29

Психолог

преди 1 година

Така е. Но ПУтин твърди, че Русия ни дала кирилицата!!! А ХА ХА ХА ХА! ПРОЗТАКЪТ СИ Е ПРОЗТАК.

28

За един преател...

преди 1 година

А какво постигнахме като имаме кирлица? Първо място отзад напред?

27

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 37. Браус. А некоя друга глупост да си попълним знанията ? и какво общо с днешния празник ?

26

Анонимен

преди 1 година

РАКОВСКИ : Послушайте, Братя Българе, а Особено Вие от Видинска Област ! "Русите са Били Един Най Див и Най Варварски Народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование. Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето: Разорили и завладели Волжското им пространство!"

25

Анонимен

преди 1 година

НЕ ИМ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ОНИЯ В СКОПИЕ!!!А НА ТИЯ В СОЛУН ДА ИМ ОБРЪЩАМЕ ЛИ ИЛИ И ТЕ СА ИЗПЕРКАЛИ КАТО СКОПЯНИ ОТ РСМ...ЗАЩОТО И ОБЩИНАТА В СОЛУН СЪЩО ОТБЕЛЯЗВА ДВАМАТА БРАТЯ...

24

Историк

преди 1 година

Никой не спори какви са по народност Кирил и Методий...... Да, те са родом от Солун и са ГЪРЦИ. И нямат нищо общо с Северна Македония . Обиколили са почти цяла Европа ..... Причината БЪЛГАРИЯ да претендира за права над азбуката създадена от тях е че НИКОЙ, ПОВТАРЯМ НИКОЙ В ЦЯЛА ЕВРОПА НЕ Е БИЛ ЗАИНТЕРЕСУВАН ТОГАВА ОТ ТАЗИ СЛАВЯНСКА АЗБУКА.... ЕДИНСТВЕНО КНЯЗ БОРИС КАНИ УЧЕНИЦИТЕ ИМ В БЪЛГАРИЯ, ДАВА ПАРИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА КНИЖОВНИ ШКОЛИ И ГИ СПОНСОРИРА без него тази азбука нямаше да я има днес.

23

Анонимен

преди 1 година

Оправете си заглавието. РМС?? Може би РСМ? А най-добре Република Северна Македония

22

Е

преди 1 година

Да, но после назначените царе са ни предали и са откъснали части от територията на България. Батенберг ни е защитавал и затова бързо заменен с Фердинанд, които ни е предал включително през Втората балканска война.

21

Политкоректен

преди 1 година

Браво на Овчаров!

20

Анонимен

преди 1 година

А КОИ ДВАМА БРАТЯ ОТБЕЛЯЗВА ОБЩИНАТА В СОЛУН ДРУГАРЮ ОВЧАРОВ...АМИ ЧЕХИЯ,РУСИЯ,СЪРБИЯ,ХЪРВАТСКА,СЛОВАКИЯ,УКРАЙНА...ТЕ КОИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ ЧЕСТВАТ?

19

Анонимен

преди 1 година

До Morski. Не честитя празници с условности като тебе. Или е честит празник или нищо.

18

Анонимен

преди 1 година

Добре, че са такива политикански темички, че да могат и нашите продажни историци да се запишат в медиите.Уви, те с наука никога не са се занимавали сериозно.Науката история е нещо различно от това да преписваш старите автоти и да слагаш бележки под линия.А нашите само това правят вече.

17

Василев

преди 1 година

Македонците са признати с висше от Владимир Владимирович, а вие сте признати от Великобритания като книжовна нация!Питайте заблудените русофили , защо техния идол не признава България като люлка на славянската писменост и разпространителка на старобългарския книжовен и църковен език и те ще ви гледат като телета!Агент Стив Бтрджис!ЦРУ!!!

16

Bungar

преди 1 година

Овчаров дрънка пълни глупости.Нищо не сме открили ,нито намерили ,което да потвърждава неговите измислени твърдения.За това му плащаме,да лъже и промива мозъците в България.

15

Анонимен

преди 1 година

До Morski. Дрън дрън ерина и пълни глупости на търкалета.

14

Анонимен

преди 1 година

До ХА-ХА-ХА-ХААААААААА. Че чети история като ти е интересно бе кво питаш нас ?

13

Morski

преди 1 година

Професоре, стига с това " кирилицата"! Такова понятие на БЪЛГАРСКАТА АЗБУКЕ НЕ Е ИМАЛО ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО, КАКТО И " СЛАВЯНСКА ПИСМЕНОСТ" ! Всичко това се налага от Руската империя ,за да замаже истината ,че култура ,просвета,писменост , книги там и в днешна Украйна са дошли от ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ! Честит празник българи! Най- българският и най- уникалният празник в цял свят!

12

Анонимен

преди 1 година

Кирил и Методий са гърци и това го знае целият свят. Само в България си ги приписват за българи

11

Филип Георгиев ПК

преди 1 година

Гея от Перник кв. "Ралица 5". Филип Юлиянов Георгиев не иска Кирилицата!

10

Анонимен

преди 1 година

кирилицата няма нищо общо с българия...солунските братя са жители на втория по-големина град във византийската империя и център на македония...българия я няма никъде и под никаква форма.а византия не е империя на новогърците от 1821 г,защото исторически византийските власти са гонели гърците...в днешна италия има селища от гърци бежанци от византия.