в имот с цел печалба, просто защото са толкова скъпи, че дори да го даваш под наем за целият период на креидитране - само с наем няма да може да го изплатите - вече ако ви трябва за живеене, всеки сам си решава - но трябва да предвидите вариантът, че може да има вдигане на лихви + поскъпване на живота - и ако днес всички разходи са ви X, утре може да е X + 20%...

76

Анонимен

преди 8 месеца

Голямо набълбукване ще да е . Лихви по кредитите 3%, скок на цената на имота 108% . Горките

75

Анонимен

преди 8 месеца

През 2008 г. минималната заплата е била 220 лв, през 2013 - 310 лв. От януари минималната заплата ще е 933 лева. И аз си мислех, че ще се повтори това с цените на имотите това, което се случи между 2008 и 2013 г., но има разлика в заплатите нали? Всичко е много относително и всеки да гледа собствения си бюджет и нужди.

74

Анонимен

преди 8 месеца

Който си е купил имот старо строителство в София за 100 хиляди евро през 2015 година, сега може да го продаде за 220 хиляди евро. С други думи и с лихвите по кредита, пак ще е платил доста по-малко, а и заплатите са се повишили и вноските по кредита са вече по-малка част от заплатата.

73

redordead

преди 8 месеца

лихвите по депозити са почти нулеви. За да поскъпнат лихвите по кредитите, трябва да поскъпнат първо лихвите по депозитите, защото в България 90% от кредитите, лихвата им зависи от лихвата по депозитите. За да се вдигне лихвата по депозитите, хората трябва да почнат да си теглят парите от банките, банките да нямат пари и да вдигнат лихвата, за да убедят хората да си държат парите на депозит. Само че от години, депозираните пари стават все повече...Да, това може и да се обърне, но няма да е утре

72

Пижо

преди 8 месеца

Вчера пуснах една двустайка в Иван Вазов за 180к. Направо ми разцепиха телефона. Имаше хора готови да го вземат без оглед, вдигаха цената, молеха се, подмазваха се. Луда работа... Полудяха хората. Не се оплаквам де, ама някак си е тъжно.

71

Анонимен

преди 8 месеца

До Случаят е друг . . . Случаят наистина е друг. Официалната инфлация за 2022 година е 15.6% с толкова ни актуализираха цените на сметките за телефон. Официално казвам. В същото време лихвите по депозитите са по 1.2%. Тоест на всеки 100 лева официално сте загубили 15 лева, а реално около 30 . Това е случаят.

70

Анонимен

преди 8 месеца

Първото звънче което трябва да чуеш в кратуната си е ЗАЩО всяка седмица ти пускат статии за цените на имотите (жилищата)! Оттам нататък всичко е ясно.

69

Анонимен

преди 8 месеца

Дори в Скопие искат по 100 хиляди евро за двустаен , в Тирана дори цените са като днешните в София. Колко искате да струват тук.

68

Рамбооо

преди 8 месеца

Искайте си по големи заплати, а не мълчете.Заплата от 1000 лв. е вече нищо за покупателната цялост в София.Защо не се борите за цената на труда, както се бореха нашите родители?Имотите и за в бъдеще ще са с големи стойности от коетоще спечелят единствено банките.

67

Анонимен

преди 8 месеца

Прекрасна снимка. Заповядайте в София, да я направим още по-сива.

66

Случаят е друг

преди 8 месеца

Точно това говорим. При положение, че дизела е 4 лв, т.е. двойно, и храните също двойно и повече. Заплатите също не са като преди 5-10 години. Това всичко означава, че имотите дори 5% да поскъпват номинално, т.е, реално поевтиняват. Такава инфлация не е имало нито 2008, нито 2012 когато имотния се срина у нас. Така, че корекция надолу и да няма, задържането на цените е вече корекция. Ако имаш имот, който не поскъпва, а лихва по депозит е 5-6%, значи ти губиш пари. А това ще стане.

65

Мими

преди 8 месеца

ROI от 107% с минимум усилия и познания. Имотния пазар няма алтернатива. Всичко влагаме в имоти и мислим след 5 години да се откачим от пазара на труда. Спокойна съм и за детето, че ще почне отнякъде в живота.

64

Анонимен

преди 8 месеца

По 2 пъти седмично облъчване за цени на имоти.... Някой ви мисли "доброто" ли....? Ха-ха-ха! Някой е закъсал яко с продажбите, това е истината.

63

Анонимен

преди 8 месеца

Спекулата с имотите е чудовищна.

62

Анонимен

преди 8 месеца

Хаха, апартамент купуваш един два пъти в живота си бе анщайн. А домати, хляб , сирене всеки ден. Правиш ли разлика. Когато те поскъпнат двойно и тройно, сещаш ли се какво става.

61

до 66

преди 8 месеца

Киро и Асен ти били виновни, клоун.

60

Анонимен

преди 8 месеца

До долния с доматите и сиренето! Ти правиш ли разлика между 100 хиляди евро и 4 лева за домати? Домати всеки може да си купи.......

59

Анонимен

преди 8 месеца

Преди за баничка с боза давах 1.20 на спирката. Сега същото ми струва 3 лева. Сами сметнете колко е инфлацията, реалната , а не тази за която ви лъжат киро и асен.