35

Анонимен

преди 2 години

Швеция, Финландия, Дания и пр. са с висок жизнен стандарт. Почти няма безработица, перфектна социална система, няма бедни. В Бг всеки зает в частния сектор във всеки 1 момент може да остане без работа. Как се плаща наем, сметки и пр. при безработица? На социалната политика не може да се разчита. Друг е въпросът, че заплащането е ниско у нас. С 600 лв. нето човек трудно би бил самостоятелен.

34

Анонимен

преди 2 години

39 е допълнение към 17.

33

Анонимен

преди 2 години

Много интересно какво очакват, когато те на 19 още са ученици? Пълнолетни, с право на труд, с шофьорски книжки, но още ние им пишем извинителни бележки по уважителни причини, ходим на родителски срещи и т.н. Да започват първи клас на 6, както е в културните държави и да завършват преди пълнолетие, че е ужас този 12-ти клас!

32

Анонимен

преди 2 години

До E KAK..... да напуснат мама и тати като са на заплата 1400лв... Принципно си прав. С едно уточнение - познавам хора, коита са напуснали мама и тати на заплата около 1100 лв. (нето) след дълго чакане да стане толкова. Това да започнеш на 1400лв без стаж и опит го могат единици.

31

Анонимен

преди 2 години

Ами бедни сме! Богатите страни стават самостоятелни след гимназията веднага. Това са обективни неща и не могат да се борят както Кировците борят корупцията. Това се бори със заводи и производство! Всичките милиарди от ЕС трябваше да ги дадем помощи на такива като ФВ, които да сглобяват коли, примерно. Инвестициите се купуват днес! Правят инвестицията ако им я покриеш на две трети! Затова ФВ отиде в Турция! Корупция не се бори с прокурори и милиция!

30

За 19

преди 2 години

Няма нищо чудно, че в статията няма анализ на причините. Нашите коментари ще послужат за "експертен" нравоучителен анализ на някой "експерт" или сутрешен неделен блок на много гледана телевизия.

29

Хах

преди 2 години

Изнесох се на 28 години, но ЧАК когато квалификацията и заплатата ми позволяваха да живея под наем. Ако живеехме в провинцията и имахме 3 етажна къща, която позволява да живея на самостоятелен етаж изобщо нямаше да ми дреме кой какви статистики ще води. Западния модел с антисоциалния им начин на общуване с родителите е меко казано неадекватен.

28

до 34

преди 2 години

То зависи какво си учил и какво работиш. Квалифициран човек не изкарва по-малко от 3000лв нето. Като са двама стават около 6000лв. Защо им е помощ от родители?

27

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 19 "Няма анализ на причините. Има само "ей ви тук една статистика". - Аз лично съм роден 1990г и още от дете заминахме по чужбина. С парите от чужбина лесно си купихме още 2 апартамента в София и се върнах с майка си тук, за да гледаме бабата. И сега като имам 3 апартамента и съм само с майка ми следва въпроса защо да се изнасям вместо да пуснем двата апартамента под наем и да си стоя в нас. А защо не съм обвързан и с дете? - Щото съм се научил да го вадя навреме.

26

анонимен

преди 2 години

До пик.льо - напротив, за това сме на опашката, поради неправилно възпитание и отглеждане на готованци, дето не виждат по-напред от носа си и нямат никакво чувство за общност и държава. За това особено жените имат основна вина, възпитавайки подобни индивиди, не че и бащите не са виновни.

25

пияница мистик

преди 2 години

Невярна статистика. Повечето изобщо не напускат домовете на родителите си, а направо си водят булката в дома и живеят заедно с мама и тате. Ако са ергени изобщо не напускат докато не умрат, иначе ако се оженят и булката дава зор да са сами значи към 35 години някъде. Обаче в Италия са още по-зле и от нас. Там ако се махнат го правят към 40 години като станат :)))

24

Анонимен

преди 2 години

Сега явно има и надпревара за ранно напускане на семейството на родителите. А истината е, че в по-бедните страни младите напускате семейството по-късно просто защото доходите са ниски и отделянето в собствено жилище е по-трудно. Ако доходите в България се изравнят с германските, напускането ще е като в Германия.

23

Анонимен

преди 2 години

С тези ниски заплати как да излезе на квартира, смешници. Всичко това е от бедност.

22

Анонимен

преди 2 години

Важното е, че всички правителства до момента подкрепят безусловно строителната мафия. Младежта на България кучета я яли.

21

Анонимен

преди 2 години

Къде ще ходят в тази триетажна къща има място за всички.

20

Анонимен

преди 2 години

Само че има и една съществена разлика: тея от Север без предварителна уговорка не могат да отидат на родителите си на гости и като остареят и се разболеят ги фърлят на социала... А нашите семейства се грижим за себе си и едни за други... бабите и дядовците помагат с внуците, младите помагат на възрастните...

19

анонимен

преди 2 години

Не е вярно, че преди се изнасяха, стояха си при тях да им отгледат децата, че и на тях да слугуват. На 66 г . съм и много добре си спомням това. съгласен, че причината е лиготията.

18

Hoho

преди 2 години

Ей такива гласуват за възраждане. Пропадняци

17

Анонимен

преди 2 години

В най-богатите държави, най-рано стават самостоятелни. То се иска и да работиш, и да ти плащат, и да ти стиска, да се оправяш сам. Никога няма да ги стигнем скандинавците!

16

E KAK

преди 2 години

да напуснат мама и тати като са на заплата 1400лв...