17

Анонимен

преди 1 година

До До 15, достатъчно е да се ограничи турския внос в ЕС и туркието заминава на кино, особенно в тоя момент, и не е нужно да се прави директно, а косвено с някакви нови санитарни изисквания например

16

Анонимен

преди 1 година

На французите ще им трябват 6 години за да възстановят унищожените Сезари в Укрия.

15

Анонимен

преди 1 година

За турците е проблем че ще има убийствени санкции за тях при война. Все пак Елада е галеното дете на Запада. Ще има и много разрушения особено в Истанбул. Но премине ли турската пехота в Гръцка Тракия с Гърция е свършено. Това няма да бъде "специална операция" на Путин а Война и после пак ще има сълзи и сoпoли.

14

До 15

преди 1 година

И как по-точно ще го подпукаш ? Ще си купува петрол и газ от Русия, има и най-голямата армия в Европа. С какво по-точно си мислиш, че евро-жендерите могат да го притиснат ?

13

Анонимен

преди 1 година

Ердо вместо да се репчи да вземе малко да си оправи икономиката, щото новата лира е тръгнала упорито по пътя на старата

12

Анонимен

преди 1 година

Гърците ги вързаха с дългове до 2070та, сега правят квот им наредят, дори и да се сбият с неудобния Ердоган

11

1922

преди 1 година

На 9 септември 1922 година Измир е освободен от турците. С наближаването на турските части гледката в града става ужасяваща хиляди войници и стотици хиляди гърци буквално се хвърлят в морето от Измирското пристанище, в опита си да се доберат до корабите на напускащия гръцки флот. На 11 септември 1922 година напълно е унищожена 11-а гръцка дивизия, която се опитва да се изтегли южно от Измир.

10

ФАКТ

преди 1 година

Турците бели хора никога няма да станат ,защото религията им е много долна , и никога няма да влязат в ЕС . !!

9

Мен

преди 1 година

То НАТО си беше умряло ама Путин го спаси с безсмислената си война. А може и да я е консултирал с НАТО.

8

1922

преди 1 година

Турските войски побеждават гръцките на всички фронтове. Гърците бягат панически, палейки, грабейки, разорявайки всичко, що видят по пътя на отстъплението към Измир. Френският историк Жорж Кастелан нарича отстъплението ужасно, тъй като гръцки части панически бягат от страх от възмездие, за това което са причинили през 3-годишната окупация на Анадола. Гръцките дивизии са разделени и разбити на части. За една седмица е унищожена 200-хилядната гръцка войска в Анадола.

7

1922

преди 1 година

На 30 август 1922 година в местността до едноименния град Думлупънар става последният решителен бой между двете армии, който завършва с пълния триумф на турската армия, начело с Мустафа Кемал, и впоследствие с пленяването на целия Генерален щаб на гръцката армия, начело с генералите Трикупис и Дигенис.

6

1922

преди 1 година

Двеста хиляди добре въоръжени гръцки войници създават силни укрепления край Афионкарахисар, за които западните военни експерти казват, че са непревземаеми, и се готвят за нов щурм на Анкара. Въпреки това моралът на гръцките воини е нисък, поради продължителното пребиваване в отбранителни позиции. На 26 август 1922 година в 06:00 часа турците започват генерално настъпление точно там, където гръцките войски са най-добре укрепени. За броени часове стратегическите места са превзети.

5

Анонимен

преди 1 година

НАТО- Турция и Гърция се дърлят, България и РСМ не могат да се гледат Ъглия си прави мини алианси в НАТО, САЩ и Ънглия прекараха Франция за подвониците на Австралия, Турция купува оръжия от РФ, НАТО е цъфнало и вържало.

4

Анонимен

преди 1 година

Статията е не коректна, споменава за избитите гърци в Измир, а нищо не казва за хилядите убити мирни жители, изнасилени жени и деца от гръцката армия по време на похода си в Анадола, щяла да възстановява Византия. Е, от сигурно гарантирани територии от Великите сили в Анадола вкл. и Измир, маляките останаха без нищо.

3

Анонимен

преди 1 година

Същата работа и с Украйна.

2

Анонимен

преди 1 година

е все пак Ердоган, да не забравя че това е единствената война, която Турция е печелила от 2 века насам

1

Анонимен

преди 1 година

Самото нато е по-разединено от РАЩ(разединени американски щати).