145

Анонимен

преди 1 година

До152 Ако не е тайна,къде и какво бачка тия 15 години за да осигурил тия 3500 евро пенсия?

144

Анонимен

преди 1 година

Каква пенсия какви 5 лв, чакам от 4 месеца , бабата да вземе инвалидна пенсия дори , не искат да дойдат до вкъщи за да я прегледат и , да остановят каква инвалидност да и дадът. Казаха ми 200 лв и идваме, е платих ги ама още чакам , да опеделят пенсията минаха още 1 месец. Просто чакат човека да умре за да не могат да дават!! *** мръсни

143

Анонимен

преди 1 година

Аз си направих пенсията в чужбина. Бачках 15 години и сега взимам пенсия два пъти по висока от максималната в Бг. Кой ще ги чака да стана с памперси и чак тогава да ме пенсионират?

142

Анонимен

преди 1 година

Знаете ли , от сега си слагам всеки месец пари в банката вместо пенсия, щото до 2050 ще кажат , че на 70 се пенсионираме, демек цял живот пари си влагал за да може държавата да ги открадне после. НЕ ! Нека всеки си направи влог и след 40 години ще има хем пари за пенсия заделени и хем минимална пенсия , всички ще са на + много по добре отколкото , да ги чакам до 70 !!

141

Анонимен

преди 1 година

В САЩ се изискват 10 години стаж за пенсия. При това не пълни, а календарни. Няма как да преодолеем още последствията от савецката окупацияяя.

140

Анонимен

преди 1 година

И пак опираме до това,кой изгони повече от три милиона българи хора все в дейна и работоспособна възраст навън?Как след тоя погром и геноцид,можем да очакваме 2.5 милиона пенсионери да бъдат издържани от почти същият брой заети?

139

IQ 3.14

преди 1 година

Коги си опоскал фондовете, почваш да праиш "реформи". виденов ол дъ уей. не е ясно само кой ше пее възрожденски песни върз тролейбусо

138

Unknown

преди 1 година

А защо не вземете да я премахнете тая смешна пенсия а ?. .. Така и така е супер мизе.рна а сега вдигате и стажа и годините ...Да ви ....................

137

Анонимен

преди 1 година

А в Турция решиха да нямат изисквания за възраст при пенсиониране. Всичко е въпрос на политика и качества на управляващите. Когато са като нашите - пълни некадърници, продажни егоисти, мислещи само за себе си, няма млади, които да остават и да работят тук и които с доходите си издържат системата, затова и тя се скапва. Когато държвата има политици с държавническо мислене или поне с мислене изобщо, задържа младото си поколение, развива, а не скапва индустрията си, тогава и пенсионна система има.

136

До тираджията Z

преди 1 година

Абе той и тати така викаше,ама накрая 90-те едвам за един хладилник обедна пералня му стигнаха!

135

Анонимен

преди 1 година

Нали младите силни и умни мигранти щяха да работят у нас а ние да си лежим и да дебелеем ? Кво стана с тая фантазия ?

134

Анонимен

преди 1 година

по времето на Костов масово се работеше нелегално без осигуровки

133

Анонимен

преди 1 година

До Тираджията Z. Щеш. Ако не се превърнат в ненужна хартия. Много знаеш какво ще се случи след 10 години.

132

Анонимен

преди 1 година

и пак гласувайте за шофьор на самолет

131

Анонимен

преди 1 година

Банаджиите ще работят до 100 години както изглежда и няма да има място за млади напористи учени с акъл.

130

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 131. Работещите не са по-малко. Децата просто са изгонени в чужбина или получават издръжка от чужбина или се препитават нелегално. С увеличаване на пенсионната възраст просто им се затваря достъпа до работни места с още няколко години. Ефекта е напълно обратен.

129

МНЕНИЕ

преди 1 година

НОИ има добра формула за изчисляване на пенсия - кой колкото е дал , толкова получава .Лошото е че Политиците наложиха Минимална Пенсия - тоест - хора които не са работили и внасяли осигуровки , се наредиха първи на чинията на НОИ .

128

внучето

преди 1 година

Дедо ще взима пенсия ама друг път

127

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 132. Има въшки. Като вземеш да си броиш стотинките за кисело мляко ще видиш какво пенсионно има и каква държава има.

126

Анонимен

преди 1 година

До 129 - Шшшт ве! Нали затова има пенсионно и държава!