22

преди 15 години

Нима за котката си трябва да искам разрешение от тъпите червени бабички? *** закона!

21

силви/2ри опит

преди 15 години

кви са тея простотии някой си ходещ никролог ще ми каже дали да си гледам животно в нас нали се сеща 4е тука си е моя ли4на собственост.. за мен този закон ще е няква пълна порнография както масовата 4аст закони... и няма да се спазва от никой.. абсурдно е

20

преди 15 години

Ми аз имам куче, но също не обичам да настъпвам ... същото, което имаше предвид изказалият се по-долу. Но законът, според който собственика трябва да събира изпражненията на домашния си любимец и да ги изхвърля като смет няма нищо общо със закона за етажната собственост. Двете неща са напълно различни - аз например никога не бих позволила на кучето си да се изхожда на площадката пред апартамента - това е простащина и липса на елементарна хигиенна култура, а ако изобщо то го направи веднага ще почистя и ще се извиня на всички съседи, които са потърпевши. Мисля че номер 3 е много прав - кажете ми какво ще стане, ако не можете да търпите малкото дете на съседите да плаче по цели нощи в продължение на месеци - да вземат да го изхвърлят навън, а? На всички им е ясно, че има доста неприятни моменти и за двете страни - собствениците на кучето и съседите им. Но не мисля, че това е начина да се разреши проблема. Точно както пише в статията, проблемите между съседите само ще се задълбочат.Искам да попитам също и как не са доизмислили закона така, че да не нарушават другите два споменати закона - ветеринарния и този за защита на животните? Какво да направят хората като мен, които вече имат домешен любимец - може би трябва да ги изхвърлим на улицата, ако съседите поискат такова нещо? Тогава пък ще кажете, че се увеличава броя на бездомните кучета. Ми дайте да ги изтрепем всичките, хубаво ли ще ви е??Освен всичко друго, аз плащам данък за кучето си - също както плащам данък смет и всички други данъци, тоест не стига че този закон е чисто посегателство върху ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, но е и лицемерна подигравка към всички собственици на животни, които са регистрирали животните си в съответната община, грижат се за тях според закона за ветеринарномедицинската дейност, и си плащат и данък, тоест са откупили от държавата правото да имат куче.Тук става въпрос за поругаване не само на материалното, но и на моралното право на собствениците на домашни любимци. Гледал си жовотното с години и после да го изхвърлиш на улицата заради съседите - ми добре, нека съседите да ми възстановят всички разходи по кучето - тогава да видим как ще настояват да го изхвърлям от вкъщи.Дадържиш куче в апартамент не е мъчение за животното - има безкрайно много примери за животни, които живеят прекрасно в апартаменти, и за такива, които живеят в ужасни условия в кучкарници, ферми и т.н. Всичко зависи от собствениците и тяхното възпитание и отношение към животните.Между другото, кучетата, както повечето животни, обичат чистото. Това че имате немарливи съседи е съвсем друго нещо.И накрая, защото знам че все ще има някой да ме оплюе, искам да кажа че според мен и двете страни - собствениците на животни, и техните противящи се съседи - имат право. Просто законът трябва да се соизмисли. Както каза номер 3 - понеже всичко ни е наред, взехме да решаваме мястото и на домашните любимци и да ги хвърляме на улицата.ПС: Между другото кучето ми е далеч с по-риятен и тих характер

19

преди 15 години

mnogo pravilo izmisliha tozi zakon!pisna mi na sasedite ku4eto postoyanno da lae!!!kato iskat ku4e da si kupyat ka6ta i da go gledat na dvora!ne da ma4at i jivotnoto i sasedite v okolnite apartamenti!!!

18

Милеца

преди 15 години

Много си прав. Повечето кучкари са малко кукумицини, но явно така си запълват празнината в живота. Правете деца ве, ***....цата ви комплексирана.

17

сил;ви

преди 15 години

кви са тея глупости н

16

преди 15 години

Кой обича животните? Кучкарите ли? Или ловците, които за да си изпробват новия джип и да се изфукат пред другите с новата пушка, ходят на ловни хайки и стрелят по невинни животинки. По цели нощи чувам скимтенето на съседското куче, а когато ония решат да си идат на няколко дни на вилата и по цели нощи. Виждала съм как едно детенце ходеше да му говори нощем до врата, за да спре да скимти.Същите тези мои съседи, любители на животните, в петък са пребили животинчето пред няколко деца, защото е изяло бисквитите, които са му дали.90% от кучкарите са такива. Другите 10% са маниаци, които ги тормозят мислейки, че нещастните животинки трябва да бъдат мачкани, фризирани, обличани и подлагани на всякакви модни глупости. На моя приятелка кучето й умря след като го заведе на козметични процедури. За мен истинските любители на животните са тези, които се борят против страданията на домашните животни, против лоша на диви животни и въобще - осигуряването на условия на живот според природата на всички животни, а не само на песовете.

15

Мената

преди 15 години

Да си вземат *** и да заминават на село. Аман от мизерните им гадини, които лаят по цяла нощ и *** по детските площадки за игра. Нека сложат край на този тормоз.

14

Edna

преди 15 години

госпожо, без да водя куче вързано за количката. Обичам животните, но не повече, отколкото обичам хората. Признавам, че има хора, които са по-зле от животни, но това с кучетата по апартаментите е пълна глупост, особено пък големите породи.

13

преди 15 години

Аз пък имам 2 деца и куче.А Вие,мадам,колко деца отгледахте?

12

баба Гица

преди 15 години

Да няма животни по-улиците,парковете дори и по-домовете.Ами къде бе хора да живеят.Ето аз имам комший,кото по-цял ден се карат бият,а мъжът като се напие пикае или във фхода или през терасата,други надуват музика блока се тресе,за тез животни имали закон или само за домашните ,не си представям Пинчера ми бездомен това е абсурд.

11

преди 15 години

Четейки коментариите за пореден път се убеждавам, че кучетата са по-добри от хората, даже и в по-общия слчуай - Животните са по-добри от хората. Не знам защо "разбирачите" пишат само за кучетата, а всъщност другия още по-масов случай са котките, за които също ще трябва разрешение от съседите! Очевидно е, че както има хора и хора, така има и различни животни и е доста глупаво всички да се приравняват.

10

Крис

преди 15 години

Ох, и аз не искам прости съседи! Не знам защо си мислите, че ако някой има домашен любимец то обезателно във входа е мърсотия или миризма се разнася /съжалявам ви ако живеете в такива блокове, но тук пак стигаме до хората/. И аз не искам да слушам викове на *** и пульо, да слушам чалга през два апартамента и слава Богу не ми се налага. Тук обаче нещата опират до принципи. Считам това за безумие!

9

Първанов

преди 15 години

А аз и плачещи деца не искам да има! Който иска деца, да ходи другаде!(Приемам само ако са над 14 години, без трипер по възможност)

8

Edna

преди 15 години

не може да гледа деца, гледа кучета. И не ми излизайте с тоя номер да ми сравнявате кучетата с децата, че се излагате, ама много.

7

чичо Мичо

преди 15 години

Дори да не дам разрешение на комшията, кой и как ще го принуди да разкара гнусния дръглив пес, колкото и акта да му съставят от общината, няма да ги плаща и ще продължи да си тормози кучето.

6

mule

преди 15 години

Подкрепям с две ръце и два крака номера 2 и 3!!! По-добре лие да търпиш някой абсолютно *** и дебилен съсед??? Тообщо взето този, който не обича животните, не обича и хората. Или по-точно обича ездинствено себе си - точно като номера 1 и 4. Вашите деца данебидаса ангелчета, че съседите са длъжни да ги търпят???

5

Костов

преди 15 години

Ааа, имало цензура....Е, не обичам да настъпвам кучешки ***.

4

Костов

преди 15 години

Искам правото си да НЕ ЖИВЕЯ С ЖИВОТНИ в един дом ! Не искам да слушам лай, да ми смърди на пикня и да настъпвам !И наистина, да държиш куче в апартамент е мъчение за животното.

3

Крис

преди 15 години

Ами да забраним тогава и отглеждането на деца - на мен може да ми пречи нощния плач, виковете, тичането и т.н. Това е безумие! В тази държава всичко ни е наред и ето дойде време да решаваме мястото на домашните любимци.